Nu aan het lezen
Albuquerque: de stad van Breaking Bad
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Albuquerque: de stad van Breaking Bad

Een lege, troosteloze omgeving. Zo omschreef een recensist de stad Albuquerque, het decor van de fantastische serie Breaking Bad. De stad, met een naam die sommige Amerikanen een leven lang niet foutloos kunnen spellen, wordt omgeven door de Chihuahuawoestijn en de Sandia Mountains en doorsneden door de Rio Grande. Saai en kaal? Sinds ik de serie gezien heb, denk ik: ooit wil ik een keer naar Albuquerque. Een fotoreeks van de stad die sinds Breaking Bad meer toeristen ontvangt dan ooit tevoren!

Breaking Bad

Breaking Bad Albuquerque 1Scheikundeleraar Walter White krijgt op een dag te horen dat hij terminale longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen begint hij samen met oud-leerling Jesse een lab om amfetamine, oftewel ‘crystal meth’, te maken. Walter blijkt een genie: hij kookt de beste meth die ooit gemaakt is. Hebberige criminelen kijken mee over zijn schouders terwijl het imperium groeit en Walter vijf seizoenen lang op de proef wordt gesteld – en enorm verandert.

Albuquerque: de stad van Breaking Bad

Met ruim een half miljoen inwoners is Albuquerque de grootste stad van New Mexico. Er is een zakendistrict met wat wolkenkrabbers, een historisch deel voor de spaarzame toerist die deze kant op gekomen is en verder veel laagbouw. De stad is warm, uitgestrekt en vriendelijk. Toch is het ook een ietwat slaperig aandoende, sfeerloze vlek in Amerika. Maar hoewel enkele geweldige acteurs vijf seizoenen lang miljoenen fans in de greep hielden, kan er natuurlijk eigenlijk maar één echte hoofdrolspeler genoemd worden: Albuquerque. Voordat Breaking Bad bestond, was Albuquerque een onbekende, anonieme plaats. Santa Fe was de grote trekpleister in New Mexico. Dat veranderde snel: veel fans van de serie hebben al een kijkje genomen in Albuquerque. Er kwamen toeristische rondritten met trolleybusjes langs de filmlocaties, winkels begonnen blauw snoepgoed in de vorm van de befaamde drugs te verkopen en ook hoteleigenaren deden goede zaken. De serie heeft de stad veel goeds gebracht en verwacht wordt dat de gekte nog wel een tijdje aanhoudt.

Op deze pagina 25 foto’s van de omgeving van de stad en enkele bekende locaties uit de serie. Ga jij ook een keer naar Albuquerque?

Breaking Bad Albuquerque 2
Breaking Bad Albuquerque 3
Breaking Bad Albuquerque 4
Breaking Bad Albuquerque 5
Breaking Bad Albuquerque 6
Breaking Bad Albuquerque 8
Breaking Bad Albuquerque 9
Breaking Bad Albuquerque 10
Breaking Bad Albuquerque 11
Breaking Bad Albuquerque 13
Aan 3828 Piermont Drive N.E. staat het huis van Walter en Skyler White. De buurt is al jaren gewend aan de dagelijkse fototoeristen.

Breaking Bad Albuquerque 7
DEA-rechercheur Hank Schrader en zijn vrouw Marie (de zus van Skyler White) wonen niet gek aan 4901 Cumbre del Sur Court in een adobe style-huis, zoals je er in New Mexico talloze ziet. Adobe is een mengsel van klei en stro of mest.

Breaking Bad Albuquerque 14
Breaking Bad Albuquerque 15
Breaking Bad Albuquerque 16

Het huis van Jesse Pinkman, te vinden op 9809 Margo Street.

Breaking Bad Albuquerque 17

Aan 323-325 Terrace Street S.E. staat de twee-onder-een-kap waar Jesse Pinkman in seizoen twee meer dan vriendschappelijke betrekkingen onderhield met buurvrouw Jane Margolis, herstellend heroïneverslaafde.

Breaking Bad Albuquerque 18
Breaking Bad Albuquerque 19

De louche advocaat Saul Goodman houdt kantoor in een winkelhoek waar Amerikaanse steden vol van staan; in dit geval op de kruising van Eubank en Montgomery Blvd N.E.

Breaking Bad Albuquerque 20

De meeste Breaking Bad-locaties in Albuquerque liggen betrekkelijk dicht bij elkaar. Een uitzondering is fastfoodrestaurant Twisters, gelegen in het zuiden van de stad, op 4257 Isleta Blvd S.W. Twisters is een keten met vijftien filialen in New Mexico die vooral hamburgers en burrito’s serveert – maar in Breaking Bad staat er kip op het menu, want hier heet het Los Pollos Hermanos.

Breaking Bad Albuquerque 21
Breaking Bad Albuquerque 22

Albuquerque Civic Plaza.

Breaking Bad Albuquerque 23
Breaking Bad Albuquerque 12

Het Crossroads Motel bestaat echt en is te vinden op 1001 Central Avenue Northeast.

Breaking Bad Albuquerque 24
Breaking Bad Albuquerque 25

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven