Nu aan het lezen
Hollywood Sign: zo kom je achter de letters
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

In 2015 kwamen we aardig dicht bij de beroemde Hollywood Letters, via het adres dat we ergens op een blog vonden: 6105 Mulholland Highway. Via smalle straatjes in de heuvels, met overal prachtige huizen, kun je aardig dichtbij komen. We negeerden enkele verbodsborden (bochtige weg is eigenlijk alleen voor bewoners toegankelijk) en namen, eenmaal op bovenstaand adres aangekomen, snel wat foto’s. Drie jaar later weten we wel beter. Er zijn fantastische hikes door de heuvels, met fotoplekken zowel vóór als achter de letters. Het internet is behoorlijk vaag over deze informatie, het kostte wat voorbereiding voor we de juiste tips hadden verzameld. Daarom nu een duidelijk artikel over de Hollywood Sign: zo kom je achter de letters. Inclusief mooie foto’s!

Hollywood Sign: zo kom je achter de letters

Eerst even een foto uit 2015; je tikt dus 6105 Mulholland Highway in op de navigatie en erna is het een halve minuut wandelen naar onderstaande plek. Scroll verder voor een veel beter alternatief.

We zaten fout in 2015; in maart 2018 hebben we het beter gedaan. Ik was er met middelbare scholieren en studenten, vandaar de gezellige groepsfoto’s hieronder. Hoe kom jij zo dichtbij de Hollywood-letters?

Navigeer naar het adres 3000 Canyon Drive (zwart/groene bolletje onder op de kaart). Er zijn hier parkeerplaatsen (zie parkeersymbool). Vanaf hier begint de Canyon Drive Trail: in ongeveer tien kilometer (heen en terug) loop je door de heuvels naar boven. Het uitzicht is fantastisch en je maakt vele foto’s; iedere keer denk je dat het niet mooier wordt, tot je bij het volgende uitkijkpunt bent aangekomen. Wow. Toen wij hier liepen was de hemel strakblauw en hadden we een flinke zon in onze nek branden; het droeg bij aan de geweldige ervaring. Hieronder in rood de route van de hike met eronder een indicatie van de hoogteverschillen over de complete afstand. Na vijf kilometer lopen sta je achter het Hollywood Sign, aan het einde van de rode lijn. Uitleg over de blauwe lijn onder de kaart.

Volg de rode lijn hierboven en je staat pal achter de beroemde letters. Neem ook de tijd voor een korte uitwijkmogelijkheid, de blauwe lijn, over een verharde weg: op het einde van die blauwe lijn heb je een prachtig uitzicht op de Hollywood Sign vanaf de voorkant.

Wij wandelden, maar kwamen ook toeristen tegen die de weg te paard aflegden. Kijk zelf even op Google hoe je zo’n rit boekt (handig hè, klik op die link en je hoeft niet eens meer zelf de zoekopdracht te doen). Tien kilometer wandel je normaal in twee uur, maar reserveer meer tijd! Het genieten en foto’s maken maakt dat je zo 3 tot 4 uur zoet bent.

De foto’s

Hieronder de foto’s van zondag 4 maart 2018.

  hollywood sign achter de letters hollywood sign

Bekijk reacties (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven