Angel Delgadillo: Foto met een verhaal

0 Flares 0 Flares ×

De naam Angel Delgadillo zegt velen misschien niet direct iets, maar voor gastschrijver Willem van den Brink heeft deze man een speciale betekenis. In zijn eerste bijdrage voor USA365.nl schrijft Van den Brink over deze bijzondere vent, die in zijn nostalgische barbershop aan Route 66 al vele Amerika-liefhebbers verwelkomde. 

Angel Delgadillo: Foto met een verhaal

Angel Delgadillo
Angel met zijn klompen

Barbershop in Seligman, Arizona

Na de eerste keer dat we Angel Delgadillo hadden ontmoet in zijn Barbershop in Seligman, Arizona, gelegen aan de Route 66, had hij onze harten gestolen. Deze man heeft zoveel betekend voor Route 66 en doet dat nog steeds. Hij is een ware gastheer als jij een bezoekje brengt in zijn shop. Angel verwelkomt je met een ‘Welcome Home’. Mensen van over de hele wereld komen hem begroeten en rondneuzen in zijn giftshop, maken een praatje en willen graag met hem op de foto. Hij neemt altijd tijd voor je, ook als hij thuis even een tukje gaat doen. Dan wordt hij gebeld om weer op het werk te verschijnen omdat Route 66-reizigers hem graag willen spreken.

Angel DelgadilloHeropstanding van Route 66

Vanwege het feit dat deze bijzondere man een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan de heropstanding van Route 66, vonden Mirjam en ik dat we iets moesten terug doen in de vorm van een cadeau, met een Nederlands tintje. Vandaar dat er nu twee glimmende klompen in de vitrine staan, helemaal in het thema van Americana, Route 66 en Seligman. Het heeft een paar uurtjes plakken en spuiten gekost, maar dat had ik graag over voor deze held. Angel Delgadillo gaat nog elke dag op zijn fiets naar zijn werk. Hij bezorgt daar reizigers, samen met zijn dochters en schoonzoon, een onvergetelijke tijd. En zelfs op verzoek nog haren knipt en je stoppelige baardje scheert!

 

Angel Delgadillo
De shop van Angel Delgadillo in Seligman, AZ.

angel delgadilloWillem van den Brink (1963) gaat al sinds 1988 naar Amerika en woont samen met Mirjam in Apeldoorn. Al vanaf zijn 16e is hij gek van Amerikaanse auto’s. Na 1988 is hij bijna jaarlijks naar Amerika op vakantie geweest. Hij bezocht autosport, motorsportevenementen en diverse automusea en -meetings. Willem is gek van Route 66, de oude motels, benzinepompen en diners. Hij vindt het heerlijk om samen met Mirjam on the road te zijn. Op zijn wenslijst staan nog veel plekken om te bezoeken of terug te zien. Ook staan de Indy 500 en voor de 2e keer de Sema-show op de lijst. In het dagelijks leven is Willem docent autospuiten en schadeherstel. Willem en Mirjam zijn de trotse eigenaren van een Buick Skylark uit 1965.

2 thoughts on “Angel Delgadillo: Foto met een verhaal

 • 3 december 2017 at 11:39
  Permalink

  Prachtig krachtig mens is Angel…. Elke keer als we hem ontmoeten worden we emotioneel en zijn we dankbaar dat we hem nog bij leven kunnen begroeten.

  Reply
 • 3 december 2017 at 15:10
  Permalink

  Leuk artikel van Willem en een passende omschrijving van één van de meest bijzondere mensen langs de Route. Angel heeft ook in de harten van mijn broer, mijn vrouw en mijzelf een plekje gevonden. Zoek hem op, de man is zo oud als Route 66, nu kan het nog…

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×