Panoramafoto’s maken: hoe? Met 11 voorbeelden!

54 Flares 54 Flares ×

Daar sta je dan in de Verenigde Staten, in bijvoorbeeld Monument Valley. Wat een weids uitzicht! Hoe krijg je dat op de foto? Met een panorama-opname! Maa hoe ga ook jij de mooiste panoramofoto’s maken? De meeste smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met de mogelijkheid om een panoramafoto te maken; ook diverse compactcamera’s bieden de mogelijkheid. Hoe doe je het met een camera die dit niet heeft? Fotograaf Marcel Wagenaar legt het je uit en toont zijn beste werk!

Panoramafoto’s maken in Amerika

Zet je camera op diafragmavoorkeuze. Dit is noodzakelijk om bij iedere opname dezelfde ‘scherptediepte’ te hebben. Maak van links naar rechts meerdere opnames om het hele beeld vast te leggen. Doe dit bij voorkeur met de camera in portretmodus, dus staande foto’s. Laat iedere foto elkaar met ongeveer 30 procent overlappen.

Thuis gekomen zijn er verschillende gratis en betaalde computerprogramma’s om je panorama aan elkaar te plakken. Twee opties:

Voor Windows computers: http://en.softonic.com/s/panorama-360-software-free-download/windows-7

Voor Mac computers: http://en.softonic.com/s/free-photo-stitch:mac

Veel plezier in de Verenigde Staten en succes! En erna veel plezier met de afdrukken in je fotoboek of met het canvasdoek boven de bank!

Stitched Panorama

Bryce Canyon, panoramafoto's maken

Grand Teton

Monument Valley

Badlands

Stitched Panorama

Yellowstone

Yellowstone 2

Twin Falls

Stitched Panorama

Death Valley


Marcel Wagenaar

Mijn naam is Marcel Wagenaar, fotograaf en fotoredacteur bij het AD, en eigenaar van
360Rotterdam.nl. Ik ben werkzaam in de fotografie sinds 1986. Samen met mijn vrouw Heleen ga ik ieder jaar naar de Verenigde Staten. Mijn foto’s deel ik graag met een zo groot mogelijk pubiek, via www.usa365.nl.

@marcelwagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 Flares Twitter 8 Facebook 46 Email -- 54 Flares ×