Recente artikelen

5x de mens George Washington

Posted by on 00:00 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 0 comments

5x de mens George Washington

George Washington: Father of the Nation, eerste president van de VS, legende, icoon. Maar wat weten we eigenlijk van deze man? Wie was hij? Hoe kwam het dat juist hij de eerste leider van de Verenigde Staten werd? Wat was eigenlijk zijn rol bij het ontstaan van de VS? Gastschrijfster Harmke Hulsman las de biografie ‘Washington: a life’ van Ron Chernow en bespreekt dit boek met ons.  (meer…)

Carside attractions in VS: top 10 met foto’s!

Posted by on 00:38 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Carside attractions in VS: top 10 met foto’s!

In Amerika zie je langs de weg regelmatig allerlei opvallende sculpturen en bouwwerken op autogebied, ook wel bekend als carside attractions. Deze dienen de aandacht van toeristen te trekken. Onze gastschrijfster Gonneke Karel geeft haar top 10 van carside attractions in de VS, met foto’s!  (meer…)

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

Posted by on 14:35 in Featured, Reizen | 0 comments

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

In 2015 kwamen we aardig dicht bij de beroemde Hollywood Letters, via het adres dat we ergens op een blog vonden: 6105 Mulholland Highway. Via smalle straatjes in de heuvels, met overal prachtige huizen, kun je aardig dichtbij komen. We negeerden enkele verbodsborden (bochtige weg is eigenlijk alleen voor bewoners toegankelijk) en namen, eenmaal op bovenstaand adres aangekomen, snel wat foto’s. Drie jaar later weten we wel beter. Er zijn fantastische hikes door de heuvels, met fotoplekken zowel vóór als achter de letters. Het internet is behoorlijk vaag over deze informatie, het kostte wat voorbereiding voor we de juiste tips hadden verzameld. Daarom nu een duidelijk artikel over de Hollywood Sign: zo kom je achter de letters. Inclusief mooie foto’s!

(meer…)

Ecola State Park: in het spoor van Lewis & Clark

Posted by on 08:53 in Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Ecola State Park: in het spoor van Lewis & Clark

Het populaire Cannon Beach in Oregon is een mooie uitvalsbasis voor het onbekendere Ecola State Park. Cannon Beach staat vooral bekend om de Haystack Rock, de enorme rots die omringd wordt door de Stille Oceaan. Maar Cannon Beach heeft meer te bieden, het Ecola State Park ligt namelijk om de hoek. Gastschrijfster Marjolein Linstra bezocht het park begin 2018, schreef dit artikel met praktische tips en…maakte er prachtige foto’s!  (meer…)

Petrified Forest National Park: fotoreportage

Posted by on 08:33 in Featured, Natuur, Reizen | 2 comments

Petrified Forest National Park: fotoreportage

Het Petrified Forest National Park in Arizona is waarschijnlijk niet het eerste Amerikaanse National park waar je aan denkt. Toch is dit ietwat onbekende en uitgestrekte park zeer de moeite waard om te bezoeken! Wie Route 66 rijdt, komt er nagenoeg vanzelf langs en ook als je een andere roadtrip door Amerika maakt, is het een aanrader. Laat je inspireren door onze fotoreportage! Petrified Forest: voor liefhebbers van ruige natuur, blauwe luchten en een mysterieus autowrak. (meer…)

25 jaar na de bomaanslag op het WTC in 1993

Posted by on 01:56 in Featured, Geschiedenis, Misdaad | 0 comments

25 jaar na de bomaanslag op het WTC in 1993

In mei 2001 slaagden we voor onze havo en mijn broer en ik hadden wat gespaard voor een verdiende zomervakantie in juli. Het zou New York worden of een wat langer verblijf op Rhodos, ik zie ons nog afwegen. We kozen voor het Griekse eiland. Een keuze die ik inmiddels betreur; ik had graag de Twin Towers bewonderd en er bovenop gestaan. Twee maanden na die vakantie sloeg Osama Bin Laden toe en pas in 2005 zou ik mijn eerste stappen op Manhattan zetten.

Acht jaar voor de aanslagen van 2001 was er al een eerste bomaanslag op het WTC en die tragedie gebeurde vandaag precies 25 jaar geleden. (meer…)

Amerika en Europa: Nuances bij ‘Jacksonian’ Trump

Posted by on 08:40 in Featured, Politiek | 0 comments

Amerika en Europa: Nuances bij ‘Jacksonian’ Trump

“NATO is obsolete” stelde Donald Trump tijdens zijn campagne. De VS “betaalt de veiligheidsrekening” voor andere landen en wordt zelfs door deze landen “uitgebuit”. De ‘America First’-retoriek deed het ergste vrezen voor het Amerikaanse leiderschap in de wereld en daarmee samenhangend de band tussen de VS en Europa. Angela Merkel stelde bijvoorbeeld dat we niet meer kunnen rekenen op de Amerikanen. Hoe staat Europa ervoor, ruim een jaar na het aantreden van Trump? Heeft het reden zich in de steek gelaten te voelen? Gastschrijver Maarten Katsman gaat in deze longread in op de relatie tussen Amerika en Europa. Zoals altijd is het in de politiek belangrijk onderscheid te maken tussen woorden en daden. (meer…)

Film The Post actueel in Trump-tijdperk

Posted by on 11:05 in Cultuur, Featured | 1 comment

Film The Post actueel in Trump-tijdperk

The Post is een film die gaat over de krant The Washington Post die in 1971 besloot geheime documenten van het ministerie van Defensie, bekend als de Pentagon Papers, te publiceren. Onze gastschrijver Marco van den Doel, tevens politiek duider bij USA365.nl, schreef een recensie. (meer…)

Brooklyn’s sweet ruin: fotoboek van oude fabriek

Posted by on 08:30 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 0 comments

Brooklyn’s sweet ruin: fotoboek van oude fabriek

Brooklyn’s sweet ruin is een nieuw fotoboek van fotograaf Paul Raphaelson. Hij kreeg vlak voor de sloop van de iconische oude suikerfabriek in Williamsburg, Brooklyn, toegang tot het leegstaande en vervallen complex. Het resultaat is een schitterend document dat naast unieke foto’s ook een goed beeld geeft van het verleden van deze fabriek. Bij ons staat het boek al in de kast, bij jou als Amerika-liefhebber mag het eigenlijk ook niet ontbreken!  (meer…)

Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert

Posted by on 10:42 in Featured, Politiek | 0 comments

Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert

Een jaar geleden nam Donald Trump intrek in het Witte Huis als opvolger van Barack Obama. Wat volgde was een jaar vol relletjes, verwarring en controversiële uitspraken. Aan de hand van tien punten blikken gastschrijvers en politieke Amerika-kenners Stan Bos en Marco van den Doel terug op de eerste 365 dagen van een politieke straatvechter die tot nu toe veel roept, maar weinig waarmaakt. Eén jaar Donald Trump: de chaos regeert. (meer…)