Prachtige natuur in Olympic National Park

0 Flares 0 Flares ×

Onze gastschrijver Bert Noorbeek eindigde zijn Amerika-reis van dit jaar met een bezoek aan Olympic National Park in de staat Washington. Hij deelt zijn ervaringen van dat avontuur wederom met USA365.nl in deze nieuwe bijdrage. Met als bonus een prachtige diashow onderaan het artikel!

Prachtige natuur in Olympic National Park

Onze route

Olympic National Park is zo groot dat we lang niet alles konden zien, maar de hoogtepunten vanuit de highway aan de noordzijde en een stukje aan de westzijde delen we graag met jullie!

Dollars op het plafond bij Fat Smitty’s

Vanuit Port Townsend reden we over Highway 101 totdat we een heel leuk restaurant zagen: Fat Smitty’s (niet te verwarren met het Fat Willy’s-keten). Het eten is er goed en goedkoop, maar er is meer. We konden er alleen cash betalen, maar hadden niets op zak. Geen probleem; naast de toiletten is de ATM en je kunt er ook zien waarom cash er zo’n belangrijke rol speelt. Het gehele pand is behangen met biljetten van één dollar waar iedereen een groet of wens op achterlaat. Je kunt het zelf aan de wand, plafond, deur of wat dan ook prikken. De punaises staan naast de peper en zout op tafel.

Aan creativiteit geen gebrek op de wand bij Fat Smitty’s…

Hurricane Ridge

Bij Port Angeles gingen we Hurricane Ridge Road op. Deze weg gaat in 25 kilometer slingerend omhoog van zeeniveau naar zo’n 1600 meter naar de Hurricane Ridge. De beloning is het mooiste uitzicht over de bergen van Olympic National Park. Zelfs in juni, het moment van ons bezoek, ligt de sneeuw nog op de bergen. Het weer in de bergen is erg onvoorspelbaar. Het gebied staat bekend om zware windvlagen en stormen, hetgeen ook de naam verklaart. Wij hadden echter prachtig weer en bij het uitkijken over de weg naar de bergen leek het net alsof we in de bioscoop zaten. Zo fraai!

Mount Olympus, Washington State
Hurricane Ridge en besneeuwde bergtoppen.

Lake Crescent met Marymere Falls

Een klein stukje ten westen van Port Angeles ligt Lake Crescent. Het meer, 1900 meter diep, staat bekend om zijn schitterende blauwe water en uitzonderlijke helderheid, veroorzaakt door een tekort aan stikstof in het water dat de groei van algen remt. Het ligt in een populair recreatiegebied met vele wandelpaden, waaronder de Barnes Creek-route naar Marymere Falls. Na anderhalve kilometer, over een goed onderhouden en onverharde weg, bereikten we Barnes Creek, waar de Marymere Falls instroomt. De watervallen zijn dertig meter hoog.

Olympic National Park
Het schitterende Lake Crescent.

Sol Duc River en Sol Duc Falls

In het noordwesten van het Olympic National Park loopt de weg langs de Sol Duc River. Een prachtige weg door het park die eindigt bij de Sol Duc Trailhead. Hier vandaan zijn diverse hikes te maken, korte van een uurtje tot langere van wel zes uur. Wij namen de korte versie naar de Sol Duc Falls. De trail naar de waterval gaat door het woud met mooie stroompjes alvorens bij de Sol Duc Falls te komen.

Stroompjes langs de Sol Duc Trail.

Het gehele stuk is een lust voor het oog. De waterval zelf is niet de meest spectaculaire, maar het zonlicht wat door de bomen schijnt en in het bruisende water een regenboog vormt, geeft het een extra dimensie. Daarnaast is er in deze streek ook weer genoeg wildlife te zien. We kwamen hier vogels, vlinders, herten en eekhoorns tegen, schitterend!

Wildlife op zijn best: een hert van dichtbij aan de Sol Duc River.

Hoh Rain Forest

Hemelsbreed is het maar tien kilometer van Sol Duc Falls naar Hoh Rain Forest, maar over de weg is het circa honderd kilometer rijden. Langs de Hoh River10 loopt de weg aan de westkant het park binnen en deze eindigt bij het Hoh-visitor center. Hoh Rain Forest is één van de grootste gematigde regenwouden in de Verenigde Staten. Gedurende het winterseizoen valt er vaak en veel regen. Jaarlijks wel vijf meter!

Het resultaat is een weelderige, groene baldakijn van naald- en bladhoudende boomsoorten. Sommige bomen groeien tot enorme afmetingen van bijna honderd meter en een diameter van zeven meter. Mossen en varens die de oppervlakken bedekken, voegen een andere dimensie toe aan de betovering van het regenwoud en vormen een dankbare maaltijd voor herten, elanden en andere dieren.

Hoh Rain Forest.

Tijdens ons bezoek zagen we gelukkig slechts de zon, met als gevolg een prachtige lichtval in dit onwerkelijke stuk natuur. We liepen de Hall of Mosses Trail en de Spruce Nature Trail; zo kregen we een goede impressie van het gehele woud. Het hangende mos op de bomen geven het zo een fantastisch uiterlijk, evenals de bomen die op omgevallen bomen groeien, en dit al tientallen jaren staande houden.

Ruby Beach aan Pacific Coast

Ruby Beach valt onder de zuidelijke stranden in het kustgedeelte van Olympic National Park en is ook het zuidelijkste punt van het park. Het strand bevindt zich direct aan Highway 101, ruim twintig kilometer ten zuiden van Hoh River. Het strand heeft zijn naam gekregen vanwege de robijnachtige kristallen in het zand. Zoals vrijwel alle stranden aan de noordkust heeft Ruby Beach een enorme hoeveelheid drijfhout dat vanuit de wouden is aangespoeld. Maar ook zijn er een paar fraaie seastacks te zien. Dit zijn rotsmassa’s die door de golfslag van de steile kliffen zijn losgeraakt en nu omringd zijn door water.

De kustlijn van Ruby Beach.

Meer foto’s in diashow!

Wij kunnen maar geen genoeg krijgen van deze adembenemende natuurfoto’s en jij vast ook niet! Daarom hieronder een diashow met nog een reeks extra foto’s van Olympic National Park, gemaakt door Bert Noorbeek. Geniet ervan!

Deze diashow vereist JavaScript.


bert-noorbeekBert Noorbeek (1954) uit Alphen aan den Rijn ging in 1995 voor het eerst op vakantie naar Amerika. Hij keerde diverse keren terug en heeft onder meer met zijn vrouw Trudie genoten van een rondreis per camper. ‘We genieten dan van de ruimte, natuur en vriendelijkheid van de Amerikanen. We overnachten het liefst in State Parks. Minder luxe, maar vaak veel meer in de natuur.’ Inmiddels heeft Bert, liefhebber van countrymuziek, meer dan 37 staten bezocht en in 2016 ging hij voor het eerst naar de staten Oregon en Washington. Hij is opgeleid als IT-professional en heeft als nevenactiviteiten; projectcoördinator, fotograaf en tekstschrijver. Die laatste zaken komen goed van pas bij zijn bijdrages voor USA365.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×