Nu aan het lezen
“9/11 was een complot”
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

“9/11 was een complot”

Het is volop in het nieuws: 2.351 experts zien een complot in 9/11. De deskundigen zijn architecten en ingenieurs, die hun theorie beschrijven in het boek Beyond Misinformation van de organisatie AE911Truth. Het boek is vandaag uitgekomen en stelt de officiële versie van de aanslagen op 11 september 2001 ter dicussie. Er zijn al vaker complottheorieën geopperd, maar nog nooit kreeg een theorie zoveel bijval als nu. Het zou gaan om wetenschappelijk bewijs en de experts willen weten waarom WTC 7, het kleine broertje dat op zo’n 100 meter ten noorden van de Twin Towers stond, inzakte. Dit gebouw werd niet door een vliegtuig geraakt… Ook bij het tijdstip van het instorten van WTC 7 worden vraagtekens gezet.

“9/11 was een complot”

1433468342082“Naast het boek komt er ook een film uit die eindelijk de waarheid naar buiten brengt,” aldus de organisatie. Oprichter Richard Gage eist een nieuw onafhankelijk onderzoek naar wat het instorten van de WTC-gebouwen op 11 september 2001 veroorzaakte. De kleinere toren, waar de US Secret Service, Department of Defense en CIA enkele kantoren huurden, smakte tegen de grond om 17:20 uur. Dat is zeven uur later dan de noordelijke toren van de twin towers. BBC-verslaggeefster Jane Standley berichtte die dag live vanuit New York en meldde de kijkers dat WTC 7 zojuist was ingestort, ruim twintig minuten voordat het ook daadwerkelijk gebeurde. Terwijl ze het nieuws vertelt, stond het gebouw op de achtergrond nog duidelijk overeind…

Een mysterie

“De manier waarop het gebouw instortte is een mysterie”, vertelt Gage. De 2.351 architecten en ingeneurs ondersteunen zijn verklaring. Het officiële rapport zegt dat het gebouw instortte nadat het rondvliegende puin brand veroorzaakte. De branden op de verschillende verdiepingen zorgden er vervolgens voor dat de stalen steunbalken begonnen uit te zetten. Dat zorgde uiteindelijk voor een kettingreactie. Maar volgens Richard Gage is dat onmogelijk. “Een kantoorbrand kan dit nooit veroorzaakt hebben. Het gebouw is via gecontroleerde explosieven gesloopt. Het officiële verhaal klopt niet.”

USA365.nl schreef al vaak over deze grote tragedie:

9/11 door de ogen van de filmende broers Naudet

9/11: aanslag op het Pentagon een complot?

The Rising: Bruce Springsteen over 9/11

Aanslagen 9/11: de memorials en musea

Van 9/11-weduwe tot Koningin van de Veerkracht

De Freedom Tower in New York

 

Bron: Nieuwe Revu

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven