De 10 gevaarlijkste steden in de VS

52 Flares 52 Flares ×

Memphis, St. Louis, Oakland en Detroit. Mooie steden die het bezoeken waard zijn, al was het in het geval van Detroit alleen maar om je te verwonderen over het feit dat het prachtige, dynamische centrum van weleer in enkele decennia zo vervallen en leeg is geraakt. De vier genoemde steden, hoe bijzonder ook, vallen in een recent onderzoek net buiten de top 10 van meest gevaarlijke steden in de Verenigde Staten.

Hoewel niet iedereen het misschien wil toegeven, zijn er nog een flink aantal steden in de VS die worstelen met hoge criminaliteit; denk aan bijvoorbeeld aan gewapende overvallen en overlast van bendes. Dat veel politiekorpsen de laatste jaren moeten bezuinigen, draagt ook niet direct bij aan veiligheid binnen de stadgrenzen.

Hieronder de top tien!

Gevaarlijke steden in Amerika, een top 10:

1. Little Rock, Arkansas

In de hoofdstad van Arkansas komen per 100.000 inwoners 23 personen door geweld om het leven. Ook verkrachtingen komen relatief veel voor. Met een totale criminaliteit van 96 per 1.000 inwoners, is deze stad zeker een van de minst veilige steden in de VS. Zo was het er voorheen helemaal niet – het is snel gegaan in deze ooit zo rustige stad!

2. Philadelphia, Pennsylvania

De geboortestad van Amerika staat al lang hoog op deze lijst, maar de laatste jaren is het er bepaald niet beter op geworden. Er zijn veel illegale wapens in omloop en daarnaast is er veel drugsgerelateerd geweld. Een stad die door veel toeristen niet wordt overgeslagen: wees op je hoede.

3. Newark, New Jersey

Criminaliteit in de Verenigde StatenDeze stad zullen de meeste kenners wel verwachten in deze lijst; de stad in New Jersey, bij toeristen vooral bekend om het vliegveld nabij Manhattan, heeft een zeer slechte reputatie. Gewelddadige verkrachtingen, moord, gewapende overvallen en zware mishandeling: de politie heeft het er druk mee. Zet je je auto ergens neer? Kijk er nog eens goed naar; 1 op de 70 wagens worden nooit meer teruggevonden.

4. Jackson, Mississippi

De hoofdstad van Mississippi kent al decennia raciale spanningen; nog steeds is het geweld dat daaruit voortkomt een belangrijke factor die bijdraagt tot de hoge criminaliteit in deze zuidelijke stad. Zo’n 78 op de 1.000 inwoners houdt zich bezig met criminaliteit. Voertuigen die worden gestolen, brandstichting, inbraken en moord: uitkijken!

5. Milwaukee, Wisconsin

In 2013 was deze stad nog ver verwijderd van de top tien; een jaar later is een flinke sprong gemaakt, in negatieve zin. Van alle steden van deze omvang heeft de grootste stad van Wisconsin het hoogst aantal moorden per inwoner. Vijf procent van de inwoners maakt ieder jaar kans op brandstichting of diefstal.

6. Atlanta, Georgia

Criminaliteit in de Verenigde StatenOok in deze stad stijgt het aantal geweldsdelicten de laatste jaren substantieel. De stad staat bekend als een zeer belangrijke voor illegale drugshandel aan de oostkust, grotendeels door de vele snelwegen die door de stad lopen. Met 521 overvallen per 100.000 mensen is ook hier het devies: prachtige stad, maar wees op je hoede. Bezoeker zeker het geboortehuis en de kerk van Martin Luther King Jr!

7. Cleveland, Ohio

In 2013 werden in Cleveland drie vrouwen bevrijd die meer dan tien jaar lang vast werden gehouden door een zekere Ariel Castro. Die verschrikkelijke misdaad is bepaald niet de enige in deze grootste stad van Ohio. Inbraak, diefstal en brandstichting zijn aan de orde van de dag. Een op de 72 inwoners komt in aanraking met een gewelddadige verkrachting, moord, doodslag, een gewapende overval of een zware mishandeling.

8. Baltimore, Maryland

Wie van Philadelphia naar de hoofdstad van de Verenigde Staten reist, rijdt voorbij de heroïnehoofdstad van het land. De meest voorkomende delicten zijn meestal een direct gevolg van de grote armoede in de grootste stad van Maryland. Hoog scoren onder meer diefstal, brandstichting en de diefstal van motorvoertuigen.

9. Birmingham, Alabama

Criminaliteit in de Verenigde StatenHet jaar 1963 was zeer bewogen en gewelddadig voor deze stad in Alabama en voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Anno 2014 is de stad nog steeds bepaald niet veilig. Per 100.000 mensen kende de stad in 2012 31 moorden, 71 verkrachtingen en 461 overvallen. Diefstal en inbraak zijn ook populair; er is veel armoede in deze stad.

10. Stockton, California

Op tien een onbekende stad in Californië, de grootste stad van Amerika die failliet ging in 2012. De stad is gelegen nabij San Francisco en is qua inwonersaantal iets groter dan Eindhoven; qua misdaadcijfers kan het wedijveren met steden die vele malen groter zijn. Armoede lijkt opnieuw de grootste oorzaak te zijn van onder meer gewelddadige verkrachtingen, moorden en gevallen van zware mishandeling – met name die drie delicten scoren hoog in de trieste statistieken.

Meer lezen over misdaad op USA365.nl?

