Independence Day Parade in Washington DC

35 Flares 35 Flares ×

Het is bijzonder om de Independence Day Parade in Washington DC op 4 juli mee te maken. Helemaal als je op huwelijksreis bent en tegelijkertijd voor de eerste keer Amerika bezoekt. Mervin en Ellen van Munnecom maakten het actief mee: ze konden als vrijwilligers meelopen in de parade. In dit artikel blikken ze terug op die bijzondere trip!

National Independence Day Parade in Washington DC

Independence Day Parade in Washington DC

Dit was onze eerste vakantie in dit geweldige land. We begonnen in New York, vlogen door naar de westkust waar we een aantal weken rondreisden en zouden afsluiten in Washington DC. We hadden dit zo gepland zodat we met Independence Day in de hoofdstad zouden zijn. Dit leek ons een mooie gelegenheid om de wereldbekende parade te zien.

“We liepen mee als vrijwilligers”

Tijdens de voorbereidingen op onze reis kwam ik steeds beelden tegen zoals hieronder. Enorm veel mensen langs de kant van de weg om de parade te bekijken. Op een gegeven moment kwam ik uit op een site waar ik zag dat er vrijwilligers gezocht werden om mee te lopen in de parade. Aangezien we in Nederland ook best wel wat vrijwilligerswerk gedaan hebben en het ons een heel bijzondere ervaring leek, hebben we meteen contact opgenomen. Ze waren blij met onze aanmelding. Ze kregen niet dagelijks aanmeldingen binnen van niet-Amerikanen.

Toen we in Washington waren en het eindelijk 4 juli was, gingen we op zoek naar het verzamelpunt. Wat we moesten gaan doen, was tot dan toe nog niet duidelijk. We haalden ons t-shirt op en gingen op zoek naar de groep waar we deel van zouden uitmaken. Al snel werd duidelijk wat we gingen doen.

Naast heel veel verschillende (high school) bands, militaire groepen en verschillende nationaliteiten die hun goede band met Amerika benadrukken, lopen er ook enorme ballonnen mee in de parade. Na kennis gemaakt te hebben met onze groep (super aardige Amerikanen) moesten we ons langzaam klaarmaken om te gaan lopen. Het was erg warm, boven de dertig graden. Lopen met zo’n ballon op zo’n warme dag is best intensief. Maar wat hebben wij genoten! In plaats van uren langs de kant zitten wachten en kijken, waren wij onderdeel van de bekende Independence Day Parade in Washington DC. Wat een ervaring!

Parade 3Parade 2DC Parade

De Amerikanen spraken hun waardering over onze inzet uit. Verbazing werd uitgesproken over onze huwelijksreis die vijf weken duurde; dat vonden ze wel erg lang voor een huwelijksreis. En wat was het weer goed georganiseerd: vooraf was er volop drinken en de al eerder genoemde t-shirts. Achteraf konden we bij de kraampjes gewoon wat eten en drinken bestellen. De brandweer stond op het einde van de route en zorgde ook nog voor de nodige verkoeling.

Vuurwerkshow

Vuurwerk boven Washington DC op 4 juliNadat we klaar waren, hebben we ons even opgefrist en toen gingen we richting Washington Monument, samen met nog duizenden en duizenden Amerikanen. Later op de avond waren er allerlei optredens, maar wij waren klaar voor die dag. Moe, maar voldaan. We genoten nog van de vuurwerkshow, waarna we terug gingen naar het hotel. Nog twee dagen konden we genieten van dit geweldige land alvorens we weer terug moesten naar Nederland. Dat was onze eerste, maar zeker niet laatste reis naar Amerika. Wat een geweldig land met geweldige mensen!


Ellen (1984) en Mervin (1982) Munnecom, uit het zuiden van het land, bezochten Amerika voor het eerst tijdens hun huwelijksreis, in 2012. Sindsdien willen ze niks anders meer! In de jaren erna zijn ze nog drie keer die kant opgegaan en voor 2016 staat weer een reis van een maand op de planning waarbij ze met name naar diverse parken zullen gaan (o.a. Zion, Grand Canyon, Grand Teton, Yellowstone). Favoriete plekken: San Francisco, New York, Washington DC en verschillende parken. Maar er zijn nog zoveel geweldig mooie plekken…die lijst wordt alleen maar aangevuld!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

USA365: The WeeklyAmerika verhalen die je niet wilt missen!

Schrijf je in voor The Weekly de nieuwe USA365 nieuwbrief

35 Flares Twitter 3 Facebook 32 Email -- 35 Flares ×