Nu aan het lezen
Amerikaanse tennishelden van vroeger
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Amerikaanse tennishelden van vroeger

Met Serena Williams heeft Amerika bij de vrouwen al een tijdje niet te klagen over internationaal tennissucces, maar bij de mannen zijn het de laatste jaren vooral Zwitserland (Roger Federer), Servië (Novak Djokovic) en Spanje (Rafael Nadal) die domineren. De laatste keer dat een Amerikaan een Grand Slam op zijn naam schreef, dan hebben we het dus over het enkelspel, dateert alweer van 2003. Er waren tijden dat de Amerikaanse mannen verdeelden en heersten bij grote toernooien. Hierbij aandacht voor Amerikaanse tennishelden van vroeger.

Amerikaanse tennishelden van vroeger

Amerikaanse tennishelden van vroeger

Pete Sampras is de Amerikaan met de meeste Grand Slam-titels (14) achter zijn naam. Alleen de Zwitser Roger Federer heeft er meer (17). Sampras won Wimbledon liefst zeven maal. Koning van de serve en volley.

Bill Tilden won tien Grand Slams, voornamelijk in de jaren ’20. Bezit nog altijd diverse records. Overleed in 1953.

Jimmy Connors veroverde acht keer een Grand Slam. Was later coach van Andy Roddick en Maria Sharapova. Laatstgenoemde ontsloeg hem na één partij.

John McEnroe – geboren in Duitsland. Stond bekend om zijn temperament. Zevenvoudig Grand Slam-winnaar. Tegenwoordig tv-commentator bij tenniswedstrijden.

Michael Chang: de jongste Grand Slam-winnaar in 1989 (Roland Garros) met 17 jaar. Chinese roots.

Andy roddick heeft de dubieuze eer om de laatste Amerikaanse Grand Slam-winnaar (US Open 2003) te zijn. Verloor drie keer de Wimbledon-finale van Roger Federer. Bezit over een snoeiharde forehand. Afkomstig uit Omaha, Nebraska.

Jim Courier won de Australian Open (1992 en 1993) en Roland Garros (1991 en 1992) allebei twee keer. Hij was verliezend finalist bij de US Open en Wimbledon. Bij het laatstgenoemde toernooi legde hij het af tegen landgenoot Pete Sampras. Courier stond in 1992 en 1993 liefst 58 weken nummer één op de wereldranglijst.

Don Budge werd een legende door in 1938 alle Grand Slams te winnen. Overleed in 2000 na een hartaanval.

Arthur Ashe won in 1968 (US Open) als eerste Afro-Amerikaan een Grand Slam. Overleed in 1993 op 49-jarige leeftijd aan aids. USA365.nl schreef dit verhaal over deze bijzondere tennispionier

Andre Agassi is zonder twijfel de meest extravagante van dit gezelschap tennishelden. Met zijn lange haren en zweetband stond hij lang te boek als rebel, terwijl hij van zichzelf juist een heel bescheiden, bijna verlegen persoon was. Agassi schreef alle Grand Slams op zijn naam. Trouwde met Steffi Graf, tennislegende uit Duitsland.

Meer weten over legendarische tennishelden?

Bezoek dan The International Tennis Hall of Fame & Museum in Newport, Rhode Island. Het museum vierde in 2014 zijn zestigste verjaardag.

Bekijk reacties (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven