Nu aan het lezen
Grand Teton National Park: gave fotoreportage!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Grand Teton National Park: gave fotoreportage!

grand teton national park

Ook al zijn de toegangsprijzen van Grand Teton National Park per 1 juni verhoogd, onze gastschrijfster Gonneke Karel laat in deze fotoreportage van haar reis zien waarom dit kleine zusje van Yellowstone National Park absoluut een bezoek waard is. Reis mee met haar en laat je inspireren!

Grand Teton National Park: gave fotoreportage!

10 – Grand Teton Road

Alleen al de weg is spectaculair met geweldige uitzichten. Je hoeft de weg niet af om al te kunnen genieten van het park. Het rondje is 42 mile.

Grand Teton National Park
Grand Teton Road

9 – Menors Ferry Historic District

William D. Menor stichtte in 1894 een heel klein dorpje langs de rivier. Hij ontwierp een ferryboot die cruciaal werd voor de eerste bewoners van dit gebied. Nu woont er niemand meer en is het een gratis toegankelijk museumdorpje geworden.

8 – Signal Mountain Summit Road

De weg loopt door een bebost gebied waar je, als je heel vroeg in de ochtend komt, de beren kunt zien zoeken naar besjes in de struiken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de vallei.

Grand Teton National Park
Signal Mountain Summit Road

7 – Wildlife

Beren, elanden, herten, Amerikaanse adelaars. Je kunt ze er allemaal vinden, maar als je wat hoger de bergen in gaat dan kun je de Pika spotten. Een soort grote hamster lijkt het. Wij hebben ze zelf helaas niet gevonden, alleen een kaart in de souvenirwinkel.

6 – Chapel of the Transfiguration

Deze kapel ligt in het plaatsje Moose en is zo gebouwd dat je goed de bergen kunt zien door het raam van de kapel. Er worden veel bruiloften gehouden, dus wie weet als je er bent dat je getuige mag zijn van een echte western wedding.

Grand Teton National Park
Chapel of the Transfiguration

5 – Snake River

Deze rivier is een 1674 kilometer lange rivier die stroomt door Wyoming, Idaho, Oregon en Washington. De rivier is een favoriete plek van de elanden om te komen drinken.

Grand Teton National Park
Snake River

4 – Jenny Lake

Jenny Lake ligt aan de voet van de Cathedral Group van het Tetongebergte. Het meer werd vernoemd naar de vrouw van Richard ‘Beaver Dick’ Leigh. Hij werkte mee aan de expeditie die de streek in 1872 verkende en op de kaart zette. Er ligt een dorpje aan het meer waar je kunt overnachten, watersportactiviteiten of hikes kunt maken.

grand teton national park
Jenny Lake

3 – Moose Wilson Road

Het dorpje heet zo, maar ook de weg van dit dorpje richting Jackson Hole heeft deze naam. Vanaf deze weg heb je ook weer geweldige uitzichten op de bergketen en de vallei.

Grand teton national park
Moose Wilson Road

2 – Mormon Row Historic District

Er staan hier 27 huizen, gebouwd door de Mormonen eind 19e eeuw en zij wonen er nog. Helaas botst er nog wel eens een kudde bizons op deze huizen en moet er dus geregeld wat gerepareerd worden.

1 – Jackson Hole

Wil je niet in het park overnachten of heb je zin in een avondje plezier, dan ligt Jackson Hole niet ver van het park. Genoeg winkels, Western bars en goede restaurants. In het midden van het dorp ligt een plein wat toegankelijk is door poorten die gemaakt zijn van geweien van de herten uit Grand Teton National Park.


grand teton national parkGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven