Anza-Borrego Desert State Park in Californië

0 Flares 0 Flares ×

In 2015 maakten mijn vrouw Trudie en ik voor het eerst kennis met Anza-Borrego Desert State Park in Californië. Een voor Nederlanders onbekend gebied zo’n 150 kilometer ten noordoosten van San Diego. Er zijn twee zaken die een bezoek hieraan de moeite waard maken: Canyon Palm Springs en Sculpture Park Galleta Meadows.

Anza-Borrego Desert State Park in Californië 

Borrego Springs

Borrego Springs is een klein dorp met ongeveer 3.500 inwoners, zo’n 75 mijl ten noordoosten van San Diego. Het is compleet omringd door het Anza-Borrego Desert State Park, het grootste State Park van Californië. Er zijn enkele winkels en restaurants, maar het is een rustig dorp.

Borrego Springs ligt op ongeveer 55 mijl van de felle lichten van de drukke westkust en is mede daardoor in 2009 aangewezen als California’s eerste (en Amerika’s tweede) International Dark-Sky Gemeenschap. Het werd hierna een centrum voor astronomie-activiteiten.

Bekijk hier 50 schitterende foto’s van State Parks in Amerika!

Borrego Palm Canyon Nature Trail

Vlak naast de campground in het State Park is het beginpunt van de Palm Canyon Trail. Borrego Palm Canyon is een brede geul aflopend langs de San Ysidro Mountains net ten westen van Borrego Springs.

De oprichting van het Anza-Borrego Desert State Park begon in de jaren dertig met de bescherming van deze canyon vol palmbomen. De canyontrail is 5,5 kilometer en stijgt 150 meter naar een schaduwrijke oase in een verleidelijke woestijn. Er is ook een alternatieve bergroute – de Panoramic Overlook Trail – waarbij het pad continu bergop en bergaf gaat.

Door de hitte en het klauteren over rotsen is het een zware tocht, maar het geeft een voldaan gevoel na afloop. Het uitzicht naar en vanaf de Panoramic Overlook Trail is fantastisch. Bekijk hieronder de fotoserie van de Palm Canyon Nature Trail!

Deze diashow vereist JavaScript.

Galleta Meadows: schitterende sculpturen

Dennis Avery (jawel, eentje van het Avery-label), was een filantroop en lokale held in zijn woonplaats. Als landeigenaar was hij bezitter van ongeveer acht vierkante kilometer onontwikkelde woestijn in Galleta Meadows, nabij Borrego Springs. Hij wilde zijn woonplaats iets nalaten na zijn overlijden en kreeg het idee om kunst op zijn land te plaatsen.

In 2008 gaf hij opdracht voor het creëren van originele gelaste, stalen sculpturen. De kunstenaar die hij koos was Ricardo Breceda.

De op ware grootte gemaakte sculpturen zijn van dieren die hier ooit door de Borrego Valley zwierven toen het nog een weelderige bos was. In slechts een paar jaar tijd groeide de collectie uit tot een verzameling van allerlei dieren die werden gevonden. Sabertooth-katten, reuzenschildpadden, prehistorische kamelen, schorpioenen, Colombiaanse mammoeten, Merriam’s tapirs, uitgestorven paarden, grondluiaards en enorme vogels. In totaal zijn er 129 beelden.

Zeeslang

De meest spectaculaire creatie is waarschijnlijk de meer dan honderd meter lange zeeslang die schijnbaar woonde in holen en uit het woestijnzand naar boven komt. Met het hoofd van een draak en de staart van een ratelslang, was dit met 40.000 dollar het duurste kunstwerk. Bekijk hier een leuke video over het Anza-Borrego Desert State Park.

Bekijk hieronder de fotoserie van Galleta Meadows!

Deze diashow vereist JavaScript.


bert-noorbeekBert Noorbeek (1954) uit Alphen aan den Rijn ging in 1995 voor het eerst op vakantie naar Amerika. Hij keerde diverse keren terug en heeft onder meer met zijn vrouw Trudie genoten van een rondreis per camper. ‘We genieten dan van de ruimte, natuur en vriendelijkheid van de Amerikanen. We overnachten het liefst in State Parks. Minder luxe, maar vaak veel meer in de natuur.’ Inmiddels heeft Bert, liefhebber van countrymuziek, meer dan 35 staten bezocht en in 2016 gaat hij voor het eerst naar de staten Oregon en Washington. Hij is opgeleid als IT-professional en heeft als nevenactiviteiten; projectcoördinator, fotograaf en tekstschrijver. Die laatste zaken komen goed van pas bij zijn bijdrages voor USA365.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×