[button link=”http://usa365.nl/veiligste-staten-amerika/”] Veiligste staten Amerika: een top 10[/button]

[button link=”http://usa365.nl/grootste-klopjachten-amerika/”] Manhunt: de 18 grootste klopjachten in Amerika[/button]

[button link=”http://usa365.nl/de-moord-op-emmett-till/”] De moord op Emmett Till[/button]

[button link=”http://usa365.nl/gangland-chicago/”] Gangland Chicago: speeltuin voor criminelen[/button]

[button link=”http://usa365.nl/moord-op-gianni-versace/”] Moord op Gianni Versace: dodelijke gigolo[/button]

[button link=”http://usa365.nl/de-aanslag-op-andy-warhol/”] De aanslag op Andy Warhol[/button]

Perry Vermeulen

Helmond, 1982. De veelzijdigheid, daar zit 't 'm in. De afwisseling tussen enorme vlaktes, kleine dorpen en wereldsteden. De mensen, de cultuur. Op je porch in Mississippi met je biertje en de blues, tussen de mensen op Times Square, genieten van Yosemite Valley. Amerika: ik zou er ieder jaar drie keer heen kunnen gaan. Ik heb nu zeven reizen gemaakt en 35 staten bezocht.

13 thoughts on “De 10 gevaarlijkste steden in de VS

 • 28 augustus 2014 at 10:14
  Permalink

  Verrassend vind ik het echter dat Los Angeles er niet tusse staat. Gezien de wijk Compton.

  Reply
  • 11 februari 2020 at 16:45
   Permalink

   Wat dacht je van
   New York

   Reply
 • 1 september 2014 at 23:19
  Permalink

  Dat Baltimore in de lijst staat verbaasd me niks. Afgelopen juli reden mijn man en ik 2x dwars door die stad met een andere stad als bestemming. Eerst van zuid-oost naar noord en later van noord-west naar zuid. Wat een verpaupering! Vele verlaten huizen, verwaarloosde complexen waar lummelende mensen in woonden, veel uitgebrande woningen, verlaten bedrijfspanden, gehang op straat.
  Werkeloosheid en armoede waren aan alles af te lezen. Een perfecte voedingsbodem voor criminaliteit helaas….
  In Philadelphia daarentegen hebben we van criminaliteit niks gemerkt. Een schoon, ruim centrum met veel nieuwe en opgeknapte panden en alleraardigste oude straatjes gaven een heel veilig gevoel! Een erg leuke stad om te bezoeken, zeker als je wat van de Amerikaanse geschiedenis wilt opdoen.

  Reply
 • Pingback: Top 10 artikelen 2014 - USA365

 • 20 januari 2015 at 00:42
  Permalink

  Ben niet echt geheel met deze lijst eens. Zit met regelmaat in Milwaukee tja de noord kant heeft een beetje gebeuren maar waarom staat Chicago niet in deze lijst?

  Reply
  • 20 januari 2015 at 09:04
   Permalink

   Hi Maurice, ik miste ook een paar steden waar je van zou denken: waarom staat die er niet in? Maar deze lijst komt uit een officieel Amerikaans onderzoek, we hadden geen invloed op de top 10 van gevaarlijkste steden 🙂 Dank voor je reactie!

   Reply
   • 3 april 2016 at 11:10
    Permalink

    New Orleans we love you and you and Bijlmer is going to be the Netherlands you know all Nations know.
    Benny Hinn Morris Cerullo TD Jakes Billy Graham John Avanzini Marilyn John Hague Rodney Howard.
    De neger uit IJMUIDEN je weet zelf de Belg
    Ik hou van golden bullets and silver bullets they may fly everywhere in Vegas so be ready.

    Wilde vaart dat hou ik van en be ready because ……….. accident may happen in Washington D.C and Vegas.

    Reply
 • 18 juli 2016 at 11:30
  Permalink

  ik mis Fresno, california. 2x per ongeluk terecht gekomen. wat een verschrikkelijke stad. het enige wat je er hoort is de sirenes en je moet er heel goed uitkijken.

  Reply
 • 4 januari 2017 at 15:30
  Permalink

  Dag Perry Vermeulen,
  ik ben Dominique de Jong en ik maak een verslag voor Aardrijkskunde over Philadelphia. Philadelphia staat in deze lijst op nummer 2. Nu komt dit artikel uit 2014, dus ik vroeg me af hoeveel hier nog van waar is? En u heeft het in een van uw reacties over een officieel Amerikaans onderzoek, zou u kunnen laten weten waar u dat gevonden heeft, of heeft u nog andere informatie over Philadelphia? Hopelijk kunt u mij helpen.

  Vriendelijke groeten,
  Dominique de Jong.

  Reply
  • 4 januari 2017 at 15:35
   Permalink

   Philadelphia is een geweldige stad, het centrum is compact en alles ziet er erg goed en netjes uit. Wie van historie houdt, moet zeker naar Philadelphia. Maar google zeker even voor het andere gezicht: https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=philadelpha%20dangerous%20city
   Maar goed, zo’n stad is groot natuurlijk… Neem Saint Louis. Enkele buitenwijken/voorsteden zijn al jaren vervelend in het nieuws, maar van de binnenstad heb ik in 2009 enorm genoten en heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Zo is het ook bij ons; grote steden kennen hun minder fijne buurten.
   Via die link naar Google kom je ook bij recentere artikelen dan het mijne uit 2014. Philadelphia – maak er maar een positief verslag van! Superstad! Succes, Perry

   Reply
 • 5 november 2017 at 22:58
  Permalink

  Ik hoorde van mijn broertje dat Noord Chicago nu veranderd is in een van de gevaarlijkste plekken van de States, we woonden daar in 1992, zo zie je maar hoe dat zich kan verplaatsten in de loop vd tijd

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 Flares Twitter 4 Facebook 48 Email -- 52 Flares ×