President Trump. Daar zijn we even stil van.

0 Flares 0 Flares ×

Wat werd het een spannende verkiezingsavond. Een jaar lang leefden we er naartoe, via Twitter, Facebook en onze speciale Verkiezingspagina. Wat werd ie ongelofelijk vaak bezocht! Samen met jullie leefden we toe naar de nacht van 8 op 9 november 2016. 

We keken naar NOS en CNN en hielden de website van The New York Times goed in de gaten; de beste website vannacht, als je het ons vraagt. Via de genoemde sociale kanalen hielden we je op de hoogte. We schreven driftig mee met nieuwe uitslagen en vergaapten ons tot vermoeiens toe aan alle mooie en vooral minder mooie momenten van de harde campagnes van de afgelopen maanden.

Tot 3 uur verliep alles zoals verwacht. In de staten Ohio, Florida, Virginia en North Carolina bleef het echter heel lang spannend. Bloedstollend zelfs; waar The New York Times aanvankelijk 82% kans toedichtte aan Clinton, draaide het tegen half vijf om naar 79% voor Trump. En niet veel later 87%. De republikeinen kregen hoop, keken glimlachend naar de monitoren. Bij de democraten werd het stiller en stiller.

Ohio ging naar Trump, Virginia ging naar Clinton. Florida en North Carolina gingen even voor vijf uur allebei naar de republikeinen. Dit was vervolgens de grafiek die werd gedeeld door de gezaghebbende krant:

cwyqjwlxeaeadxw

Goed. We weten allemaal hoe het afliep. Californië en Oregon kozen voor Clinton en dat was geen verrassing, maar toen volgde Utah. En Wisconsin. Iowa. Pennsylvania. Arizona. Michigan. Allemaal kozen ze voor de republikeinen.

Trump won en we zijn er even stil van. Gelet op de peilingen hadden we dit niet zien aankomen.

President Trump. Monden in de hele wereld zijn opengevallen. Dat is even wennen.

 

Wij danken alle onze volgers voor jullie trouwe bezoek aan onze website, gedurende deze verkiezingsstrijd.

trump-uitgelicht

Perry Vermeulen

Helmond, 1982. De veelzijdigheid, daar zit 't 'm in. De afwisseling tussen enorme vlaktes, kleine dorpen en wereldsteden. De mensen, de cultuur. Op je porch in Mississippi met je biertje en de blues, tussen de mensen op Times Square, genieten van Yosemite Valley. Amerika: ik zou er ieder jaar drie keer heen kunnen gaan. Ik heb nu zeven reizen gemaakt en 35 staten bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×