Recente artikelen

Amerika en Europa: Nuances bij ‘Jacksonian’ Trump

Posted by on 08:40 in Featured, Politiek | 0 comments

Amerika en Europa: Nuances bij ‘Jacksonian’ Trump

“NATO is obsolete” stelde Donald Trump tijdens zijn campagne. De VS “betaalt de veiligheidsrekening” voor andere landen en wordt zelfs door deze landen “uitgebuit”. De ‘America First’-retoriek deed het ergste vrezen voor het Amerikaanse leiderschap in de wereld en daarmee samenhangend de band tussen de VS en Europa. Angela Merkel stelde bijvoorbeeld dat we niet meer kunnen rekenen op de Amerikanen. Hoe staat Europa ervoor, ruim een jaar na het aantreden van Trump? Heeft het reden zich in de steek gelaten te voelen? Gastschrijver Maarten Katsman gaat in deze longread in op de relatie tussen Amerika en Europa. Zoals altijd is het in de politiek belangrijk onderscheid te maken tussen woorden en daden. (meer…)

Film The Post actueel in Trump-tijdperk

Posted by on 11:05 in Cultuur, Featured | 1 comment

Film The Post actueel in Trump-tijdperk

The Post is een film die gaat over de krant The Washington Post die in 1971 besloot geheime documenten van het ministerie van Defensie, bekend als de Pentagon Papers, te publiceren. Onze gastschrijver Marco van den Doel, tevens politiek duider bij USA365.nl, schreef een recensie. (meer…)

Brooklyn’s sweet ruin: fotoboek van oude fabriek

Posted by on 08:30 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 0 comments

Brooklyn’s sweet ruin: fotoboek van oude fabriek

Brooklyn’s sweet ruin is een nieuw fotoboek van fotograaf Paul Raphaelson. Hij kreeg vlak voor de sloop van de iconische oude suikerfabriek in Williamsburg, Brooklyn, toegang tot het leegstaande en vervallen complex. Het resultaat is een schitterend document dat naast unieke foto’s ook een goed beeld geeft van het verleden van deze fabriek. Bij ons staat het boek al in de kast, bij jou als Amerika-liefhebber mag het eigenlijk ook niet ontbreken!  (meer…)

Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert

Posted by on 10:42 in Featured, Politiek | 0 comments

Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert

Een jaar geleden nam Donald Trump intrek in het Witte Huis als opvolger van Barack Obama. Wat volgde was een jaar vol relletjes, verwarring en controversiële uitspraken. Aan de hand van tien punten blikken gastschrijvers en politieke Amerika-kenners Stan Bos en Marco van den Doel terug op de eerste 365 dagen van een politieke straatvechter die tot nu toe veel roept, maar weinig waarmaakt. Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert. (meer…)

10 kleine dingen in Amerika

Posted by on 10:38 in Cultuur, Featured, Reizen | 1 comment

10 kleine dingen in Amerika

Wie aan Amerika denkt, zal vaak als eerste zeggen dat alles zo groot is daar. Onze gastschrijfster Gonneke Karel weet inmiddels dat er ook genoeg kleine dingen zijn. Ze beschrijft hieronder 10 kleine dingen in Amerika.  (meer…)

Autogekte in Amerika: de auto als cultuurgoed

Posted by on 08:24 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Autogekte in Amerika: de auto als cultuurgoed

Amerika is het land van de autogekte! Het land is gemaakt voor auto’s, de bekende highways, autoroutes zoals Route 66, parkeerplaatsen in overvloed en natuurlijk de talloze iconische automerken. Gastschrijver Willem van den Brink houdt van auto’s en neemt ons in dit nieuwe blog mee door deze autogekte in Amerika!  (meer…)

Fietsen door Amerika: Bart Spoormakers tikte de 5.500 kilometer aan

Posted by on 12:33 in Featured, Reizen | 0 comments

Fietsen door Amerika: Bart Spoormakers tikte de 5.500 kilometer aan

Bijna 25 jaar geleden bezocht hij al eens de Verenigde Staten, en toen al was Bart Spoormakers (53) onder de indruk van de ongeëvenaarde natuur en de uitgestrektheid van het land. Dit jaar keerde de Helmonder terug om opnieuw ervan te genieten. Niet op een alledaagse manier: met een racefiets heeft hij het land van west naar oost doorkruist, van Los Angeles naar Boston in 33 dagen. Fietsen door Amerika: het werd een bijzondere reis. (meer…)

Bonneville Speed Week: gezouten snelheid

Posted by on 01:00 in Cultuur, Featured, Sport | 0 comments

Bonneville Speed Week: gezouten snelheid

De Bonneville Speed Week op de zoutvlakten bij Wendover, Utah, is een bijzonder race-evenement in Amerika. Supersnelle voertuigen als auto’s en motoren en bijzondere wagens als Hotrods en Streamliners vliegen er letterlijk over het zout. Gastschrijver Willem van den Brink is er al jaren door geboeid en bezocht de Speed Week. Zijn verslag: (meer…)

Prachtige natuur in Olympic National Park

Posted by on 02:06 in Cultuur, Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Prachtige natuur in Olympic National Park

Onze gastschrijver Bert Noorbeek eindigde zijn Amerika-reis van dit jaar met een bezoek aan Olympic National Park in de staat Washington. Hij deelt zijn ervaringen van dat avontuur wederom met USA365.nl in deze nieuwe bijdrage. Met als bonus een prachtige diashow onderaan het artikel! (meer…)

Mijn Amerika: Mart Smeets’ verhalen over de VS

Posted by on 01:00 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Sport | 0 comments

Mijn Amerika: Mart Smeets’ verhalen over de VS

Onlangs verscheen Mijn Amerika, het nieuwe boek van Mart Smeets. De inmiddels gepensioneerde sportpresentator behoeft weinig introductie meer. Amerika kwam al vaak voorbij in zijn talloze eerdere boeken. Zijn fascinatie voor de VS komt in zijn nieuwste boek weer duidelijk naar voren. Bijna vierhonderd pagina’s Amerika, genieten!  (meer…)