Nu aan het lezen
Capitol Reef National Park: 10 gave tips
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Capitol Reef National Park: 10 gave tips

capitol reef

Het Capitol Reef National Park in de staat Utah is een niet al te bekend park, maar absoluut een bezoek waard. Onze gastschrijver Gonneke Karel was er afgelopen mei en deelt haar top tien op van “things to do” in dit park. Met uiteraard prachtige foto’s! 

Capitol Reef National Park: 10 gave tips

10. Stop bij het Panorama Point

Utah State Route 24 gaat dwars door het Capitol Reef National Park, dus eigenlijk kan het niet missen dat je via deze weg rijdt. De route naar het park toe is op zich al magisch. Wanneer je vanaf het westen het park inrijdt, stop dan bij Panorama Point en Goosenecks view. De namen zeggen genoeg.

[artikel gaat verder onder de foto]
capitol reef
Panorama Point

9. Bezoek het visitor center van Capitol Reef

In het bezoekerscentrum van Capitol Reef draait een voorstelling over het ontstaan van het park. Rangers vertellen je er welke planten en dieren je in het park vindt. Haal er een plattegrond van het park. En misschien wel alvast een leuk souvenirtje?

8. Ga terug in de tijd bij Fruita’s Schoolhouse en de Old Smith Shop

Centraal in het park ligt het plaatsje Fruita. Het plaatsje is gesticht door Mormonen rond 1880. Het huidige dorpje bestaat uit een paar verlaten gebouwen van de mormonen en daarnaast wat huizen van de huidige parkwachters. Het oude schoolgebouw en de oude winkel van de smid zijn nog in oorspronkelijke staat, maar zijn binnenin wat extra aangekleed voor de toerist.

7. Pluk wat fruit in de boomgaarden

Er zijn verschillende boomgaarden waar je in het najaar appels en peren kunt plukken. Kersen en abrikozen zijn er al eerder, pakweg in juni en juli. Kijk langs de weg voor U-pick signs. Het fruit dat je ter plekke eet, is gratis. Voor fruit wat je meeneemt vragen ze een kleine donatie voor (in cash). Het geld wordt gebruikt om de boomgaarden te onderhouden.

[artikel gaat verder onder de foto]
capitol reef
Boomgaarden

6. Zoek naar vallende sterren in de Cathedral Valley

Een plek met spectaculaire rotsformaties. Deze plek heeft een vermelding gekregen in de International Dark Sky places, oftewel een plek waar je ’s nachts de minste lichtvervuiling hebt en daardoor een perfecte plek om sterren te kijken. De route is een rondje van 56 mile over dirt roads langs rotsformaties met namen als Temple of the Sun en Temple of the Moon. Niet te doen met een RV of kleine auto en zelfs met een Jeep lastig als het heeft geregend.

[artikel gaat verder onder de foto]
capitol reef
Route naar Cathedral Valley

5. Overnacht op de Fruita Campground in Capitol Reef

Een geweldige camping midden in het Capitol Reef National Park tussen de boomgaarden en omringd door de Fremont rivier en bergen. Een kampvuurtje stoken, marshmallows en een biertje erbij. Wat wil je nog meer!

[artikel gaat verder onder de foto]

capitol reef

4. Wandel langs de Fremont river of neem één van de andere trails

Langs de Fremont River loopt een wandelroute die je onder andere bij het visitor center en de Gifford Barn brengt. Deze route wordt door veel mensen gelopen. Heb je liever wat meer rust dan kun je ook kiezen voor één van de andere wandelpaden, bijvoorbeeld de Cassidy Arch Trail, Chimney Rock Trail, Old Wagon Trail en de Rim Overlook Trail. Alle namen zeggen al wat je er kunt zien.

3. Bewonder de muurschilderingen en ruïnes op de route naar de Hickman Natural Bridge

Ten oosten van het visitor center van Capitol Reef ligt de start van de wandeling naar de Hickman Natural Bridge. De route begint bij de muur waar de eerste bewoners, de Fremont, muurschilderingen maakten. Daarna loop je via een houten wandelpad naar de echte start waar een lichte klim naar boven wacht. Onderweg kom je nog meer muurschilderingen en ruïnes van de Fremont tegen. Aan de andere kant van de berg word je verrast door een prachtig uitzicht op de Hickman Natural Bridge. Het rondje is ongeveer 3,5 kilometer en duurt 1,5 uur.

[artikel gaat verder onder de foto]
capitol reef
Muurschilderingen Fremont

2. Eet verse taart bij Gifford Homestead

In Fruita staat ook nog het Gifford House. Samen met de paardenstal, Gifford Barn, wordt dit de Homestead genoemd. In het huis zit een winkeltje met souvenirs en een bakkertje. Voor de taarten worden fruit van het seizoen en zelfgemaakt meel gebruikt waardoor ze super vers zijn. Op het terras genietend van je taart en drankje heb je een sereen uitzicht op de paarden en de bergen.

1. Zie de Capitol Dome

In oostelijke richting vanaf het bezoekerscentrum kom je langs een grote witte rots die eruit ziet als een ronde bol en de kleur van zand heeft. Hierdoor ziet deze berg eruit als het Capitool in Washington DC. Zo heeft het park ook zijn naam gekregen.

Bekijk vooral ook onderstaande slideshow met nog meer foto’s van Capitol Reef National Park!


capitol reefGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven