Nu aan het lezen
Amerikaanse zwijmelfilms: 7 keer romantisch!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Amerikaanse zwijmelfilms: 7 keer romantisch!

Speciaal voor vrouwen: de grootste Amerikaanse zwijmelfilms op een rijtje. Kaskrakers waarvoor miljoenen mensen naar de bioscoop trokken en die vrouwen van over de hele wereld lieten branden van verlangen: kon ik maar even in de armen van Richard, Patrick of Leonardo liggen. Zeven keer zwijmelen: Amerikaanse romantische films. Wat is jouw favoriete film?

Amerikaanse zwijmelfilms: 7 keer zwijmelen! 

The Bodyguard (1992)

bodyguard, amerikaanse zwijmelfilms

Frank (Kevin Costner) werkte bij de Secret Service. Nu wordt hij ingehuurd om de populaire zangeres Rachel (Whitney Houston) te beschermen, die wordt belaagd door een stalker. Zij wil haar leventje echter nauwelijks aanpassen, dus Frank heeft er zijn handen vol aan om alles in goede banen te leiden. Tussendoor overtreedt Frank de belangrijkste regel van een bodyguard: word nooit verliefd. Aan het einde van de film redt de bodyguard het leven van de zangeres. Ze nemen niet lang erna afscheid met een kus, waarna Rachel met haar nieuwe lijfwacht het vliegtuig instapt. Frank gaat verder. Volgende klus. Trailer.

Pretty Woman (1990)

pretty woman kus

De rijke zakenman Edward (Richard Gere) neemt prostituee Vivian (Julia Roberts) mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor de hele week inhuurt. Ze leren veel van elkaar: Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen lijkt onmogelijk. Vanzelfsprekend komt het uiteindelijk toch wel goed. De slotscène waarin hij haar ophaalt is beroemd: ondanks zijn hoogtevrees beklimt hij voor haar de brandtrap, met een roos tussen zijn tanden geklemd. De ridder op het witte paard, die de prinses uit de toren redt. Het tweetal zoent hartstochtelijk, de film is ten einde gekomen en vrouwen van over de hele wereld zwijmelen nu al 25 jaar na. Trailer.

Dirty Dancing (1987)

Dirty Dancing

Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey) brengt met haar ouders en haar oudere zus Marjorie de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel Johnny Castle (Patrick Swayze). Johnny brengt Baby ‘dirty dancing’ bij, de Mambo, een sensuele Latijns-Amerikaanse dans. Ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde. Film barst van de muziek, veel nummers kennen we bijna dertig jaar later nog steeds. En vrouwen? Ze vallen nog steeds massaal voor de helaas te vroeg overleden Patrick Swayze. Trailer.

Titanic (1997)

Titanic

Deze film hebben we allemaal gezien. De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) staat voor een gearrangeerd huwelijk waar ze weinig trek in heeft. Tijdens de eerste tocht van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), van lage komaf. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei. Na het drama belanden ze samen in de ijskoude oceaan; zij overleeft, hem zien we sterven. Zelden was een wereld zo in rouw om de dood van een fictief personage (diverse gebeurtenissen en personages zijn overigens wél gebaseerd op de werkelijkheid). Trailer.

The Notebook (2004)

The Notebook

Allie Hamilton (Rachel McAdams) komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) die vanaf ‘t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij. Jaren later komt de liefde echter weer helemaal terug… Decennia later zien we Noah en Allie in een verzorgingstehuis. Allie is dementerend en Noah leest haar voor uit haar eigen opgeschreven herinneringen. Tranentrekker. Trailer.

Romeo + Juliet (1996)

Romeo and Juliet

Het wereldberoemde verhaal is al zo’n veertig keer op het witte doek geweest, deze versie staat ons natuurlijk het meest bij. De film speelt zich af in Los Angeles, in het fictieve Verona Beach. Twee grote families, de Montagues en de Capulets, zijn in deze moderne versie van het verhaal rivalen in de zakenwereld. De gespannen sfeer tussen de families ontploft wanneer Romeo Montague (Leonardo DiCaprio, een jaar voor Titanic) en Juliet Capulet verliefd blijken te zijn op elkaar. Hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben. Modern jasje dus: achtervolgingen te voet zijn vervangen door auto-achtervolgingen, zwaarden door pistolen. Alleen de Shakespeare-dialogen zijn authentiek. Trailer.

Grease (1978)

Grease
Grease is een romantische filmmusical uit 1978. De Australische Sandy (Olivia Newton John) brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny (John Travolta). Na de romantische zomer komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Danny blijkt op school echter een stoere bink te zijn, inclusief imago waarbij bepaald geen zoetsappige liefde past. De twee komen langzaam toch tot elkaar… Wie wil weten hoe het precies afloopt, kan ieder kwartaal wel ergens een herhaling zien op tv. Grease betekende de doorbraak van Travolta; zijn beeltenis hing na 1978 in talloze meisjeskamers. Trailer.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven