Nu aan het lezen
Het laatste debat: Een muteknop om chaos te voorkomen
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Het laatste debat: Een muteknop om chaos te voorkomen

Het laatste debat: Een muteknop om chaos te voorkomen

Waarschijnlijk heb jij ook, samen met de wereld, tenenkrommend gekeken naar het chaotische debat tussen presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden op 29 september. Na 73 onderbrekingen door Trump, bitste Biden dat hij “zijn mond eens moest houden”. Ongekend tijdens een presidentieel debat.

Chaos voorkomen

Om dezelfde chaos en vloekmomenten te voorkomen, heeft de commissie die de presidentiële debatten organiseert, besloten een ‘muteknop’ te introduceren. Door enkel de microfoon van de sprekende presidentskandidaat aan te zetten, wordt hij niet meer onderbroken door de andere kandidaat. Hiermee krijgt de spreker de kans om zijn punt te maken of zonder onderbreking te reageren op een standpunt van zijn tegenstander.

Om de spanning niet helemaal uit het debat te halen, mogen Trump en Biden 15 minuten lang zonder muteknop discussiëren over de voorgelegde onderwerpen. Na de 2 minuten durende openingsstandpunten, mogen ze ‘losgaan’. De kans is groot dat daar nog de nodige spraakmakende momenten uit voortvloeien.

Het laatste debat mét muteknop vindt plaats op 22 oktober in Nashville. Op 23 oktober rond 03:00 uur Nederlandse tijd is het debat live te volgen.

 

 

 

Foto: Belmont University and the Nashville Convention & Visitors Corporation

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven