Amerikaanse tv-presentatoren en talkshowhosts

25 Flares 25 Flares ×

In dit artikel aandacht voor bekende Amerikaanse tv-presentatoren en talkshowhosts. Figuren die we ook op de Nederlandse beeldbuis regelmatig voorbij (hebben) zien komen. Hieronder een rijtje van tien namen. Sommigen zijn nog altijd actief, anderen zijn al met pensioen of overleden.

Amerikaanse tv-presentatoren en talkshowhosts

1

Oprah Winfrey, werd wereldberoemd met The Oprah Winfrey Show. Grote sterren konden bij haar hun hart luchten. Deelde met kerst altijd cadeautjes uit aan de mensen die de uitzending bijwoonden. Ze speelde ook in een paar films.

2

Larry King, altijd met de klassieke bretels, had jarenlang een eigen liveshow op CNN. Stopte daarmee in 2010 en nam twee jaar later helemaal afscheid van de nieuwszender.

Jay Leno, was het gezicht van NBC met zijn eigen praatprogramma. Stopte in 2009, kwam terug op zijn beslissing, en hield het in het voorjaar van 2014 wel definitief voor gezien.

4

Walter Cronkite was aan het werk als nieuwslezer bij omroep CBS, toen hij te horen kreeg dat president John F. Kennedy zojuist was overleden na een aanslag in Dallas (Texas). Cronkite, die overleed in 2009, maakte dit nieuws op 22 november 1963 wereldkundig.

Amerikaanse tv-presentatoren en talkshowhosts

David Letterman, presentator van de latenightshow bij NBC, later bij CBS. Met pensioen. Op de foto zien we hem met een wel heel bijzondere gast: president Barack Obama.

6

Johnny Carson, 30 jaar host van de Tonight Show op NBC. Overleden in 2005.

8

Wolf Blitzer, politiek duider bij ‘The Situation Room’ op CNN, waar hij sinds 1990 werkzaam is.

7

Jerry Springer moest geregeld ruziënde koppeltjes uit elkaar houden met gevaar voor eigen leven in de Jerry Springer Show. Lees hier ons verhaal over dit programma: Jerry Springer en de 25 meest opmerkelijke shows.

9

New Yorker Bill Maher had een talkshow op Comedy Central en later bij tv-station ABC. Ook bekend als acteur en komiek.

Barbara Walters, de eerste vrouwelijk anchor van het avondnieuws bij ABC. Ze werd geboren in Boston, Massachusetts. Ook producer en schrijfster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 Flares Twitter 0 Facebook 25 Email -- 25 Flares ×