Acrobaat Adriaan verklapt zijn mooiste autoroute in Amerika

0 Flares 0 Flares ×

Aad van Toor, de acrobaat van Bassie & Adriaan, vertelde recent op onze website over zijn Amerika-passie. Hij bezocht er alle staten en is vooral gecharmeerd van woestijnachtige landschappen in Arizona, Utah en Nevada. Ga jij daar deze zomer touren? Adriaan verklapt exclusief aan USA365.nl zijn mooiste autoroute in Amerika!

Las Vegas en Death Valley

Dag 1 en 2
“Vliegen naar Las Vegas, daar twee dagen blijven en genieten van die prachtige stad,” adviseert Van Toor. 

Dag 3
Las Vegas in optima forma: als de zon onder is“Van Las Vegas naar het zuiden via Highway 15 tot Highway 160 (6 á 7 km). De 160 volgen tot Pahrump (80 km) en dan de Highway 178 aanhouden tot Shoshone (45 km). Dan de Highway 127 noord naar Highway 190 (45 km). De 190 volgen naar Furnace Creek. Na 41 km komt het Zabriskie Point, dat moet je zien. Dan 7 km verder tref je bij Furnace Creek een motel/restaurant: de enige plaats op deze route waar je iets kunt eten in Death Valley.

Hierna weer 2 km terug naar het zuiden en rechtsaf richting Badwater Road. Na 7 km linksaf de Artist Drive op. Deze éénrichtingsverkeersweg is voor mij de mooiste weg in Death Valley. Je komt weer terug op Badwater Road en volg die in zuidelijke richting. Dat is ongeveer 70 km. Onderweg kom je langs Badwater, het laagste plekje van Amerika. Dan de 178 volgen (41 km) en dan de Highway 127 aanhouden tot Shoshone. Daar is een hotel.” 

Route 66 en de Grand Canyon

Dag 4
Een deel van de historische route 66
“Highway 127 zuidelijk volgen tot Baker (80 km). Daar kruis je de Highway 15 en dan rijd je de Mojavewoestijn in (Kelbaker Road). Via Kelso naar Highway 40 (90 km) en die volgen naar Kingman (190 km). Ze noemen Kingman ook de hoofdstad van route 66. Daar zijn diverse motels en Route 66-restaurants.”

Dag 5
“Verder over de antieke route 66 via Peach Springs naar Seligman (135 km). Dan via Highway 40 tot Williams en dan noordelijk de Highway 64 op tot Grand Canyon Village (150 km).”

Dag 6
“Highway 64 in oostelijke richting volgen tot Cameron. Dit is zo’n 80 kilometer. Bij ongeveer 30 km hiervan kom je langs de prachtigste uitzichtpunten over de Grand Canyon. Vervolgens over Highway 86 noord naar Page (130 km). Daar heb je een prachtig uitzicht over de Lake Powell Dambridge en Lake Powell, het langste kunstmatige meer van Amerika.”

Dag 7
“Neem Highway 86 terug naar het zuiden (10km) en dan linksaf Highway 98 op en deze volgen (100 km) tot Highway 160. Deze volgen richting indianenstad Kayenta (50 km). Daar Highway 163 noord nemen tot de ingang van Monument Valley (35 km),” aldus Van Toor.

Arches National Park

Dag 8
“Highway 163 volgen tot 7 km voorbij Mexican Hat (40 km). Daarna Highway 261 noord via Valley van God (Ik noem het ‘de vallei door God verlaten’) tot Highway 95 (50km) en die oostelijk volgen tot Highway 191 (45 km). Dan door richting de plaats Moab (120 km).”

Arches National Park in de staat UtahDag 9
“Die dag gebruiken voor een bezoek aan Arches National Park. Geweldig!!!”

Dag 10
“Highway 61 volgen tot Highway 70 (50 km) en die westelijk aanhouden tot Highway 24 zuid – (50 km). Highway 24 zuidelijk volgen (40 km) dan rechtaf en naar de ingang van Goblin Valley (20 km). Torrey ligt op 120 km. Hotels zijn in deze omgeving schaars.”

Dag 11
“Highway 12 zuid volgen via Boulder, Escalante, Henrieville, Connonville en Tropic tot de ingang van Bryce Canyon (180km). Over die weg passeer je onbeschrijfelijk mooie natuurgebieden.”

Tip: bezoek Bryce Canyon tijdens ochtend- en avondzon.

Bryce Canyon en Zion 

Dag 12
“In de ochtenduren Bryce bezoeken met ochtendzon. Dat ziet er weer heel anders uit dan met het eveneens fraaie avondlicht. Na de middag vertrekken richting Zion National Park. Highway 12 volgen tot Highway 89 (25 km). Dan naar het zuiden tot Highway 9 (70 km). Neem Highway 9 in westelijke richting tot Springdale (40 km).

Adriaan van Toor, hier bij de ingang van Zion, verklapt zijn mooiste autoroute in AmerikaVroeger kon je met je auto  Zion National Park in rijden, maar dat werd veel te druk. Nu moet je je auto in Springdale parkeren en rijd er de hele dag door een gratis Shuttlebus die je van Springdale door het Zionpark rijdt. De bus rijdt van 07:00 tot 21:00 uur. Net als bij de Bryce Canyon is Zion bezoeken tijdens ochtend- en avondzon heel aantrekkelijk.”

Dag 13
“Vanuit Springdale de Highway 9 aanhouden en vervolgens via Hurricane richting de Highway 15 (40 km) en dan zuidelijk terug naar Las Vegas (180 km). Twee dagen uitrusten en dan terug naar Nederland,” besluit Van Toor.

 

Adriaan van Toor verklapt zijn mooiste autoroute

*Weet jij ook een schitterende autoroute door Amerika? Laat ons dan niet langer in spanning! Wil je meer weten over Adriaan en zijn Amerika-passie? En benieuwd naar de avonturen die hij beleefde tijdens het filmen voor De Reis Vol Verrassingen? Lees dan het interview dat wij met hem hadden.

Deel I: Bassie & Adriaan in Amerika Deel II: Adriaan over zijn passie voor Amerika

Author: Mike Boeschoten

Share This Post On

17 Comments

 1. Mooi geschreven weer. Toch goed om te lezen dat hij na zo’n zware periode zulke mooie dingen nog doet.

  Post a Reply
 2. Wat een mooi verhaal weer en een prachtige route. Ik hoop dat ik deze route ook ooit kan doen. Aad ontzettend bedankt voor het delen van je mooie persoonlijke (Amerika) verhalen!

  Post a Reply
  • Dankje Guy! Als je de kans krijgt, moet je zeker eens gaan touren in het westen van Amerika. Schitterend.

   Post a Reply
 3. Adriaan is en blijft een held.

  Post a Reply
 4. hoi ik ben terug
  was even weg ik heb alleen mijn naam veranderd
  het blijft leuk doet me denken aan die dvd de reis door amerika van bassie en adriaan ik vind het grappig en spannend

  Post a Reply
  • Hoi Selina, leuk dat je reageert! Grappig en spannend zeker, en ook leerzaam. Ik zet nog wel eens een dvd’tje op:) Groeten

   Post a Reply
 5. Ontzettend leuke en interessante interviews met B&A, bedankt voor het plaatsen! Als kind heb ik de video’s van de reis door Amerika kapot gedraaid, en ik kan er nu nog steeds van genieten als 24 jarige! 😛 Hoop dat ik deze plaatsen ooit eens zelf mag bewonderen!

  Post a Reply
  • Goed om te horen Taliet! De plaatsen die Bassie en Adriaan in Amerika bezocht hebben, kunnen wij je van harte aanbevelen. Als je vragen hebt hierover weet je ons te vinden. groet Mike

   Post a Reply
 6. Vorig jaar naar New York en Washington geweest, over 4 jaar de grote B & A reis willen maken in het Westen. Zin in!

  Post a Reply
  • Ha Bas! Mooie plannen. Ik zou zeker wat afleveringen van Bassie en Adriaan gebruiken ter voorbereiding op je trip:) Dus in 2019 ga je?

   Post a Reply
 7. ik ben blij dat ik dit gevonden heb. De gebroeders Van Toor zijn onvergetelijk. Ik wens hen alle goeds.

  Friso

  Post a Reply
 8. ik ben echt trots ik heb Adriaan in het echt gezien ik sta er mee op de foto ik heb hem 2 keer in het echt gezien 1 keer in Oostende en den 2de keer in Utrecht er was een filmfestival namelijk de film keet en koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan

  Post a Reply
 9. Even een vraagje:

  Is deze route ook per camper af te leggen?

  Jeroen

  Post a Reply
 10. Bijna zelfde route gedaan dit jaar, en inderdaad is prachtig die route blijft over nog een hele boel. Amerika is top

  Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. AZ-directeur Earnest Stewart over Amerika - […] Dat vind ik uniek van die staat. Denver vind ik ook heel mooi. En het gebied ten oosten van…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×