Nu aan het lezen
Amerika-fans kijken eerste debat Trump & Clinton met Rick Nieman en Michiel Vos
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Amerika-fans kijken eerste debat Trump & Clinton met Rick Nieman en Michiel Vos

[video src="https://www.youtube.com/watch?v=0pSW3jEQ2tc"]

Een debat dat pas om drie uur ’s nachts plaatsvindt en ook nog eens in een land bijna 6.000 kilometer hier vandaan, wie blijft daar nu voor wakker?! Nou, het Amsterdamse poppodium de Melkweg zat tijdens het eerste treffen tussen Donald Trump en Hillary Clinton goed vol. Gastschrijver Thom Schelstraete was erbij en maakte onderstaande video van deze nacht. 

Amerika-fans kijken met Rick Nieman en Michiel Vos naar eerste debat Trump & Clinton

In de Melkweg keken ruim honderd Amerika-liefhebbers samen met tv-presentator Rick Nieman en Amerika-correspondent Michiel Vos naar het officiële startpunt van de presidentsrace. De fascinatie van Nederlanders voor het verkiezingscircus in de VS lijkt groter dan ooit. Nieman en Vos kijken daarom hun ogen uit, en niet alleen vanwege het bekvechten tussen de twee kandidaten. Bekijk een verslag van deze nacht in onderstaande video van Thom Schelstraete, met het camerawerk van Jessy de Cooker:

Alles volgen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Lees dan ons verkiezingsdagboek, met dagelijks nieuwe updates over de race naar het Witte Huis tussen Donald Trump en Hillary Clinton!


thomschelstraete_debatThom Schelstraete (1992) heeft na drie lange periodes in de VS maar één doel voor ogen: Amerika-correspondent worden. Op zijn 17e verbleef hij een maand bij een gastgezin in het zuiden van Louisiana waar hij zijn ervaringen met schietgrage maar vooral erg gastvrije Zuiderlingen in een boekje beschreef. De droom van een baan als correspondent was geboren. In 2015 studeerde Thom een semester aan de San Jose State University in Californië en liep hij later dat jaar stage bij RTL Nieuws New York. Na de, vooral vanwege het politiek circus, enerverende stage hoopt Thom binnen een paar jaar als freelancer zich in de VS te vestigen. Twitter: @TSchelstraete

Bekijk reacties (1)
 • Dit is geen verkiezingsdebat van personen die het machtigste land ter wereld moeten gaan vertegenwoordigen. Dit is een debat tussen twee met modder gooiende kemphanen van een bedenkelijk niveau. Kleuterschool.
  Als Amerika nog even doorgaat met dit spektakel, krijgt de gehele wereld het idee dat er in de USA alleen maar idioten rondlopen die met boter op hun hoofd en veel wapens gaan proberen een ander er van te overtuigen dat ze in een mooi land wonen, waar alles goed gereld is.
  Het is een complete aanslag op alle vormen van intelligentie om een verkiezingscampagne op deze manier te laten plaatsvinden.
  Ik heb Amerikanen altijd al naief genoemd en U ziet nu waarom. Ze worden zodanig slecht geïnformeerd over heel veel zaken, op school en ook daarbuiten dat ze zelf in grote getale niet meer in staat zijn om na te denken. Dat wordt voor ze gedaan, zeker op wereld niveau.
  China zal ze binnen afzienbare tijd voorbij streven, hoewel ik daar om andere redenen ook niet blij mee ben. Van het midden Oosten hoeft Europa niets te verwachten en met Clinton eerdaags op het pluche zullen de banden met de USA en Canada moeten worden aangehaald, maar de eeuwige steun die we tot nu toe mochten verwachten van Amerika na de tweede wereld oorlog is voorbij. Ze hebben zelf genoeg problemen met hun bevolking,met hun industrie, en met hun geloofwaardigheid.
  Ik ben nog altijd pro USA maar heb nu toch mijn bedenkingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven