Recente artikelen

Foto met een verhaal: de tuinman van George Bush

Posted by on 03:23 in Featured, Foto met een verhaal, Politiek, Reizen | 2 comments

Foto met een verhaal: de tuinman van George Bush

In deze rubriek aandacht voor verhalen achter de foto’s die de redacteuren en gastschrijvers van USA365.nl maken tijdens hun Amerika-reizen. Dit keer een foto uit mei 2008, toen redacteur Mike Boeschoten voor het eerst voet zette in de VS en in hoofdstad Washington DC een praatje maakte met niet zomaar een tuinman!

Tijdens de inauguratie van Donald Trump, op 20 januari 2017, schoot het me opeens weer te binnen toen ik naar de beelden van CNN keek. De Amerikaanse regie schotelde een shot voor van Barack Obama, die vanuit de helikopter nog eenmaal een blik wierp op zijn voormalige werkplek en het strak groene gazon van de South Lawn (of back lawn).

Deze South Lawn is de plek waar jaarlijkse de White House Easter Egg Rol plaatsvindt met Pasen en waar presidenten arriveren en vertrekken met de Marine One, de presidentiële helikopter. De tuin aan de voorzijde van het Witte Huis (ook wel front Lawn genoemd) is het gedeelte dat grenst aan Pennsylvania Avenue.

Het was dat moment van Obama in de helikopter boven het Witte Huis dat mij deed terugdenken aan mijn kennismaking met de presidentiële ambtswoning in 2008.

Jim the gardener 

Bij mijn eerste bezoek aan openluchtmuseum Washington DC was ik, zoals ongetwijfeld de meesten van jullie, onder de indruk van de vele historische bouwwerken in de stad. En niet in de laatste plaats van het Witte Huis. Na de foto’s bij de pilaar, een punt waar je kunt poseren met de South Lawn goed centraal op de achtergrond, besloten mijn reisgenoot en ik om een stukje de drukte uit te lopen en te kijken of we nog dichter bij het Witte Huis konden komen. IJdele en naïeve hoop natuurlijk.

We stuitten spoedig op het donkergroene hek van het Witte Huis-complex. Aandachtig bestudeerden we het traliewerk en we filosofeerden over wat er zou gebeuren als mensen het gazon zouden betreden, totdat we ineens een tuinman onze kant op zagen komen. Hij groette ons vriendelijk en we knoopten een praatje aan. Hij bleek Jim te heten en uit Duitsland afkomstig te zijn. Hij vertelde het allemaal in accentloos Engels.

Onderonsje met tuinman van George Bush

Of de president thuis was, zo wilden we graag weten. Daar kon of wilde hij geen antwoord op geven. Hij ging nog even in op zijn werkzaamheden en wij vertelden nog wat over onze reis die ons over enkele dagen naar New York City zou brengen. Hierna vervolgde Jim the gardener zijn weg op de South Lawn. Het was een kort, maar gedenkwaardig intermezzo, het onderonsje met de tuinman van George W. Bush.

tuinman van george bush

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

Posted by on 09:48 in Cultuur, Featured, Reizen | 0 comments

Foodfestivals in Amerika: 10 smaakvolle tips!

Fan van barbecueën, allerlei hapjes of een lekker wijntje tijdens je reis in Amerika? Onze gastschrijfster Gonneke Karel zet tien foodfestivals in Amerika op een rijtje. Daar zit vast wat leuks voor jou tussen!  (meer…)

Biedenharn Candy Company in Vicksburg

Posted by on 01:17 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Reizen | 0 comments

Biedenharn Candy Company in Vicksburg

We lazen al over het bezoek van onze gastschrijfster Rosemary Gelens aan het Coca Cola-museum in Atlanta en daarmee ging voor haar een langgekoesterde wens in vervulling. Tijdens diezelfde reis mocht Biedenharn Candy Company in Vicksburg, Mississippi natuurlijk niet ontbreken. Op deze plek werd de Coca Cola voor het eerste in een fles gedaan. Lees hieronder over deze zoete tussenstop van Aad en Rosemary! (meer…)

Friese paarden als exportproduct voor de VS

Posted by on 10:10 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Natuur | 0 comments

Friese paarden als exportproduct voor de VS

Friese paarden als exportproduct voor Amerika: onze gastschrijfster Hennie Snoeren schreef onderstaand artikel over dit bijzondere onderwerp. Ze interviewde hiervoor Leny Haytema, een vrouw uit Friesland die een bedrijf in verkoopbemiddeling van deze paarden heeft en veel zakendoet met de VS. En ook de rol van Friese paarden in Amerikaanse films komt voorbij. Lees snel verder!

(meer…)

Rucker Park, New York City: Foto met een verhaal

Posted by on 09:35 in Featured, Foto met een verhaal, Sport | 0 comments

Rucker Park, New York City: Foto met een verhaal

Iedereen heeft wel zo’n plek waar je in New York een keer heen moet. Voor mij was dat Rucker Park, een onbekend stukje Manhattan, helemaal bovenin Harlem, vlakbij waar de rivier Harlem Manhattan van de Bronx scheidt. Een voor basketbalfans legendarisch stukje New York. Ik bezocht Rucker Park in 2015. Een onvergetelijk bezoek? Dat helaas niet.  (meer…)

Montana: norse indianen & Glacier National Park

Posted by on 00:16 in Cultuur, Featured, Natuur, Reizen | 4 comments

Montana: norse indianen & Glacier National Park

Onze gastschrijfster Linda van der Veer maakte in de zomer van 2016 een prachtige roadtrip door het noordwesten van Amerika, samen met haar kersverse echtgenoot Johan. De honeymoon startte en eindigde in Calgary (Canada), en tussendoor gingen ze op avontuur in Montana, de staat van indianenreservaten en Glacier National Park. Het werd een gedenkwaardige reis!    (meer…)

Het Coca Cola-museum in Atlanta

Posted by on 09:44 in Cultuur, Featured, Reizen | 2 comments

Het Coca Cola-museum in Atlanta

Gastschrijvers Aad en Rosemary Gelens bezochten het Coca Cola-museum in Atlanta, Georgia, beter bekend als World of Coca Cola. Daarmee ging in zekere zin een langgekoesterde wens in vervulling van Rosemary, die in haar kinderjaren spullen van het populaire frisdrankmerk verzamelde en er een spreekbeurt over hield. (meer…)

De eerste 100 dagen van president Donald Trump

Posted by on 09:44 in Featured, Politiek | 0 comments

De eerste 100 dagen van president Donald Trump

President Donald Trump zit vandaag 100 dagen in het Witte Huis. Het waren honderd enerverende dagen. Never a dull moment met Donald Trump. Gastschrijvers en politiek watchers Stan Bos en Marco van den Doel zetten in een coproductie de belangrijkste en opmerkelijkste gebeurtenissen van het presidentschap van The Donald tot nu toe op een rij. Een traditie die voor Amerikaanse media gebruikelijk is bij een nieuwe president. De eerste 100 dagen van president Donald Trump.

(meer…)

Een bezoek aan Washington DC: fotoverslag!

Posted by on 22:47 in Featured, Reizen | 0 comments

Een bezoek aan Washington DC: fotoverslag!

Drie volle dagen in Washington te besteden: wat kan je dan zien? Gastschrijver Marcel Wagenaar, fotograaf voor onder meer Algemeen Dagblad, toog met camera en vriendin de stad in. Hij bezocht het Capitool, maakte een wandeling van 14 kilometer in het centrum van de stad en ging onder meer naar de gratis dierentuin. Lees zijn verslag en vooral: check zijn 25 foto’s eronder! Een bezoek aan Washington DC. (meer…)

Het gevarieerde zuidwesten in South Dakota  

Posted by on 00:13 in Cultuur, Featured, Natuur, Reizen | 1 comment

Het gevarieerde zuidwesten in South Dakota   

Gastschrijver Bert Noorbeek maakte tijdens één van zijn Amerika-reizen kennis met het gevarieerde zuidwesten van South Dakota. Dat maakte zoveel indruk dat hij er wel een artikel over móest maken!  (meer…)