Nu aan het lezen
Highlights in Florida: de alternatieve top 10!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Highlights in Florida: de alternatieve top 10!

Gastschrijver

Florida is voor velen een bekend vakantiegebied, met toch vaak Orlando, Miami en de Keys als bestemmingen. Fantastische plaatsen, maar de Sunshine State herbergt ook een aantal verborgen parels in het binnenland. Gastschrijver Bert Noorbeek ontdekte daar met vrouw Trudie de prachtige natuur en hij deelt zijn bevindingen graag met USA365.nl. Highlights in Florida: de alternatieve top 10!

Highlights in Florida: de alternatieve top 10!

1. Arcadia

Arcadia, aan de Peace River, is een kleine stad in DeSoto County, in de binnenlanden van Florida, op het kruispunt van highway 17 en 70. Voor de meeste reizigers onbekend, maar een heel leuke typisch Amerikaanse stad. Er zijn veel evenementen zoals lokale markten (foto linksonder), rodeo’s, luchtvaartdagen, en met name talrijke parades zoals Martin Luther King Day Parade, Rodeo Parade, Cinco de Mayo Parade, Independence Day Parade, Homecoming Parade, Veterans Day Parade en Christmas Parade.

Highlight Florida

2. Babcock Wilderness Adventure

Op ongeveer veertig kilometer ten noordoosten van Fort Myers ligt, verscholen in de moerassen bij Punta Gorda (foto midden boven), de Babcock Wilderness Adventures. Het is één van de meest ongewone toeristische attracties in Florida en één van de laatste plaatsen in deze staat waar de Florida-panter in zijn natuurlijke omgeving te zien is.

De negentig minuten durende Adventure Tour met een verbouwde bus op Babcock Ranch gaat door vier verschillende ecosystemen; een zoetwatermoeras, eiken hammocks, pinevlaktes en een cypressmoeras. Naast de verrassende natuur en Florida-panter zag ik er alligators, herten, kalkoenen, vele vogels en een kudde Florida Cracker-runderen.

3. Lake Okeechobee

Met een doorsnee van maximaal 57 kilometer is Lake Okeechobee (Indiaans = Grote Water) het op één na grootste binnenwater van de Verenigde Staten. Prachtige natuur met veel recreatieve mogelijkheden. De zonsondergang vanaf de oostkant is bijna net zo geweldig als die bij Key West. Rondom het meer is een dijk; de 110-mijl lange Lake Okeechobee Scenic Trail (LOST). Gemaakt voor fietsers en wandelaars.

highlights in florida
Zonsondergang bij Lake Okeechobee: prachtig!

Bij een tocht zijn zeekoeien, alligators, wilde kalkoenen, bobcats, herten, wilde zwijnen, zilverreigers, visarenden en vele andere vogels te spotten. Recreatie op het meer is er in alle vormen, maar let op de waarschuwing; Beware of Alligators. Wie meer over de natuur en historie wil weten, zou in Clewiston – aan de zuidoever – de Sugarland Express Tour kunnen doen, een drie uur durende boottocht die veel vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Lake Okeechobee.

4. Lion Country Safari

Tussen Lake Okeechobee en West Palm Beach ligt, nabij het plaatsje Loxahatchee, het Lion Country Safari Park (foto bovenste rij rechts). Het werd in 1967 – toen met uitsluitend leeuwen als attractie – opgericht door een aantal internationale ondernemers. Zij hadden tot doel om gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden een safari te bieden.

Dit auto-, safari,- en pretpark herbergt vandaag de dag meer dan 900 dieren. Het park is schilderachtig aangelegd en een must om een dag door te brengen. Vind je het risico met de eigen (huur)auto of camper te groot of ben je met een open wagen of motor? Huur dan voor een luttel bedrag een wagen van het park en je kan de safari toch maken. Het wandelgedeelte is met prachtige tuinen aangelegd en met vele kleurrijke dieren een feest om door te wandelen.

5. Davies, Bergeron Rodeo Grounds

Op een kleine twintig kilometer van de stranden van Fort Lauderdale ligt Davies. Deze voorstad heeft een landelijke sfeer en een typische Westernwijk die Davies onderscheidt van alle andere gemeenten in Broward County. Het vele groen, de talrijke parken en meer dan 165 mijl aan ruiterpaden, vormen de mogelijkheid om een ​​hippisch avontuur te beleven die je verder nergens kunt vinden in het volle Zuid-Florida.

In deze wijk ligt ook al meer dan veertig jaar Bergeron Rodeo Grounds; de belangrijkste toeristische attractie van Davies. Naast het gebruik als rodeo-arena, is het gebruik uitgebreid met uiteenlopende evenementen zoals festivals, monstertruck races, paardenshows, et cetera. Als je verblijft in de buurt van Miami is dit zeker aan te raden.

6. Canaveral National Seashore

Tussen Cape Canaveral en Daytona Beach ligt een verscholen stuk natuur: Canaveral National Seashore. Het park, onder beheer van de US National Park Service, ligt op een eiland voor de kust en is ongeveer veertig kilometer lang. Het reservaat heeft wat stranden (zonder enige faciliteit) maar er zijn wel zeeschildpadden en andere dieren te vinden. Het fraaiste deel van het reservaat is de 7-mile Black Point Wildlife Drive. Deze eenrichtingsweg geeft een pracht uitzicht op veel dieren in dit uitgestrekte reservaat. De alligators liggen overal op de loer.

Wij bezochten in Florida Everglades National Park. Lees hier hoe onze confrontatie met de alligators afliep!

7. Silver Springs en Ocala National Forest

Een kleine honderd kilometer ten noorden van pretstad Orlando leidt highway 19 naar het Ocala National Forest. Wildlife kijken in het Ocala National Forest is een genot. Met de grootste populaties zwarte beren van Florida, evenals de spechten en slangen en vele andere reptielen, biedt Ocala National Forest een thuis voor allerlei soorten die elders hun leefgebied hebben verloren.

De in het Forest gelegen Alexander Springs en Silver Springs zijn prachtige plekken om uit te rusten in het bronwater dat het gehele jaar een constante temperatuur van ruim 22 graden heeft. De Florida Black Bear Scenic Byway, een netwerk van schilderachtige wegen tussen Silver Springs en Ormond Beach, doorkruist het hart van Ocala National Forest. Hieronder foto’s van Bert van het wildlife in de binnenlanden van Florida.

8. Wakulla Springs

Zo’n twintig kilometer ten zuiden van Florida’s hoofdtsad Tallahassee ligt de grootste en diepste zoetwaterbron ter wereld: Wakulla Springs (foto links hieronder). Het is gelegen in het Edward Ball Wakulla Springs State Park en hier huist een overvloed aan wilde dieren zoals alligators, schildpadden, manatees (zeekoeien), herten en vele vogels. Een tocht per boot is vooral tussen december en april aan te raden als het water extra helder is.

The River Boat Tour over de rivier de Wakulla is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen in het Tallahassee-gebied. In circa vijftig minuten ga je twee mijl (3,2 kilometer) stroomafwaarts en terug tussen de majestueuze moerascipressen en de vele dieren. Vergeet niet je camera met voldoende opslagcapaciteit!

Highlights in Florida: de alternatieve top 10!

9. Ochlockonee River State Park

In het begin van de Florida panhandle, ten zuiden van Tallahassee en vlak bij de Golfkust, ligt het zeer rustige Ochlockonee River State Park (foto midden boven). Dit juweeltje van een park is een geweldige plek om een paar dagen te verblijven. Diverse faciliteiten en een zwemgedeelte liggen in de buurt van het schilderachtige punt waar diverse stromen in de Ochlockonee River samenkomen.

Met de auto van New Orleans naar Miami of vice versa? Check deze 5 tips voor onderweg!

Ochlockonee, wat gele wateren betekent, is een mix van brakke, door de getijden gestuurd, en zoet water. De rivier mondt uit in de Golf van Mexico. Er zijn vele wandelroutes in het park die de mogelijkheid bieden om de diversiteit aan flora en fauna te ontdekken. In dit State Park kun je nog een dag alleen zijn, en aangezien het op slechts tien kilometer van de Golf van Mexico ligt, is het prima te combineren met een paar dagen relaxen aan zee.

10. Saint Andrews State Park

In het midden van de Panhandle ligt aan de kust nabij Panama City – op een schiereiland – het Saint Andrews State Park (foto rechts in rij hierboven). Dit park is bekend om zijn witte stranden en smaragdgroene wateren en heeft meer dan twee kilometer strand aan de Golf van Mexico en de Grand Lagoon.

Watersportliefhebbers kunnen er zwemmen, snorkelen, duiken, kajakken en kanoën. Enkele wandelpaden gaan door een omgeving van de mooiste kustplanten. Een prima gelegenheid om vogels te spotten terwijl je op het strand ligt. Overnachten op de campground aan de Saint Andres Bay is een belevenis. Deze baai vormt de toegangspoort naar de Grand Lagoon en kijkt uit op het vaste land bij Panama Beach.


bert-noorbeekBert Noorbeek (1954) uit Alphen aan den Rijn ging in 1995 voor het eerst op vakantie naar Amerika. Hij keerde diverse keren terug en heeft onder meer met zijn vrouw Trudie genoten van een rondreis per camper. ‘We genieten dan van de ruimte, natuur en vriendelijkheid van de Amerikanen. We overnachten het liefst in State Parks. Minder luxe, maar vaak veel meer in de natuur.’ Inmiddels heeft Bert, liefhebber van countrymuziek, meer dan 35 staten bezocht en in 2016 gaat hij voor het eerst naar de staten Oregon en Washington. Hij is opgeleid als IT-professional en heeft als nevenactiviteiten; projectcoördinator, fotograaf en tekstschrijver. Die laatste zaken komen goed van pas bij zijn bijdrages voor USA365.nl!

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven