Halloween: scary, sexy, populairder dan ooit

0 Flares 0 Flares ×

Halloween, het feest op de laatste dag van oktober. Kinderen verkleden zich en na zonsondergang bellen ze overal aan voor een ‘trick or treat’. Pompoenen, lichtjes, snoepjes, elkaar een beetje bang maken – zo werd het op kleine schaal gevierd in mijn jeugd. Maar de wereld verandert, onze maatschappij veramerikaniseert, wellicht ingegeven door commerciële belangen – wie zal het zeggen. Feit is dat ze overal in de wereld als paddestoelen uit de grond komen: Halloweenfeesten voor volwassenen. De kostuums zijn afwisselend angstaanjagend en sexy, de gezichten steeds indrukwekkender opgemaakt. Twintig foto’s ter inspiratie! Halloween: iets voor jou?

Halloween: scary, sexy, populairder dan ooit

De naam Halloween is afkomstig van All Hallows’ eve(ning), de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. Het feest is van oorsprong helemaal niet Amerikaans – het kwam in de 19e eeuw mee met de grote aantallen immigranten uit Ierland en Schotland. Tegenwoordig wordt het overal in de wereld gevierd: de foto’s hieronder komen niet alleen uit Amerika. Er zitten zelfs foto’s bij uit Amsterdam! Het Parool kwam gisteren met een lijstje met de bloederigste feesten in onze hoofdstad.

Een rondgang op Pinterest, Flickr, Instagram en Facebook leverde onderstaande impressie op. Ga jij vanavond ook zo de straat op?

halloween
Halloween (7)
Halloween (10)
Halloween (20)
Halloween (19) Halloween (18) Halloween (17) Halloween (16)
Halloween (15)
Halloween (13)
Halloween (12)
Halloween (11)
Halloween (9) Halloween (8)
Halloween (5) Halloween (4) Halloween (3) Halloween (2)
Halloween (14)Halloween (1)

Author: Perry Vermeulen

Helmond, 1982. De veelzijdigheid, daar zit 't 'm in. De afwisseling tussen enorme vlaktes, kleine dorpen en wereldsteden. De mensen, de cultuur. Op je porch in Mississippi met je biertje en de blues, tussen de mensen op Times Square, genieten van Yosemite Valley. Amerika: ik zou er ieder jaar drie keer heen kunnen gaan. Ik heb nu zeven reizen gemaakt en 35 staten bezocht.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×