De Top 10

Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!

Posted by on 09:49 in Cultuur, Featured, Top 10 | 1 comment

Goedkoop shoppen in Amerika: 5 tips!

De euro staat niet al te goed waardoor het shoppen in Amerika minder aantrekkelijk is dan vroeger, maar toch kun je er nog steeds goedkoper en beter je spullen kopen dan in Nederland. Het Amerikaanse koopsysteem werkt anders en met een beetje goed zoeken betaal jij ook maar een paar tientjes voor die nieuwe Nikes! In haar eerste bijdrage geeft Sandra van der Ende ons cruciale tips voor de portemonnee! (meer…)

De moord op John Lennon

Posted by on 08:41 in Cultuur, Featured, Misdaad, Top 10 | 0 comments

De moord op John Lennon

Op maandag 8 december 1980 werd één van de grootste muziekiconen die de twintigste eeuw gekend heeft in New York vermoord. Hij werd maar veertig jaar oud. De dader zit vijfendertig jaar later nog steeds achter gesloten deuren, veel fans zijn nooit gestopt met rouwen. “Weet je wel wat je gedaan hebt?” schreeuwde een getuige direct na de moord tegen de dader. “Yeah”, antwoordde deze rustig. “I just shot John Lennon.” (meer…)

Pretparken in Amerika: onze top 25

Posted by on 00:07 in Cultuur, Featured, Top 10 | 3 comments

Pretparken in Amerika: onze top 25

Binnenkort naar Amerika? En nog op zoek naar een dagje uit? Overweeg dan een bezoek aan één van de vele pretparken. Ze zijn haast overal te vinden, in alle soorten en maten. Wilde achtbanen, waterpret, filmsets, zeldzame dieren, voorstellingen; themaparken zijn er volop. Wij vroegen op Facebook om tips, en kregen veel reacties. Met als resultaat onderstaande Top 25! Dank voor jullie bijdragen! Heb jij een aanvulling? Let us know!

(meer…)

Roadtrip Amerika – de 11 mooiste routes

Posted by on 09:15 in Featured, Reizen, Top 10 | 4 comments

Roadtrip Amerika – de 11 mooiste routes

On the Road is een prachtig boek van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac, gepubliceerd in augustus 1957. Kerouac maakte tussen 1947 en 1950 verschillende reizen door de Verenigde Staten en schreef hierover op onnavolgbare wijze. Let op: het is een cultroman, zeker geen reisboek. Wie de bijbel van Amerikaanse roadtrips wil aanschaffen, doet er dus goed aan om On the Road links te laten liggen. Ik raad het boek Road Trips USA aan, van Jamie Jensen. Hij beschrijft de elf mooiste routes over historische, authentieke, tweebaanse wegen. Dit artikel beschrijft die elf autoreizen. Wie ze alle elf gereden heeft, kan met recht zeggen dat ie Amerika heeft gezien. (meer…)

Oostkust Amerika Hoogtepunten: de Top 40

Posted by on 09:06 in Cultuur, Featured, Natuur, Reizen, Sport, Top 10 | 0 comments

Oostkust Amerika Hoogtepunten: de Top 40

Meningen verschillen, maar als je het mij vraagt is de Amerikaanse Oostkust vele malen interessanter dan de Westkust. Als je net als ik een fan bent van geschiedenis, zul je het met me eens zijn. Maar de Oostkust heeft zoveel meer dan alleen maar historie! Wij vroegen op Facebook om tips, en kregen erg veel reacties. Die koppelden we aan enkele plekken waarvan wij vonden dat ze ook niet mogen ontbreken, en zie hier: de Oostkust Amerika Top 40! Dank aan iedereen voor de bijdragen! En heb jij een aanvulling? Let us know! (meer…)

Muziekreis Amerika: van Memphis via de Mississippi Delta naar New Orleans

Posted by on 07:57 in Cultuur, Featured, Reizen, Top 10 | 19 comments

Muziekreis Amerika: van Memphis via de Mississippi Delta naar New Orleans

Prachtige steden, geweldige natuurparken. Amerika is schitterend, een belevenis, iedere keer weer. Maar gevraagd naar mijn mooiste herinnering, noem ik altijd de muziekreis die ik inmiddels twee keer maakte. Memphis is waanzinnig en New Orleans vergeet je ook nooit meer, maar vlak vooral ook de wat onbekendere Mississippi Delta niet uit. Hier, te midden van de katoenplantages, is de geboortegrond van de blues. Hier, in de regio ten zuiden van Clarksdale, vind je het meest authentieke stuk van Amerika, ver van enige commercie en massatoerisme. Op deze pagina praktische reistips vol links naar de meest bijzondere locaties. Aanvullende vragen? Je weet me te vinden. (meer…)

Bassie en Adriaan in Amerika. Aad van Toor: ‘Een droom die uitkwam.’

Posted by on 09:24 in Cultuur, Featured, Interviews, Natuur, Reizen, Top 10 | 18 comments

Bassie en Adriaan in Amerika. Aad van Toor: ‘Een droom die uitkwam.’

‘Dag vriendjes en vriendinnetjes, fijn dat jullie er zijn.’ Jarenlang was dit één van de bekendste televisiezinnen in Nederland. Het betekende dat het weer tijd was voor Bassie & Adriaan. De avonturen van de clown en acrobaat waren ongekend populair en zorgen bij veel mensen nog voor nostalgische gevoelens. Eén serie speelde zich af in Amerika: De Reis Vol Verrassingen. Met Aad van Toor (Adriaan) blikte USA365.nl terug op die bijzondere opnameperiode in 1993. ‘Voor mij was het de verwezenlijking van een jongensdroom.’

(meer…)

De 10 gevaarlijkste steden in de VS

Posted by on 13:52 in Featured, Misdaad, Top 10 | 11 comments

De 10 gevaarlijkste steden in de VS

Memphis, St. Louis, Oakland en Detroit. Mooie steden die het bezoeken waard zijn, al was het in het geval van Detroit alleen maar om je te verwonderen over het feit dat het prachtige, dynamische centrum van weleer in enkele decennia zo vervallen en leeg is geraakt. De vier genoemde steden, hoe bijzonder ook, vallen in een recent onderzoek net buiten de top 10 van meest gevaarlijke steden in de Verenigde Staten. (meer…)

De 25 bekendste complottheorieën in Amerika

Posted by on 08:48 in Featured, Geschiedenis, Misdaad, Politiek, Top 10 | 8 comments

De 25 bekendste complottheorieën in Amerika

Twee weken geleden werd vlucht MH17 van Malaysia Airlines neergehaald, waarbij 298 doden vielen waaronder 195 Nederlanders. Een vreselijke gebeurtenis, met name voor de nabestaanden. Sommige mensen scheppen er genoegen in om het nog een tandje erger voor ze te maken, door op weerzinwekkende websites te schrijven over de meest bizarre complottheorieën. De terreurdaad boven Oekraïne zou volgens sommigen helemaal niet hebben plaatsgevonden; volgens anderen is hij gepleegd door het Westen, zodat eindelijk met een legitiem argument Rusland aangevallen kan worden. Aanhangers van complottheorieën fantaseren er lustig op los.

(meer…)

Het spel bij de Amerikaanse douane

Posted by on 06:45 in Cultuur, Featured, Reizen, Top 10 | 20 comments

Het spel bij de Amerikaanse douane

Voor wie wel eens een bezoek heeft gebracht aan Amerika is het een bekend fenomeen: de paspoortcontrole op het vliegveld voordat je daadwerkelijk voet mag zetten in het land. De vingerafdrukken, het poseren voor de irisscan en het vraaggesprekje met de douanier: ik vind het telkens weer een opmerkelijk ritueel. Vooralsnog is het bij mijn aankomsten in 2008 (DC), 2011 (DC), 2013 (Las Vegas), 2014 (Boston), 2014 (Houston) allemaal goed gegaan. Al was het bij de ‘creditcarddiscussie’ van 2013 toch eventjes zweten.

(meer…)