Savannah, Georgia. Mooiste stad van Amerika.

62 Flares 62 Flares ×

Stop maar met zoeken, we hebben hem gevonden. De mooiste stad van Amerika. Tenminste, als je de Franse krant Le Monde moet geloven. Of de filosoof Bernard-Henri Lévy, uit hetzelfde land. Of de inwoners van de stad zelf – ze weten er heel goed dat ze mooi wonen. Welkom in Savannah, Georgia. Een Zuidelijke schoonheid: laat je verleiden!

Savannah, Georgia: mooiste stad van Amerika

24 weelderige parken

Bijna dertig kilometer van de Atlantische Kust werd in 1733, op de oevers van de Savannah River in de staat Georgia, een nieuwe stad gesticht. Savannah was geboren. De stichter was James Oglethorpe. Hij tekende een volmaakt geometrisch grondplan met 24 kleine pleinen. In de burgeroorlog trok generaal Sherman een spoor van vernieling door de staat, maar Savannah werd gespaard; hij vond het er zo geweldig, dat hij besloot het te sparen. De pleinen werden weelderige parken met fraaie eikenbomen, beeldhouwwerken en fonteinen. Ze worden allen omgeven door statige woningen in prachtige bouwstijlen: Italiaans, hellenistisch, victoriaans en Dorisch. De mooiste huizen van Amerika, zo zeggen ze in Savannah zelf.

Tips in het historische centrum

Savannah, Georgia - mapSavannah werd door toeristen laat ontdekt; tegenwoordig is het een topattractie. Veel historische huizen zijn goed gerestaureerd en opengesteld voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en cultuur. Het beroemdste is het Davenport House, midden in het historische centrum, dat omklemd wordt door de Savannah River, het prachtige Forsyth Park, de East Broad Street en de Martin Luther King Boulevard. Je kunt prachtige wandelingen maken in dit National Historic Landmark District, of gebruik maken van koetsen die naadloos passen in deze historische omgeving. Loop zeker even over River Street! Er zijn heerlijke visrestaurants, gezellige herbergen en winkeltjes in oude pakhuizen. Ook leuk: een tochtje over de rivier, met een ouderwetse raderstoomboot. Genieten!

Mooie foto’s van Savannah, Georgia

shutterstock_12359188 Savannah, Georgia Savanna, Georgia (10) Savanna, Georgia (9) Savanna, Georgia (8) Savanna, Georgia (7) Savanna, Georgia (6) Savanna, Georgia (5) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Forsyth Park Fountain Savanna, Georgia (1)

Perry Vermeulen

Helmond, 1982. De veelzijdigheid, daar zit 't 'm in. De afwisseling tussen enorme vlaktes, kleine dorpen en wereldsteden. De mensen, de cultuur. Op je porch in Mississippi met je biertje en de blues, tussen de mensen op Times Square, genieten van Yosemite Valley. Amerika: ik zou er ieder jaar drie keer heen kunnen gaan. Ik heb nu zeven reizen gemaakt en 35 staten bezocht.

6 thoughts on “Savannah, Georgia. Mooiste stad van Amerika.

 • 5 februari 2015 at 11:20
  Permalink

  ja ik ben het er helemaal mee eens. Dit gebied van de usa is relatief onbekend maar het is de moeite waard. Bezoek hier ook de Great Smoking Mountains. De indianentent reservervaten en bv Charlestone

  Reply
 • 8 februari 2015 at 09:04
  Permalink

  Wat toevallig, wij gaan er dit jaar heen, omdat ik Miami naar Atlanta te ver rijden vond voor 1 dag, willen we een stop houden in Savannah….. ben benieuwd!

  Reply
  • 9 februari 2015 at 14:30
   Permalink

   Een prachtige locatie uitgezocht voor jullie tussenstop! Overigens zijn ook Atlanta en Miami natuurlijk prachtige plekken! Veel plezier straks!!! En dankjewel voor je reactie 🙂

   Reply
 • Pingback: Johan Derksen over Amerika: een bijzonder prettig land

 • 10 juli 2015 at 01:06
  Permalink

  Hey, nog een paar dagen en dan zitten wij er ook. Hoe heb jij het centrum ontdekt? Ben je met je eigen auto gegaan, kun je er parkeren? Of ben je met zo’n trolly bus gegaan? Ik ben benieuwd?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 Flares Twitter 3 Facebook 59 Email -- 62 Flares ×