Nu aan het lezen
Dit zijn de 10 mooiste fonteinen in Amerika!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Dit zijn de 10 mooiste fonteinen in Amerika!

Fonteinen vind ik iets magisch hebben, al van kleins af aan. Mijn studietijd in Rome wakkerde dat alleen maar aan. Zoveel goede herinneringen bewaar ik aan die schitterende klassieke stad, waarbij de fonteinen niet zelden als verzamelpunt dienden voor gedenkwaardige avondjes. Ook tijdens mijn reizen door de Verenigde Staten kwam ik er al een aantal tegen. Welke je absoluut moet zien? Dit zijn de 10 mooiste fonteinen in Amerika!

Dit zijn de 10 mooiste fonteinen in Amerika!

1. The Fountains of Bellagio – Las Vegas

Dit zijn de 10 mooiste fonteinen in Amerika!

Zelfs als je fonteinen haat, moet je deze een keer gezien hebben. Het bassin voor het Bellagio Hotel met zijn fonteinenshow is befaamd en bovendien gratis te bewonderen. Ik was voor het eerst in Las Vegas in 2011 en in 2013 keerde ik er terug; in beide gevallen mocht een bezoek aan The Fountains of Bellagio niet ontbreken. In een melancholische bui? Heimwee naar deze fonteinenshow? Bekijk dan deze slotscène van de film Ocean’s Eleven.

2. Bethesda Fountain, Central Park, New York

bethesda-fountain-central-park

New York City telt vele fonteinen, waaronder deze in 1873 geopende Bethesda Fountain met de engel bovenop. De plek is een eerbetoon aan de gesneuvelde Amerikaanse soldaten tijdens de Civil War. De fontein vind je in Central Park, waar ik zelf was in 2008. Rechts op de foto zie je Bethesda Terrace; een prima overzichtsplek.

3. Rainbow Pool, National World War II Memorial – Washington DC

world-war-ii-memorial-washington-dc

Tussen het Washington Monument en de Reflecting Pool ligt het National World War II Memorial met zijn prachtige ovale fontein in het midden, beter bekend als de Rainbow Pool Fountain. Een indrukwekkende plek om te zijn, zo ondervond ik in 2008 en 2011. Het herdenkingsmonument, te midden van al die andere historische monumenten in hartje DC, zorgt voor een moment van bezinning.

4. Friendship Fountain – Jacksonville, Florida

friendship-fountain-florida

Een populaire toeristische attractie in Jacksonville, Florida, met elke avond een lichtshow en muziek.

5. Buckingham Fountain – Grant Park, Chicago

fonteinen in Amerika

Buckingham Fountain in Chicago is één van de bekendste fonteinen van Amerika, misschien wel ter wereld. De plek won vooral aan populariteit door de comedyserie Married with Children; een regelrechte kijkcijferhit die van 1987 tot 1997 liep en nog steeds in veel landen wordt herhaald. De fontein is duidelijk in beeld bij de intro, begeleid door het nummer Love and Marriage van Frank Sinatra.

6. Scioto Mile Fountain – Columbus, Ohio

scioto-mile-fountain-columbus-ohio

Een fontein die vermaak voor kinderen als voornaamste doel heeft. Onderdeel van het John W. Galbreath Bicentennial Park, een groot recreatiegebied downtown met natuur, restaurants (het fameuze Milestone 229) en een Performing Arts Stage waar culturele activiteiten plaatsvinden in de openlucht op het gebied van dans, muziek en theater. Bicentennial Park is vernoemd naar John W. Galbreath, een filantroop uit Ohio en de voormalig eigenaar van de honkbalclub Pittsburgh Pirates (1946-1985).

7. Main Fountain Garden – Kennett Square, Pennsylvania

main-fountain-garden-pennsylvania

De plek waar je kunt genieten van uitgestrekte tuinen, planten, bloemenfestivals en prachtige fonteinen(shows). In de kerst zorgt speciale verlichting voor winterse sferen.

8. Fountain Hills Fountain – Fountain Hills, Arizona

fountain-hills-world-famous-fountain1

Inderdaad, het plaatsje Fountain Hills in Arizona is vernoemd naar de eigen fontein. Met een spuithoogte van 171 meter – dit gebeurt één keer per uur – is dit de op één na hoogste fontein van Amerika.

9. Kiener Plaza Fountain, Saint Louis

kiener-plaza-fountain

Niet de meest spectaculaire fontein uit dit rijtje, maar wel een waar je schitterende foto’s kunt maken, met het Old Courthouse en de Gateway Arch op de achtergrond. Ik bezocht Saint Louis, en ook deze plek, tijdens Independence Day 2011.

Tegenover de Gateway Arch, in het oosten van Saint Louis, vind je de Gateway Geyser. Deze fontein duwt het water 192 meter de lucht in, net zo hoog als de top van de Arch. Daarmee is het de recordhouder in de VS, maar niet in de wereld. De nummer één is King Fahd’s Fountain in Jeddah, Saoedi-Arabië met 202 meter.

10. Vaillancourt Fountain, San Francisco

fountain-sf

We sluiten af met dit artistieke hoogstandje in San Francisco, vervaardigd door de Canadese kunstenaar Armand Vaillancourt in 1971. De fontein vind je nabij Justin Herman Plaza in Sue Bierman Park.

Ontbreekt er volgens jou een fontein uit Amerika in deze top 10? Laat het ons weten via Facebook! We houden ons aanbevolen voor meer mooie foto’s.

Bekijk reacties (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven