Recente artikelen

Soepel voorbij de controles met je ESTA

Posted by on 09:32 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Soepel voorbij de controles met je ESTA

Amerika staat bekend om haar strenge controles. Bereid je reis daarom goed voor en zorg dat je tijdig een ESTA regelt. Dat kan snel en eenvoudig online.
(meer…)

Jimmy Carter National Historic Site (met diashow!)

Posted by on 10:44 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Reizen | 0 comments

Jimmy Carter National Historic Site (met diashow!)

Gastschrijver Bert Noorbeek bezocht de Jimmy Carter National Historic Site in Plains (Georgia), de plek waar de 39e president van Amerika (1977-1981) een aantal van zijn jeugdjaren spendeerde. Het resultaat is onderstaand artikel, inclusief een reeks prachtige foto’s.  (meer…)

Eric Garcetti: van stadhuis naar Witte Huis?

Posted by on 07:26 in Featured, Politiek | 1 comment

Eric Garcetti: van stadhuis naar Witte Huis?

De ster van Eric Garcetti (47), burgemeester van Los Angeles, is rijzende. In 2020 kan hij zo maar de redder zijn van de Democratische partij door Donald Trump uit het Witte Huis te duwen. Wie is deze Democraat, die met zijn Joods/Mexicaanse achtergrond vloeiend Spaans spreekt en vorig jaar nog met 81 procent van de stemmen werd herkozen in LA? Een portret door gastschrijver Stan Bos. (meer…)

Blagden Alley, stukje stad in Washington DC

Posted by on 10:23 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Blagden Alley, stukje stad in Washington DC

Gastschrijfster Mieke Bleeker schrijft in haar tweede bijdrage voor USA365.nl over Blagden Alley, een stukje stad in Washington DC. ‘Een wirwar van enkele oude steegjes, te midden van twee woonblokken in de wijk Shaw, op slechts zo’n anderhalve kilometer ten noordoosten van het Witte Huis’. Onderaan een diashow! (meer…)

Brooklyn Bridge: icoon van New York City

Posted by on 07:30 in Featured, Reizen | 0 comments

Brooklyn Bridge: icoon van New York City

De Brooklyn Bridge: iedereen die op stedentrip naar New York is geweest, heeft er wel eens over gelopen. De iconische brug over de East River tussen Manhattan en Brooklyn is één van de absoute toeristische trekpleisters van de stad, samen met bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, Times Square en het One World Trade Center. Wie aan New York denkt, denkt ook aan deze brug. In dit artikel enkele tips voor het bezoeken van de Brooklyn Bridge en natuurlijk mooie foto’s. (meer…)

Theodore Roosevelt Island: parel in de Potomac

Posted by on 10:01 in Featured, Geschiedenis, Politiek | 0 comments

Theodore Roosevelt Island: parel in de Potomac

Theodore Roosevelt Island, in de Potomac River in Washington DC, is een eerbetoon aan Amerika’s 26e president. Gastschrijfster Mieke Bleeker bezocht het natuurrijke eiland en schreef erover in haar eerste artikel voor USA365.nl. Ook het leven van Roosevelt zelf komt voorbij. ‘Zijn levenslust, vitaliteit en durf waren berucht.’ (meer…)

Film Chappaquiddick geeft evenwichtig beeld Ted Kennedy

Posted by on 15:27 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Politiek | 0 comments

Film Chappaquiddick geeft evenwichtig beeld Ted Kennedy

Gastschrijver Marco van den Doel recenseert de film Chappaquiddick over het auto-ongeluk van Ted Kennedy en Mary Jo Kopechne op 18 juli 1969, waarbij laatstgenoemde het leven liet. Het incident is nog altijd omhuld met een zweem van mysterie. Helemaal onderaan de trailer.  (meer…)

5x de mens George Washington

Posted by on 00:00 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 0 comments

5x de mens George Washington

George Washington: Father of the Nation, eerste president van de VS, legende, icoon. Maar wat weten we eigenlijk van deze man? Wie was hij? Hoe kwam het dat juist hij de eerste leider van de Verenigde Staten werd? Wat was eigenlijk zijn rol bij het ontstaan van de VS? Gastschrijfster Harmke Hulsman las de biografie ‘Washington: a life’ van Ron Chernow en bespreekt dit boek met ons.  (meer…)

Carside attractions in VS: top 10 met foto’s!

Posted by on 00:38 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Carside attractions in VS: top 10 met foto’s!

In Amerika zie je langs de weg regelmatig allerlei opvallende sculpturen en bouwwerken op autogebied, ook wel bekend als carside attractions. Deze dienen de aandacht van toeristen te trekken. Onze gastschrijfster Gonneke Karel geeft haar top 10 van carside attractions in de VS, met foto’s!  (meer…)

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

Posted by on 14:35 in Featured, Reizen | 0 comments

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

In 2015 kwamen we aardig dicht bij de beroemde Hollywood Letters, via het adres dat we ergens op een blog vonden: 6105 Mulholland Highway. Via smalle straatjes in de heuvels, met overal prachtige huizen, kun je aardig dichtbij komen. We negeerden enkele verbodsborden (bochtige weg is eigenlijk alleen voor bewoners toegankelijk) en namen, eenmaal op bovenstaand adres aangekomen, snel wat foto’s. Drie jaar later weten we wel beter. Er zijn fantastische hikes door de heuvels, met fotoplekken zowel vóór als achter de letters. Het internet is behoorlijk vaag over deze informatie, het kostte wat voorbereiding voor we de juiste tips hadden verzameld. Daarom nu een duidelijk artikel over de Hollywood Sign: zo kom je achter de letters. Inclusief mooie foto’s!

(meer…)