Recente artikelen

Angel Delgadillo: Foto met een verhaal

Posted by on 10:56 in Featured, Foto met een verhaal | 0 comments

Angel Delgadillo: Foto met een verhaal

De naam Angel Delgadillo zegt velen misschien niet direct iets, maar voor gastschrijver Willem van den Brink heeft deze man een speciale betekenis. In zijn eerste bijdrage voor USA365.nl schrijft Van den Brink over deze bijzondere vent, die in zijn nostalgische barbershop aan Route 66 al vele Amerika-liefhebbers verwelkomde.  (meer…)

In welke staten van Amerika zijn mensen het gelukkigst? Bekijk de ranglijst!

Posted by on 01:01 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

In welke staten van Amerika zijn mensen het gelukkigst? Bekijk de ranglijst!

In welke staten van Amerika zijn de mensen in 2017 het gelukkigst? En waar juist niet? Het financiële bedrijf WalletHub uit Washington DC verrichtte uitgebreid onderzoek en bracht dit najaar een gedetailleerd rapport uit met een ranglijst van alle vijftig staten. Grappig om even te bekijken toch? Hieronder kun je scrollen op de kaart: hoe lager het cijfer, hoe gelukkiger de inwoners van die staat. Ontdek wie er op één staat!

Source: WalletHub

Frans Verhagen over de geschiedenis van Amerika

Posted by on 10:31 in Featured, Geschiedenis, Interviews | 0 comments

Frans Verhagen over de geschiedenis van Amerika

Met ‘Geschiedenis van de Verenigde Staten’ van Frans Verhagen verscheen er voor het eerst sinds de jaren tachtig een Nederlands standaardwerk over de historie van Amerika. Gastschrijver Stan Bos sprak met de Amerika-specialist over Jefferson en Hamilton, Vietnam, Nixon, zijn aversie tegen de Clintons, over de negentiende eeuw en Donald Trump. “Het kan altijd erger. Als Trump morgen dood neervalt, krijgen we vice-president Mike Pence.” (meer…)

Thanksgiving Day Parade in New York: 10 feitjes!

Posted by on 08:00 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Reizen | 2 comments

Thanksgiving Day Parade in New York: 10 feitjes!

Amerika staat morgen weer in het teken van Thanksgiving, het traditionele jaarlijkse feest op de vierde donderdag van november. De dag waarop dank wordt gezegd voor alle goede dingen in het leven. Onze gastschrijver Gonneke Karel viert dat dit jaar in New York City, de plek waar de befaamde Thanksgiving Day Parade plaatsvindt. 10 leuke feitjes over die spectaculaire optocht door de straten van Manhattan!  (meer…)

JFK: idealist zonder illusies

Posted by on 10:21 in Featured, Geschiedenis | 0 comments

JFK: idealist zonder illusies

In mei was het honderd jaar geleden dat John F. Kennedy werd geboren. Hij heeft als student, journalist en politicus veel geschreven en gesproken over de kwetsbaarheid van de democratie. Zijn ideeën om de democratie te versterken en te vernieuwen blijven relevant en toepasbaar, zeker ook in onze tijd waarin het vertrouwen tussen burgers en establishment onder druk staat. Alex Krijger schreef het boek JFK: Idealist Zonder Illusies, waarmee hij, aan de hand van de ideeën en ervaringen van Kennedy, een positieve bijdrage wil leveren aan het debat over onze politiek en democratie. “Kennedy onderstreepte het belang van moedige politici die principes durven stellen boven de macht van de publieke opinie en die met visie en idealen mensen weten te inspireren en te mobiliseren.” (meer…)

Raymond van Barneveld en zijn liefde voor Amerika

Posted by on 09:07 in Cultuur, Featured, Interviews, Natuur, Reizen, Sport | 2 comments

Raymond van Barneveld en zijn liefde voor Amerika

Raymond van Barneveld (50) kennen we vooral als topspeler van het internationale darts, maar wat velen niet weten is dat de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag ook een groot fan is van Amerika. Bijna twintig keer zette hij voet in de VS, vooral voor toernooien in Las Vegas. Maar tijd om het échte Amerika te ontdekken heeft hij nog niet gehad en er prijkt dan ook nog een hoop op zijn wensenlijstje. In dit exclusieve interview met Barney een gesprek over het land der onbegrensde mogelijkheden, het fooiensysteem en zijn gedenkwaardige bezoek aan Graceland in Memphis. ‘Ik kon aan mijn moeder zien dat ze heel ontdaan was.’ (meer…)

Dries Bessels over Route 66: ‘Het is een hechte gemeenschap!’

Posted by on 01:05 in Featured, Interviews, Reizen | 0 comments

Dries Bessels over Route 66: ‘Het is een hechte gemeenschap!’

Dries Bessels is voorzitter van de Dutch Route 66 Association. Hij reed de legendarische Mother Road maar liefst elf keer. Dries schreef onlangs het eerste Nederlandstalige boek over de Route 66, vol met feitjes, weetjes, geschiedenis en heel veel tips voor onderweg! Alle redenen dus voor ons om hem te interviewen. Het werd een gesprek vol met mooie anekdotes over, wat mij betreft, Amerika’s mooiste roadtrip. Het boek winnen? Lees dan snel verder! (meer…)

Page, Arizona: de ultieme Amerikabeleving

Posted by on 08:30 in Featured, Reizen | 0 comments

Page, Arizona: de ultieme Amerikabeleving

Een rondreis in het westen van Amerika kent vele hoogtepunten: van prachtige natuurparken tot waanzinnige pretparken, van wereldse steden tot hippe stranden. Je wilt graag alles zien en beleven en keuzes maken is niet eenvoudig. Hierbij alvast één bestemming die niet mag ontbreken in jouw rondreis: Page! Gastschrijfster Yvonne Vredendaal over tien activiteiten op de grens van Arizona en Utah die je reis onvergetelijk maken. (meer…)

De JFK Files: dit weten we tot nu toe

Posted by on 10:45 in Featured, Geschiedenis, Misdaad, Politiek | 0 comments

De JFK Files: dit weten we tot nu toe

Ik schreef twee boeken over de moord op Kennedy en daarmee werd het onderwerp vaste prik op feestjes. De meest gestelde vraag: wanneer komen nu eindelijk al die documenten vrij? Nu is het dan eindelijk zover. In 1992 werd er een deadline gesteld door de Kennedy Assassination Records Collection Act, en die verliep afgelopen donderdag. Er waren mondjesmaat al miljoenen pagina’s vrijgegeven door de National Archives, nu was het tijd voor de laatste batch van de JFK Files. Trump prikkelde tweemaal de nieuwsgierigheid op Twitter en bij veel mensen over de hele wereld, ook bij deze Helmonder, was die dag de knop F5 de meest populaire op het toetsenbord. (meer…)

Boeren in Texas: stage op het Texaanse platteland

Posted by on 08:50 in Cultuur, Featured | 1 comment

Boeren in Texas: stage op het Texaanse platteland

Het was 1999, mijn stage op een boerderij in Canada zat er net op, toen iemand tegen mij zei; “Nu moet  je ook eens bij boeren in Texas gaan kijken, dat is net Canada, maar dan andersom”. Iets maakte mij nieuwsgierig in die uitspraak en ik ging op onderzoek uit… Lees mee met het verslag van Linda van der Veer!  (meer…)