Nu aan het lezen
Bokswedstrijd van de eeuw? Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor in Las Vegas
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Bokswedstrijd van de eeuw? Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor in Las Vegas

bokswedstrijd van de eeuw

Amerika is in de ban van wederom een ‘bokswedstrijd van de eeuw’. Op 26 augustus nemen de Amerikaan Floyd Mayweather Jr. en de Ier Conor McGregor het tegen elkaar op in de ring. Rond het gevecht in Las Vegas is een enorme hype ontstaan. USA365 duikt de ring in en vertelt je alles wat je moet weten over deze legendarische partij!

Bokswedstrijd van de eeuw?  Mayweather vs. McGregor

De terugkeer: Floyd ‘Money’ Mayweather Jr

bokswedstrijd van de eeuwNooit verloor hij een profpartij. Zijn carrièrestaat van 49 gewonnen partijen tegenover 0 nederlagen is indrukwekkend. De 40-jarige Floyd Mayweather Jr. is met recht een groot bokskampioen te noemen. Maar was hij niet met pensioen? Jazeker, na zijn laatste gevecht in september 2015 tegen Andre Berto stopte hij ermee. De man met de bijnaam ‘Money’ vond het welletjes geweest.

Geld had hij dan ook genoeg. Zijn gevecht in mei 2015 tegen de Filipijnse kampioen Manny Pacquiao had daarvoor wel gezorgd. Dit was namelijk de vorige ‘bokswedstrijd van de eeuw’. Het gevecht leverde in totaal 623,5 miljoen dollar op aan totale inkomsten. Daarvan ging lang niet alles naar Mayweather, maar armer is hij er niet van geworden. Voor het geld moet de voormalig winnaar van brons op de Olympische Spelen van 1996 de ring dus niet terug in. Waarom keert hij dan terug op 40-jarige leeftijd?

https://www.youtube.com/watch?v=D0q1Kuynevc

De uitdager: Conor ‘The Notorious’ McGregor

bokswedstrijd van de eeuw
McGregor (rechts) in een MMA-gevecht tegen Nate Diaz

Boksliefhebbers denken nu wellicht: wie?! Want inderdaad, deze 29-jarige Ier is eigenlijk geen bokser. Een kleine jongen is hij echter ook niet. In het Mixed Martial Arts (MMA) is hij namelijk een groot kampioen. McGregor won de titel in zowel het vedergewicht als het lichtgewicht en werd daarmee de eerste die tegelijkertijd de nummer één werd in twee gewichtsklasses. De Ier is een goede allroundvechter die met zijn stoten en trappen voor veel gevaar zorgt in het MMA.

McGregor weet net als Mayweather goed wat geld verdienen is. Hij valt vooral op dankzij zijn grote mond, maar maakt opvallend genoeg nagenoeg al zijn praatjes ook waar in de ring. In 2016 pakte de Ier naar verluidt al 40 miljoen dollar. Daar komt Mayweather zijn bed nog niet voor uit, maar dat deed hij wel toen McGregor hem begon te sarren op social media. Wat begon als wat over en weer uitdagen, eindigde uiteindelijk in het ondertekenen van de contracten voor de nieuwe bokswedstrijd van de eeuw. Geschat wordt dat Mayweather minstens 100 miljoen dollar zal verdienen, McGregor 75 miljoen.

http://https://www.youtube.com/watch?v=4mhrWnEJZEU

Het gevecht: ervaring tegen onbevangenheid

bokswedstrijd van de eeuwGrote vraag is en blijft natuurlijk toch wie er gaat winnen. De veteraan Mayweather, die nog nooit verslagen is? Die weliswaar geen spectaculaire vechter is, maar bekend staat om zijn felle counterstoten en tactisch sterke partijen? Of de onberekenbare Ier die nu alleen zijn vuisten mag gebruiken en niet kan trappen of een grondgevecht mag aangaan? Rondom McGregor bestaan vraagtekens of hij überhaupt op dit niveau een bokspartij aankan. Aan de andere kant, zijn MMA-ervaring, onorthodoxe stijl en beweeglijkheid kunnen hem wellicht voordeel opleveren om Mayweather juist te verrassen. En als hij raak stoot, komen ze ook aan, zo weten zijn tegenstanders inmiddels wel.

We gaan het zien (op tv dan) op 26 augustus, in de T-mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Het gevecht is in Nederland vermoedelijk op Fox Sports te zien en anders zijn er genoeg online livestreams… Wij kunnen niet wachten!!

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven