Nu aan het lezen
Altijd Kerst: 10 plekken in Amerika waar je in kerstsferen blijft
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Altijd Kerst: 10 plekken in Amerika waar je in kerstsferen blijft

kerst

Kerstmis is weer voorbij. Voor sommige mensen is december meer dan genoeg tijd om de feestdagen te vieren. Voor anderen is het nooit genoeg, zij blijven het liefst het hele jaar door in kerststemming. Onze gastschrijfster Gonneke Karel doet dat ook graag en bezocht daarom een aantal plekken in Amerika waar het altijd Kerst is. Zij heeft deze nog niet allemaal gezien, maar wel op haar wensenlijst staan. 

Altijd Kerst: 10 plekken in Amerika waar je in kerstsferen blijft

10. Holiday World & Splashin’ Safari in Santa Claus – Indiana

kerstDe stichters van deze stad wilden de stad eigenlijk Sante Fe noemen, maar omdat die naam al bestond kozen ze voor Santa Claus. Simpelweg omdat ze niets creatievers konden bedenken. Holiday World doet de naam van de stad eer aan. Hier wordt het hele jaar Kerst gevierd, maar ook Thanksgiving, Halloween en Independence Day. Overnachten kan in Santa’s Lodge.

9. Fort Christmas Historical Park in Christmas – Florida

Dit is een replica van het oorspronkelijke Fort aan Christmas Creek. Eigenlijk heeft het oorspronkelijk niet veel met Kerst te maken. De mannen die hier verbleven tijdens de Seminole War gaven de naam, omdat ze zich hier thuis wilden voelen alsof het kerst was bij hen thuis. Het is meer een openluchtmuseum, maar wel altijd met kerstversiering. Bij de afrit vanaf de snelweg staat er het hele jaar een grote kerstboom met versiering zodat je weet waar je eraf moet.

[tekst loopt door onder de slideshow]

8. Charles W. Howard Santa Claus School in Midland – Michigan

Wist jij dat er een school bestaat waar je kunt leren hoe je kerstman moet zijn? De Santa Claus-academie bestaat sinds 1934 en is te vinden in Midland, Michigan. Ze leren o.a. hoe je met rendieren omgaat, hoe ze zich moeten kleden en de geschiedenis van St. Nick. Elk jaar mogen ze na hun opleiding meelopen in de Santa Parade.

7. Het National Christmas Centre in Paradise – Pennsylvania

In Paradise vind je van een heus kerstmismuseum. Het National Christmas Centre is 20.000 m2 groot en heeft tentoonstellingen van kersttradities van de hele wereld. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in een nagebootste winkel van de F. & Woolworth’s 5 & 10 Cent Store. Uiteraard is er ook een grote winkel met kerstspullen bij. Het museum is helaas pas in 2021 weer geopend ivm een verbouwing. Kun je er wellicht kort na Kerst 2020 al heen!

6. Santa Claus House in North Pole – Alaska

kerst
Fort Christmas, Florida

Het huis van de kerstman. Hier komen de brieven echt aan. Een team van vrijwilligers werkt elk seizoen om ervoor te zorgen dat elke brief wordt beantwoord. Hoewel het dichter bij Fairbanks, Alaska ligt dan de echte Noordpool, heeft het verschillende feestelijke bezienswaardigheden, zoals Santa Claus Lane, Kris Kringle Drive en een Santa Claus-house dat het hele jaar open is. In 2015 kozen bewoners zelfs Santa Claus als burgemeester. In december is er een ijssculptuurwedstrijd en een jaarlijks winterfestival. Wil je er nog wat langer blijven dan hebben ze er zelfs een hotel. Alle kamers vol met kerstdecoraties, gezellige kerstmuziek en elk jaar een nieuw ijssculptuur voor de deur.

5. De ster van Bethlehem in Bethlehem – Pennsylvania

Bethlehem wordt ook wel de “Christmas City van USA” genoemd. De stad werd gesticht op kerstavond in 1741. Bethlehem is niet moeilijk te vinden, volg gewoon de elektrische ster die op de stad neerkijkt vanaf South Mountain. Vanaf 1937 werd deze ster jaarlijks neergezet, maar sinds een aantal jaar staat dit gewoon het hele jaar door.

4. Santa’s Workshop in North Pole – New York

Santa’s Workshop in North Pole is een pretpark dat sinds 1949 in gebruik is. Het was een van de eerste themaparken in de Verenigde Staten. Niet het hele jaar te bezoeken, maar is geopend van juni tot december. Het idee voor het dorp is ontstaan in een verhaal dat zakenman Julian Reiss zijn dochter vertelde. Het ging over een babybeer die de kerstman op de Noordpool bezoekt. IJsberen kom je hier dus ook voldoende tegen.

3. Santa’s Land in Putney – Vermont

In Putney in de staat Vermont ligt een ander pretpark met kerstthema. Hier kun je wel het hele jaar tussen de kerstbomen, rendieren en elven lopen. Ook de kerstman is er natuurlijk bij. Het winkeltje is ook te bezoeken zonder dat je het pretpark in gaat. Het park is wel wat verouderd, maar sinds de nieuwe eigenaar die er nu twee jaar is, wordt alles langzaam aan opgeknapt.

[tekst loopt door onder de foto]
kerst
Putney, Vermont

2. Christmas Wonderland in Frankenmuth – Michigan

De straten van Frankenmuth met overdekte bruggen, charmante ouderwetse architectuur en paardenkoetsen doen denken aan een ander tijdperk. Maar de belangrijkste attractie van de stad is, wat naar verluidt de grootste kerstwinkel ter wereld is, Christmas Wonderland van Bronner. Met een ruimte van 320.000 vierkante voet en een elektriciteitsrekening van gemiddeld $ 1250 per dag moet dat haast wel kloppen. Mocht je dus nog wat nodig hebben dan kun je het hier vast vinden.

1. Christmas Place in Pigeon Forge – Tennessee

Wil je eens ergens slapen wat niet een standaard hotelletje is langs de weg? Ervaar een uniek hotel met kerstthema in Pigeon Forge, Tennessee, aan de rand van de Great Smoky Mountains. Het complex bestaat uit een hotel, winkels, restaurant en tuinen. Allemaal in kerstsfeer, het hele jaar door. The Inn at Christmas Place biedt tweemaal per week optredens van een zingende kerstman en presentatieworkshops. Rond de Kerst wordt het nog intenser, met 30 of meer bomen die bijna een half miljoen lichtjes hebben.

kerstkerstGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven