Nu aan het lezen
Augusta in Georgia: een aangename verrassing
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Augusta in Georgia: een aangename verrassing

Gastschrijver
augusta

Sommige steden mogen in je rondreis door Amerika niet ontbreken. Het zijn de hoogtepunten van je reis, vele mensen gingen je voor en er is veel over geschreven. Maar soms overnacht je ergens waar je weinig verwachtingen van hebt, waar weinig over geschreven is en waar een stop in eerste instantie niet de moeite waard lijkt. Gastschrijver Yvonne bezocht Augusta in Georgia en werd onverwachts verrast.

Tussenstop

Tijdens een reis van Atlanta naar Orlando zijn de geplande hoogtepunten Charleston, Savannah, Jekyll Island, een paar natuurparken en shoppen rond Black Friday in Orlando. Aangezien we maar een week de tijd hebben, willen we vanuit Atlanta zo snel mogelijk richting Charleston, maar vijf uur rijden is net te ver na een lange vlucht. Zeker gezien de files rond Atlanta, die er altijd schijnen te zijn, bleek dit een verstandige keuze. Er moet dus ergens een stop gepland worden en ik ga driftig op zoek naar bijzondere plekken op deze route. Ik bekijk de routemogelijkheden op Google Maps, de standaard reizen van vele touroperators, zoek me suf op Tripadvisor, maar kan weinig vinden wat een stop waard lijkt.

[tekst gaat verder onder de foto]

augusta

Historic Hotels of America

Ik besluit een andere invalshoek te nemen en te kijken of er bijzondere hotels op deze route liggen. Een aanrader is de site historichotels.org met meer dan 300 historische hotels in Amerika. Deze hotels zijn minimaal 50 jaar oud en moeten geregistreerd zijn als National Historic Landmark of Historic Place. De hotels liggen in 46 staten en variëren van klein (5 kamers) naar groot (1639 kamers). Een derde van de hotels is onderdeel van de bekende ketens, de meeste hotels zijn al generaties in familiebezit. De historische hotels onderscheiden zich door kwaliteit, bijzondere architectuur, een mooie plek en historische waarde. Ze zijn eenvoudig te zoeken op plaatsnaam, staat of met behulp van de kaart. Ik heb geluk, halverwege Atlanta en Charleston ligt 1 historisch hotel in Augusta. De tussenstop is bepaald.

The Partridge Inn

augustaThe Partridge Inn is gebouwd in 1820 en heeft sinds begin 1900 een hotelfunctie. Voor Amerikaanse begrippen is dit een serieuze historie. Het is momenteel een hotel wat tot de Curio Collection van de Hilton-keten behoort. Vele presidenten, beroemdheden en golfprofessionals waren hier te gast. Augusta wordt ook wel ‘Masters City’ genoemd, naar het prestigieuze golftoernooi The Masters Tournament dat hier jaarlijks in april plaatsvindt. Wij genieten van de klassieke uitstraling, het mooie dakterras met geweldig uitzicht en het gezellige restaurant waar we heerlijk eten.

Spookstad

Overal waar geschiedenis is, zijn er spookverhalen. Savannah staat bekend als America’s Most Haunted City, maar ook Augusta kent vele legendes over geesten, spookhuizen en behekste plaatsen. Diverse tours en wandelingen vertellen je over vervloekte pilaren, ruziënde geesten en onverklaarbare gebeurtenissen. Het bekendste verhaal is dat van Emily, een meisje met lange, bruine haren. Meer dan 100 jaar geleden was zij te gast in The Partridge Inn en zij wordt nog regelmatig dwalend en huilend in haar bruidsjurk gezien. Haar verloofde kwam per ongeluk om het leven op het moment zij zich klaarmaakte voor hun bruiloft. Al 100 jaar valt zij aanstaande bruiden en andere gasten lastig. Wij slapen na een lange reisdag als een roos en krijgen hier niets van mee..

