Recente artikelen

Route 66 in Arizona

Posted by on 12:29 in Featured, Reizen | 0 comments

Route 66 in Arizona

Medewerker Tim Wilson (foto hieronder) staat achter de toonbank als wij het Powerhouse Visitors Center in Kingman binnenlopen. We hebben die ochtend al zo’n 50 kilometer gereden vanuit ons doorreishotel in Laughlin, het gokparadijs op de grens van Arizona en Nevada. In Kingman eten we ons ontbijt en willen we even het Route 66-museum bezoeken, gevestigd in het historische gebouw waar Tim werkt. Uiteindelijk hebben we langer met hem staan praten, dan dat we ons hebben vergaapt aan de museumcollectie op de bovenverdieping. Tim blijkt, zoals veel van zijn landgenoten, een enorm aardige vent die met liefde en trots over zijn regio praat. (meer…)

Zwemmen met zeekoeien in Crystal River, Florida

Posted by on 08:05 in Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Zwemmen met zeekoeien in Crystal River, Florida

Altijd al gedroomd van een duik tussen de zeekoeien? Crystal River in Florida is de beste bestemming ter wereld om deze grote beesten te zien en om met ze te zwemmen. Gastschrijfster Yvonne Vredendaal reisde tweemaal naar de Manatee Capital of the World en deelt haar ervaringen. (meer…)

Babe Ruth: de trots van Baltimore

Posted by on 09:31 in Cultuur, Featured, Geschiedenis, Sport | 0 comments

Babe Ruth: de trots van Baltimore

Gastschrijfster Mieke Bleeker neemt je in haar nieuwe bijdrage mee naar het leven van Babe Ruth: de trots van Baltimore. Deze befaamde honkbalspeler (1895-1948) behoort nog altijd tot één van de grootste iconen uit de Amerikaanse sportgeschiedenis. Een verhaal met interessante weetjes over zijn opkomst, glansrijke carrière, passie voor vrouwen en legacy.    (meer…)

Holbrook, Arizona: Foto met een verhaal

Posted by on 07:40 in Featured, Foto met een verhaal, Reizen | 0 comments

Holbrook, Arizona: Foto met een verhaal

Zonsondergang in Holbrook, Arizona. Daarover gaat deze nieuwe editie van ‘Foto met een verhaal’. In dit verhaal neem ik je mee tijdens het rijden van Route 66, wat ik in 2016 deed. Holbrook was een van mijn stops onderweg. Ik maakte er deze foto, destijds wat teleurgesteld over het resultaat zoals ik dat op mijn telefoon zag. Achteraf dolblij, want de foto is inmiddels een van mijn favorieten van die reis. Waarom dat zo is, vertel ik je in dit verhaal. (meer…)

9 must-sees in Portland Oregon

Posted by on 14:55 in Featured, Reizen | 0 comments

9 must-sees in Portland Oregon

Portland in Oregon is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming om te bezoeken: het ligt niet op gebruikelijke road trip-routes. Toch is deze parel van de Westkust van de Verenigde Staten steeds populairder bij Nederlandse toeristen. En terecht, stelt gastschrijver Els Hekkenberg. (meer…)

Portland, Oregon: is deze stad echt zo “weird”?

Posted by on 10:00 in Featured, Reizen | 0 comments

Portland, Oregon: is deze stad echt zo “weird”?

“Keep Portland weird” is de slogan van Portland in Oregon. Het is deze slogen die gastschrijver Gonneke Karel naar deze stad trok. Is deze stad dan echt zo weird? Niet echt, maar het is wel een prachtige stad, net als de omgeving daar net buiten. In deze fotoreportage laat Gonneke je haar mooiste en leukste plekken in en buiten de stad zien aan de hand van tien foto’s. (meer…)

Dragracing in Amerika: Horsepower Heaven

Posted by on 08:17 in Cultuur, Featured, Sport | 0 comments

Dragracing in Amerika: Horsepower Heaven

Wat beweegt de gemiddelde auto- en motorliefhebber om eens lekker gas te geven ? Waarschijnlijk het gevoel van acceleratie, hoe hard je auto of motor van zijn plek gaat om het maar even makkelijk te omschrijven. Er zijn mensen die deze acceleratie willen combineren met het snel nemen van bochten, maar er is ook een clubje wat het juist erg gaaf vindt om te sprinten, oftewel een kort traject zo snel mogelijk af te leggen. Dat je daar veel paardenkrachten voor nodig hebt, vertelt Willem van den Brink in dit artikel over dragracing. Welcome to Horsepower Heaven!  (meer…)

Drinking in America: Our Secret History

Posted by on 09:41 in Cultuur, Featured, Geschiedenis | 0 comments

Drinking in America: Our Secret History

Historische gebeurtenissen kun je bekijken vanuit verschillende invalshoeken. In haar boek Drinking in America gaat schrijfster Susan Cheever uit van een wat ongebruikelijk perspectief: ze onderzoekt de invloed van alcohol op de geschiedenis van de Verenigde Staten en komt daarbij tot de conclusie dat drank (of soms juist het ontbreken daarvan) een katalysator was van tal van bepalende momenten in de Amerikaanse geschiedenis. Zo’n onderwerp kan natuurlijk niet anders leiden dan tot een boek vol vermakelijke anekdotes. (meer…)

Grand Teton National Park: gave fotoreportage!

Posted by on 07:39 in Featured, Natuur, Reizen | 0 comments

Grand Teton National Park: gave fotoreportage!

Ook al zijn de toegangsprijzen van Grand Teton National Park per 1 juni verhoogd, onze gastschrijfster Gonneke Karel laat in deze fotoreportage van haar reis zien waarom dit kleine zusje van Yellowstone National Park absoluut een bezoek waard is. Reis mee met haar en laat je inspireren! (meer…)

Soepel voorbij de controles met je ESTA

Posted by on 09:32 in Cultuur, Featured, Reizen | 1 comment

Soepel voorbij de controles met je ESTA

Amerika staat bekend om haar strenge controles. Bereid je reis daarom goed voor en zorg dat je tijdig een ESTA regelt. Dat kan snel en eenvoudig online.
(meer…)