Recente artikelen

Van Amerika naar Canada: tips voor bij de grens

Posted by on 09:37 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Van Amerika naar Canada: tips voor bij de grens

Heb jij plannen om tijdens je roadtrip of stedenreis in het noorden van Amerika naar Canada te gaan? Dan mag je dit artikel niet overslaan! Onze gastschrijfster Linda van der Veer (Dagboek Route 66, fotoserie Wilde Westen & 10 tips voor eten in de VS), geeft hieronder als ervaringsdeskundige tips voor bij de grensovergang. ‘Als je dit niet doet, staat er een enorme boete te wachten.’ (meer…)

Je ESTA aanvragen: het hoe en waarom

Posted by on 09:39 in Featured, Reizen | 0 comments

Je ESTA aanvragen: het hoe en waarom

Reizen naar de Verenigde Staten: populairder dan ooit. De bestemming heeft zelfs Portugal verdrongen in de Top 10 van bestemmingen van Nederlandse toeristen! We merken het ook zelf: steeds meer mensen in onze omgeving bellen voor tips en tricks. Terugkerende vraag: hoe zit het nu met dat ESTA aanvragen? Daarover gaat dit artikel. Wat is het nu precies? Om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, heb je een ESTA-verklaring nodig. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een reistoestemming voor toeristische of zakelijke reizen naar de Verenigde Staten. ESTA is in 2009 ingevoerd en is bedoeld voor het veilig reizen (antiterrorisme), waarmee alle reizigers vooraf gescreend en geregistreerd kunnen worden.  (meer…)

Wildlife in Amerika spotten: 10 toplocaties!

Posted by on 09:53 in Cultuur, Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Wildlife in Amerika spotten: 10 toplocaties!

Wildlife in Amerika kan die schitterende reis van jou net even wat specialer maken. Het zien van een beer, alligator of walvis in het echt, in hun natuurlijke habitat, maakt indruk. Onze gastschrijfster Gonneke Karel, die al veel van de VS gezien heeft, stelde een top 10 samen van beste locaties om Wildlife te spotten. Doe er je voordeel mee, maar wees altijd voorzichtig! (meer…)

Memorial Day Weekend in Spray, Oregon

Posted by on 00:06 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Memorial Day Weekend in Spray, Oregon

Gastschrijver Bert Noorbeek blikt terug op Memorial Day Weekend in Spray, Oregon. Hij bezocht deze staat in het voorjaar van 2017 tijdens een reis waarbij hij ook Washington en Idaho aandeed. Houd USA365.nl goed in de gaten, want binnenkort volgt er een tweede artikel van Bert over het prachtige Oregon!   (meer…)

De Deep South: reisverslag juni 2017

Posted by on 12:55 in Featured, Reizen | 0 comments

De Deep South: reisverslag juni 2017

We zijn nu vier weken thuis en het gevoel van heimwee is er nog steeds. In juni 2017 reden we drie weken rond in de Deep South en de roadtrip was weer fantastisch. Net als andere jaren een uitgebreid verslag vol tips op USA365.nl! Wie nog aanvullende vragen heeft, weet ons te vinden. (meer…)

Shattered: de rampcampagne van Hillary Clinton

Posted by on 22:37 in Featured, Politiek | 0 comments

Shattered: de rampcampagne van Hillary Clinton

Geen zelfreflectie, een interne machtsstrijd, een slechte politieke boodschap en geen economisch verhaal. De campagne van Hillary Clinton was nog slechter dan we dachten. Gastschrijver Stan Bos las het boek ‘Shattered, inside Hillary Clinton’s doomed campaign’. Het 400 pagina’s tellende boekwerk biedt een ontluisterende en soms ronduit onthutsende blik achter de schermen van een rampcampagne die Hillary Clinton het Witte Huis kostte. (meer…)

Bokswedstrijd van de eeuw? Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor in Las Vegas

Posted by on 10:27 in Featured, Sport | 0 comments

Bokswedstrijd van de eeuw? Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor in Las Vegas

Amerika is in de ban van wederom een ‘bokswedstrijd van de eeuw’. Op 26 augustus nemen de Amerikaan Floyd Mayweather Jr. en de Ier Conor McGregor het tegen elkaar op in de ring. Rond het gevecht in Las Vegas is een enorme hype ontstaan. USA365 duikt de ring in en vertelt je alles wat je moet weten over deze legendarische partij! (meer…)

Foto met een verhaal: de tuinman van George Bush

Posted by on 03:23 in Featured, Foto met een verhaal, Politiek, Reizen | 2 comments

Foto met een verhaal: de tuinman van George Bush

In deze rubriek aandacht voor verhalen achter de foto’s die de redacteuren en gastschrijvers van USA365.nl maken tijdens hun Amerika-reizen. Dit keer een foto uit mei 2008, toen redacteur Mike Boeschoten voor het eerst voet zette in de VS en in hoofdstad Washington DC een praatje maakte met niet zomaar een tuinman! Tijdens de inauguratie van Donald Trump, op 20 januari 2017, schoot het me opeens weer te binnen toen ik naar de beelden van CNN keek. De Amerikaanse regie schotelde een shot voor van Barack Obama, die vanuit de helikopter nog eenmaal een blik wierp op zijn voormalige werkplek en het strak groene gazon van de South Lawn (of back lawn). (meer…)

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

Posted by on 09:48 in Cultuur, Featured, Reizen | 1 comment

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

Fan van barbecueën, allerlei hapjes of een lekker wijntje tijdens je reis in Amerika? Onze gastschrijfster Gonneke Karel zet tien foodfestivals in Amerika op een rijtje. Daar zit vast wat leuks voor jou tussen!  (meer…)

Biedenharn Candy Company in Vicksburg

Posted by on 01:17 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Reizen | 0 comments

Biedenharn Candy Company in Vicksburg

We lazen al over het bezoek van onze gastschrijfster Rosemary Gelens aan het Coca Cola-museum in Atlanta en daarmee ging voor haar een langgekoesterde wens in vervulling. Tijdens diezelfde reis mocht Biedenharn Candy Company in Vicksburg, Mississippi natuurlijk niet ontbreken. Op deze plek werd de Coca Cola voor het eerste in een fles gedaan. Lees hieronder over deze zoete tussenstop van Aad en Rosemary! (meer…)