James Brown is dead

augustaNa een heerlijke, ongestoorde nachtrust zijn wij vroeg wakker. Voordat wij naar Charleston rijden, willen we nog iets van de stad zien. Augusta blijkt de stad te zijn waar James Brown is opgegroeid. Deze ‘Godfather of Soul’ is bekend van hits als ‘I got You (I feel good), ‘Sex Machine’ en ‘It’s a man’s World’. In Augusta staat de kerk waar James Brown leerde piano spelen, een museum waar zijn dochter een expositie over zijn leven toont, het Imperial Theater, de James Brown Arena en zijn standbeeld. Spontaan komt bij mij de hit ‘James Brown is dead’ uit 1991 naar boven. Toen de eerste technosong in de hitlijst, inmiddels 3 miljoen bekeken op YouTube.

River walk

Het is nog vroeg en de stad doet wat verlaten en verwaarloosd aan. Alles is dicht en diverse panden staan leeg of hebben achterstallig onderhoud. Augusta staat bekend om haar zuidelijke charme en het bruisende stadsleven. We zien mooie Victoriaanse huizen, vele oude bomen met Spaans mos en het diepe zuiden gevoel is er snel. Van een bruisende stad zien we in de vroege ochtend weinig terug. Na een rit door het stille Main Street volgen we de bordjes River Walk. We lopen een stukje bij de oude spoorbrug op de netjes aangelegde paden in het mooie park. Het uitzicht is prachtig, met die oude spoorbrug, die dampende rivier en de bootjes in de ochtendzon. Behalve een roofvogel en een eekhoorn zien we niemand hier. ‘s Zomers zal het hier vast gezellig druk zijn. Wij genieten van de rust en het uitzicht.

[tekst gaat verder onder de foto]

augusta

Savannah Rapids

We rijden een paar kilometer langs de Savannah rivier die op verschillende plaatsen vertakt. De uitzichten op de rivier zijn prachtig en bij elke bocht anders. We maken een stop bij het Savannah Rapids Park, waar je een visitors center, de historische sluizen en de Reed Creek waterval vindt. Na de foto’s op internet lagen de verwachtingen niet al te hoog, maar in werkelijkheid blijkt dit een mooie plek te zijn. Wij genieten van het mooie zicht op de Savannah River en het Augusta Kanaal. Naast dit kanaal loopt een fiets- en wandelroute die wij een stukje aflopen. Ook hier prachtige bomen met Spaans mos. Wij zien diverse joggers en je kunt hier ook met kano of kajak de rivier op. Ik fotografeer de diverse water- en roofvogels in het mooie ochtendlicht.

Bekijk de slideshow onderin voor alle foto’s in en om Augusta!

Wat begon als een verplichte stop werd een heerlijke start van onze dag en van onze rondreis. Met een rijke geschiedenis, een heerlijk hotel, mooie natuur en die echte zuidelijke touch is een bezoek aan Augusta de moeite waard. Ondanks vele reizen naar dit land kom je elke keer weer tot dezelfde conclusie: Amerika biedt zo veel meer dan de bekende steden en highlights.

Deze diashow vereist JavaScript.


augusta

Yvonne Vredendaal (1972) is zzp’er, reist graag en vaak en dan het liefst naar Amerika. Toen zij 15 jaar was, won haar vader een reis naar Amerika en is de liefde voor het land geboren. Met haar familie maakte zij de jaren daarna rondreizen waarbij zij zorgde voor de voorbereiding, route en verslaglegging. Inmiddels gaat zij ook samen met haar man en 3 dochters naar dit geweldige land en staat de teller op 15 reizen en 26 bezochte staten. De bucket list is nog lang, met Alaska bovenaan. Yvonne droomt altijd over de volgende reis en heeft maanden voorpret en jaren napret. Met haar bijdragen aan USA365 hoopt zij enkele bijzondere ervaringen te delen.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven