Nu aan het lezen
Brooklyn Bridge: icoon van New York City
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Brooklyn Bridge: icoon van New York City

brooklyn bridge

De Brooklyn Bridge: iedereen die op stedentrip naar New York is geweest, heeft er wel eens over gelopen. De iconische brug over de East River tussen Manhattan en Brooklyn is één van de absoute toeristische trekpleisters van de stad, samen met bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, Times Square en het One World Trade Center. Wie aan New York denkt, denkt ook aan deze brug. In dit artikel enkele tips voor het bezoeken van de Brooklyn Bridge en natuurlijk mooie foto’s.

Brooklyn Bridge: icoon van New York City

Historische hangbrug

De Brooklyn bridge werd in 1883 gebouwd naar een ontwerp van de architecten John en Washington Roebling, vader en zoon. De bouw van de brug verliep niet helemaal zonder slag of stoot: 27 arbeiders vonden de dood tijdens de werkzaamheden. Ook John Roebling stierf tijdens het werk. Zoon Washington kreeg eveneens een ongeluk, hij overleefde dit wel maar raakte arbeidsongeschikt en zag toe hoe zijn vrouw Emily uiteindelijk de vaklui aanstuurde die het karwei klaarden. Na afronding had de hangbrug nog tot 1903 de langste overspanning ter wereld. Dit record werd toen overgenomen door een andere brug uit New York: de Williamsburg Bridge. De Brooklyn bridge is in totaal 1825 meter lang, dus een beetje wandeling is het wel als je de afstand heen en weer wil lopen!

brookly bridge
2 in 1! De Brooklyn Bridge en links het One World Trade Center

Waarom de Brooklyn Bridge bezoeken?

We kunnen er lang en kort over schrijven, maar dit icoon van New York City moet je gewoon gezien hebben! Niet alleen is de brug zelf prachtig en levert hij vanaf de oevers van zowel Manhattan als Brooklyn veel mooie foto’s op. Ook de uitzichten op (met name) Lower Manhattan, Midtown Manhattan en de kust van Brooklyn zijn vanaf de brug fenomenaal. Je mag de brug dan ook simpelweg niet missen als je naar de Big Apple gaat.

brooklyn bridge
De Brooklyn Bridge lang geleden, deels ingepakt i.v.m werkzaamheden, nog in het tijdperk van de iPad 2! (2011)

Tips bij het bezoeken van de Brooklyn Bridge

  • brooklyn bridgeGa vroeg! Natuurlijk lopen er duizenden toeristen over deze brug, maar ‘s ochtends vroeg valt dit nog relatief mee. En je ziet er juist weer meer New Yorkers die naar hun werk fietsen.
  • Loop of fiets de brug in beide richtingen. Zonde om niet allebei de richtingen te verkennen, allebei hebben ze weer hun eigen prachtige uitzichten.
  • Keer niet direct om. Verken ook eens een stuk Brooklyn als je vanuit Manhattan loopt voordat je teruggaat. Of omgekeerd, je staat zo in Lower Manhattan waar nog genoeg te ontdekken valt, waaronder een stukje geschiedenis van Nieuw-Amsterdam.
  • Pas op voor fietsers! Talloze New Yorkers fietsen hard over de brug op hun (race)fiets. Blijf dus als het even kan op het wandelpad en kijk goed om je heen als je hier toch vanaf wijkt. Je zal niet de eerste toerist zijn die tegen een fietser knalt en dat wil je natuurlijk niet!
  • Neem de tijd. Zoals gezegd, de brug is zelf al 1825 meter lang. Er overheen lopen duurt dus even en je zal ook tal van foto’s willen nemen. Plan dus ruim de tijd om de Brooklyn Bridge te bezoeken!
  • Ga ook eens per taxi. Over de Brooklyn Bridge rijden dagelijks ook duizenden auto’s. Hoewel je vanuit een taxi niet veel aan het uitzicht hebt, is het natuurlijk wel een mooie ervaring om eens over de brug te rijden in een auto. Autorijden in New York City kunnen wij niet aanraden, dus laat je gewoon lekker vervoeren door een taxichauffeur!
  • Ga desnoods en als je de tijd hebt twee keer. Een bewolkt of mistig New York oogt heel anders dan een zonnige skyline! Zoek je dus die perfecte foto op of bij de brug? Zoek een mooie, zonnige dag uit!

Foto’s Brooklyn Bridge

Nog inspiratie nodig? Bekijk dan onderstaande slider met foto’s van de Brooklyn Bridge die wij maakten tijdens onze reizen naar New York!

 

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven