Nu aan het lezen
Bizons in Amerika
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Bizons in Amerika

In 1500 waren er zestig miljoen bizons in Noord-Amerika, in 1892 waren er dankzij de immigratie van Europeanen nog minder dan honderd over. Ze bevonden zich allemaal in Yellowstone National Park. Intensieve fokprogramma’s en goede bescherming hebben resultaat gehad: er zijn op dit moment weer zo’n 200.000 bizons in leven, waarvan zo’n 97 procent op privé-ranches leeft.

Bizons in Amerika

Mijn naam is Marcel Wagenaar, fotograaf en fotoredacteur bij het AD. Ik ben werkzaam in de fotografie sinds 1986. Samen met mijn vrouw Heleen ga ik ieder jaar naar de Verenigde Staten. Dit is mijn eerste bijdrage voor de website; ik maak fotoblogs van onze reizen. Door de jaren heen hebben we vele staten en national parks bezocht. We laten jullie meegenieten van het natuurschoon van dit geweldige vakantieland! Voor de eerste blog hebben we gekozen voor één van de iconen van de Verenigde Staten: de bizon!

Bizons in Amerika
Onze eerste ervaring met een bizon op Antilope Island, Salt Lake City. Een bizon op een meter of dertig afstand, dan denk je ‘Dat is dichtbij’; telelens erop en knippen maar!

02
Close encounter. Aangekomen in Yellowstone, het domein van de bizon! Aanpassen aan hun wereld, snel een paar foto’s maken vanuit de auto en wegrijden, voordat hij te dichtbij komt.

03
In de maanden mei en juni hebben de bizons kalveren. Geniet ervan, fotografeer het! Het liefst stap je uit de auto, maar aangeraden wordt minimaal dertig meter afstand te bewaren.

04
Vroeg op weg naar je volgende bestemming. Uit de mist duikt deze grote kudde op. Links en rechts komen ze langs je auto, blijven staan en wachten tot de weg vrij is.

05
Zodra je je raampje van je auto laat zakken, kijkt dit kalf je geïntereseerd aan.

06
Het hoger gelegen Lamar Valley. Een panoramaopname van deze hele grote kudde die daar loopt te grazen. Als het steeds drukker wordt langs de weg, worden ze onrustig. De beschermende stieren kijken je dreigend aan; op dat moment je spullen pakken en rustig vertrekken.

07
In West Yellowstone vind je veel van dit soort beelden van de bizons, in alle kleuren die je je maar kan bedenken.

wij
Even voorstellen: mijn vrouw Heleen en ik.

 

Genieten van meer mooie natuur op USA365.nl?

[button link=”https://usa365.nl/natuur-in-amerika/”] De 10 mooiste natuurfoto’s op Instagram[/button] [button link=”https://usa365.nl/everglades-national-park-stille-trots-van-florida/”] Alligators spotten in de Everglades[/button] [button link=”https://usa365.nl/rocky-mountain/”] Rocky Mountains National Park 100 jaar[/button] [button link=”https://usa365.nl/maisdoolhoven-amerika/”] Schitterende maïsdoolhoven[/button] [button link=”https://usa365.nl/overseas-highway-florida-keys/”] Overseas Highway: rijden door de Florida Keys[/button] [button link=”https://usa365.nl/craters-of-the-moon/”] Craters of the Moon; het wonder van Idaho[/button]

 


Marcel WagenaarMijn naam is Marcel Wagenaar, fotograaf en fotoredacteur bij het AD, en eigenaar van
360Rotterdam.nl
. Ik ben werkzaam in de fotografie sinds 1986. Samen met mijn vrouw Heleen ga ik ieder jaar naar de Verenigde Staten. Mijn foto’s deel ik graag met een zo groot mogelijk pubiek, via www.usa365.nl.

@marcelwagenaar

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven