Recente artikelen

Lincoln’s Cottage: bescheiden retraite van een groot president

Posted by on 09:52 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 1 comment

Lincoln’s Cottage: bescheiden retraite van een groot president

Toegegeven, zo imposant als George Washington’s Mount Vernon of het Monticello van Thomas Jefferson is het niet. Toch verdient Lincoln’s Cottage, de plek waar president Lincoln zich met zijn familie veelvuldig terugtrok om te ontsnappen aan de zomerhitte en de politieke tamtam in Washington D.C., meer aandacht dan het krijgt. Gastschrijfster Mieke Bleeker praat je bij over deze presidentiële retraite. (meer…)

NYC Guide for Instagrammers: vol toffe fotospots!

Posted by on 11:54 in Cultuur, Featured, Reizen | 2 comments

NYC Guide for Instagrammers: vol toffe fotospots!

De NYC Guide for Instagrammers: ongetwijfeld het tofste boek als je van New York City houdt en er graag over post op Instagram! Het boek van de in New York wonende Belgische fotografe Silvie Bonne staat vol met tips over fotogenieke spots in de Big Apple, van zowel bekende als onbekende locaties! Lees in dit artikel alles over het boek en over de Photo Walk die USA365 onlangs in New York deed met Silvie. En…je kan het boek winnen!  (meer…)

Sanibel Island: zon, zee, schelpen & wildlife

Posted by on 09:33 in Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Sanibel Island: zon, zee, schelpen & wildlife

Sanibel Island in Florida staat bekend om haar witte stranden en de grote hoeveelheid en diversiteit aan schelpen die je hier kunt vinden. Maar het eiland biedt meer; een prachtige natuur en wildlife bijvoorbeeld. Gastschrifster Yvonne Vredendaal bezocht dit eiland tweemaal en beschrijft zes belevenissen die een verblijf aan Sanibel Island onvergetelijk maken. (meer…)

E-visums: snel en eenvoudig je ESTA voor Amerika

Posted by on 11:14 in Featured, Reizen | 0 comments

E-visums: snel en eenvoudig je ESTA voor Amerika

Snel en eenvoudig je ESTA aanvragen voor die prachtige reis naar Amerika? Of op zoek naar een zakelijk visum voor de VS?  E-visums.nl biedt jou de gewenste service bij deze online procedure die van belang is om soepel voorbij de strenge Amerikaanse douane te komen. Hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat de voordelen van E-visums zijn? We zetten het voor je op een rijtje en bekijk onderaan dit artikel de video.
(meer…)

Midterms 2018: de resultaten, de gevolgen

Posted by on 17:29 in Featured, Politiek | 0 comments

Midterms 2018: de resultaten, de gevolgen

Bij de Congresverkiezingen in Amerika veroverden de Democraten het Huis van Afgevaardigden, waardoor ze de agenda van president Trump kunnen afremmen. De Senaat bleef in handen van de Republikeinen, die hun grip zelfs verstevigden. Gastschrijvers Stan Bos en Marco van den Doel schrijven een analyse over de uitslagen van de midterms. (meer…)

Boris Dittrich in New York

Posted by on 20:02 in Featured, Interviews, Politiek | 0 comments

Boris Dittrich in New York

Boris Dittrich. Noem een politicus die meer voor elkaar kreeg tijdens zijn jaren in de Tweede Kamer. Het homohuwelijk, spreekrecht voor slachtoffers en nabestaanden in de rechtszaal, DNA-onderzoek in strafzaken – ik noem maar enkele wetsvoorstellen die dankzij hem tegenwoordig als vanzelfsprekend worden beschouwd in de Nederlandse samenleving. Vooral met laatstgenoemde ben ik persoonlijk erg blij; zonder de wetsverruimingen was er in moordzaken als die van Marianne Vaatstra, Milica van Doorn en Nicky Verstappen nooit een DNA-match geweest. (meer…)

Boekentip: Motel Songs van Auke Hulst

Posted by on 15:51 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Interviews, Natuur, Reizen | 0 comments

Boekentip: Motel Songs van Auke Hulst

Op zoek naar een boek over Amerika om deze herfstvakantie of op een later moment bij weg te zwijmelen? Motel Songs van Auke Hulst is zeker een aanrader. De auteur won er dit jaar de Bob den Uyl Prijs 2018 mee voor het beste journalistieke reisboek. USA365.nl ontmoette Hulst en sprak hem over zijn roadtrip en band met de VS. ‘Die ontmoetingen die je niet kunt plannen, die vormen veel meer de essentie van reizen dan de mooie vergezichten.’
(meer…)

Route 66 in Arizona

Posted by on 12:29 in Featured, Reizen | 0 comments

Route 66 in Arizona

Medewerker Tim Wilson (foto hieronder) staat achter de toonbank als wij het Powerhouse Visitors Center in Kingman binnenlopen. We hebben die ochtend al zo’n 50 kilometer gereden vanuit ons doorreishotel in Laughlin, het gokparadijs op de grens van Arizona en Nevada. In Kingman eten we ons ontbijt en willen we even het Route 66-museum bezoeken, gevestigd in het historische gebouw waar Tim werkt. Uiteindelijk hebben we langer met hem staan praten, dan dat we ons hebben vergaapt aan de museumcollectie op de bovenverdieping. Tim blijkt, zoals veel van zijn landgenoten, een enorm aardige vent die met liefde en trots over zijn regio praat. (meer…)

Zwemmen met zeekoeien in Crystal River, Florida

Posted by on 08:05 in Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Zwemmen met zeekoeien in Crystal River, Florida

Altijd al gedroomd van een duik tussen de zeekoeien? Crystal River in Florida is de beste bestemming ter wereld om deze grote beesten te zien en om met ze te zwemmen. Gastschrijfster Yvonne Vredendaal reisde tweemaal naar de Manatee Capital of the World en deelt haar ervaringen. (meer…)

Babe Ruth: de trots van Baltimore

Posted by on 09:31 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Sport | 0 comments

Babe Ruth: de trots van Baltimore

Gastschrijfster Mieke Bleeker neemt je in haar nieuwe bijdrage mee naar het leven van Babe Ruth: de trots van Baltimore. Deze befaamde honkbalspeler (1895-1948) behoort nog altijd tot één van de grootste iconen uit de Amerikaanse sportgeschiedenis. Een verhaal met interessante weetjes over zijn opkomst, glansrijke carrière, passie voor vrouwen en legacy.    (meer…)