Nu aan het lezen
Jingle all the way in Dyker Heights, Brooklyn!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Jingle all the way in Dyker Heights, Brooklyn!

dyker heights

Dat ze Kerst kunnen vieren in NYC staat buiten kijf. Maar de kerstdecoratie die je in Dyker Heights (Brooklyn) kan terugvinden, is beslist het meest over-the-top (hoewel, kan kerstversiering ooit over-the-top zijn?) die wij ooit hebben gezien. Silvie Bonne neemt je in haar eerste gastblog uit New York mee naar dé wijk vol kerstsfeer in de Big Apple!

Jingle all the way in Dyker Heights, Brooklyn!

Dyker Heights

Dyker Heights is een residentiële buurt in Brooklyn op ongeveer een uur reistijd van Midtown Manhattan. Het is een niet-typische New Yorkse wijk met vrijstaande en halfvrijstaande woningen met grote opritten en (voor)tuinen. De wijk is voornamelijk beroemd door de Kerstdecoraties en wordt ‘het epicentrum van professionele opgehangen Kerstverlichting’ genoemd. De meeste decoraties worden dan ook door professionele decorateurs opgezet, waarbij de kostprijs bij de meest extreme decoraties oploopt tot wel 20.000 dollar!

Bekijk alle prachtige foto’s van Silvie uit Dyker Heights onderaan dit artikel in de slideshow!

[tekst gaat verder onder de foto]

dyker heights

Over the top!

dyker heightsOnderweg naar de meest populaire huizen (in 83rd Street tussen 11th en 13th Avenue) ervaar je een aanzwellend crescendo van rendieren, kerstmannen, notenkrakers, kerstbomen, engelen, allerhande opblaasfiguren en vooral lichtjes… miljoenen lichtjes! Naar het schijnt zouden sommige bewoners in december een elektriciteitsrekening hebben van 10.000 dollar! Zei ik al dat het misschien een beetje over-the-top is?

De Kerstversiering-gekte is begonnen tijdens de jaren ’80 en is sindsdien steeds verder uitgegroeid tot het spektakel dat het nu is. Jaarlijks komen maar liefst 100.000 bezoekers een kijkje nemen naar de decoratie extravaganza.

Onze favorieten

  • De bijna 5 meter grote Kerstman (met de even grote notenkrakers achter zijn rug) aan de ingang van het Polizzotto huis.
  • Het huis recht tegenover de reuze Santa, waar er zoveel kerstdecoraties naast en op elkaar gestapeld staan, dat je het huis zelf letterlijk niet meer kan zien staan.

Moet het nog gezegd worden dat wij bijzonder onder de indruk waren?

[tekst gaat verder onder de foto]

dyker heights

Praktisch

  • Wanneer? Het decoreren start tijdens het eerste weekend na Thanksgiving en de decoraties blijven hangen / staan / liggen tot 4 januari. Tussen 5pm en 9pm zijn de meeste lichtjes aan.
  • Waar? De meest indrukwekkend decoraties kan je terugvinden van 83rd Street tot 86th Street, tussen 11th en 13th Avenue. De populairste huizen staan in 84th Street, tussen 11th en 12th Avenue.
  • Bereikbaarheid: met de taxi ( = de makkelijkste maar duurste optie) of met de metro ( = R-lijn naar 86th Street en dan nog een 15-tal minuten wandelen). Of je kan een van de georganiseerde bustours boeken.

dyker heightsSilvie Bonne (1977) is een Belgische fotografe die sinds de zomer van 2017 met haar man en tienerzoon in New York City woont en werkt. Ze woonden een tijdje in the middle of the rumble; ‘Hells Kitchen’ in Manhattan. Momenteel hebben ze hun stek gevonden in Long Island City waar ze elke dag opnieuw betoverd worden door de schitterende New York City skyline. Silvie schreef het boek ‘NYC Guide for Instagrammers’, een gids met 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere ‘Instagrammable’ spots in NYC. Daarnaast kan je bij Silvie terecht voor een ‘NYC Photo Shoot Walk’, een fotoreportage tijdens een wandeling in een fotogenieke buurt, incl. tips over waar je zelf dat net iets andere beeld kan maken.
Je kan ‘Silvie’s avonturen in The Big City’ volgen via Instagram, Facebook of haar Blog en vanaf nu ook op USA365.nl.

Alle beelden in dit artikel zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven