Nu aan het lezen
Las Vegas: 10 attracties die helemaal gratis zijn
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Las Vegas: 10 attracties die helemaal gratis zijn

Las Vegas heeft toeristen een eindeloze lijst van vermaak te bieden. Vaak met een prijskaartje. Gastschrijvers Aad en Rosemary Gelens kwamen met 10 attracties die helemaal gratis zijn. Zo spaar je mooi wat dollars uit!

Las Vegas: 10 attracties die helemaal gratis zijn

1. Hard Rock Hotel: voor de ware muziekliefhebber!

Adres: 4455 Paradise Road.

NirvanaRolling StonesDit hotel gelegen achter de Strip draait om hard rock. Hier hoor je de hele dag toepasselijke muziek en zie je slotmachines van de Rolling Stones. Je hoeft niet in het hotel te slapen om het museum te bezoeken. Het hotel (de lobby) is een attractie op zich en een verkapt museum rondom muziek. Attributen van de Beatles, Elvis, Nirvana, The Doors, Johnny Cash, Madonna, Snoop Dog, Nicki Minaj en nog veel meer artiesten tref je hier. Als je een muziekliefhebber bent, trek er gerust maar een paar uur voor uit. Je herkent het hotel aan het gitaarlogo.

2. Venetian Hotel

Adres: 3355 Las Vegas Blvd S.

Het grootste hotel van Vegas met 7.000 kamers totaal 10 hectare. Een hotel ingericht of je je waant in Venetië. De sfeer is echt overal. Alles doet Venetiaans aan: een kopie van het Dogen Paleis, een mooie lucht met blauwe wolken en een zomersgevoel en de Canal Grande (met echte gondels- waar je in kan, wel tegen betaling!). Verder een hele grote overdekte mall met vele design winkels en zelfs een echt lamborghini dealer. Dus gaat jouw hart sneller kloppen van Italiaanse sferen dan moet je hier zijn.

Venetian HotelVenetian

 

 

 

 

 

 

3. Caesars Palace

Adres: 3570 Las Vegas Blvd S.

Eén van de oudste hotels op de strip. Ook weer in de stijl van Italië. Er is pracht en praal, erg luxueus. Bij de receptie kijk je je ogen al uit. Ook hier weer veel winkels en heerlijke ijssalons. Nog een extra tip voor je: bij de Forumshops zit een restaurant van de Cheesecake Factory met wel twintig verschillende soorten. Hemels!

Sfinx

4. Fonteinen Bellagio

Adres: 3600 Las Vegas Blvd. S. Bellagio Resort.

Liefst 1200 computergestuurde fonteinen en 4000 lampen verzorgen dit bijzondere schouwspel. Het water komt tot een hoogte van 75 meter. Entertainment van het hoogste niveau. Gratis! Vanaf 15:00 uur is er ieder uur een show. Vanaf 20:00 is er elk kwartier een show. Er wordt verschillende muziek gebruikt, dus je kan gerust nog een keer blijven staan om een tweede ronde te zien. Kost niets extra.

5. Fremont Street Experience

Adres: 425 Fremont Street.

FremontDeze gratis experience is niet in de buurt van de Strip, maar bij het oude downtown, oftewel Fremont Street. Een 457 meter lang en 27 meter breed videoscherm, laat elk uur, een 6 minuten durende show van klank en licht zien. Waanzinnig mooi en bijzonder; 12,5 miljoen ledlampjes zorgen voor 550.000 watt. Het is echt de moeite waard om heen te rijden. Erom heen een scala aan hotels en winkels. Gezellig druk. Als je er toch bent, ga dan ook even binnen bij hotel The Golden Nugget om de grootste goudklomp te zien van 27,2 kilo. Wij konden het niet vinden in de wir war van het hotel, maar een hotelmanager bracht ons er met een grote glimlach naar toe. Gratis!

6. Vulkaanuitbarsting Mirage Hotel

Adres: 3400 Las Vegas Blvd.

Dit hotel is uitgedost in tropische sferen, achter de receptie is een 15 meter lang aquarium met ruim 1000 verschillende vissen. Het echte spektakel is buiten. Elke avond, om het uur een echte show van vuur, rook en dit alles met de juiste muziek. Bijzonder mooi om te zien.

Mirage vulkaan

Las Vegas Sign7. Las Vegas Sign

Adres: 5100 Las Vegas Blvd South.

Je kunt niet naar Las Vegas gaan en dan niet even stoppen bij het Welcome to Fabulous Las Vegas-bord. Het ligt een eind verder dan het Luxorhotel op de strip. Er zijn een paar parkeerplaatsen net voor het bord. Het is een komen en gaan van auto’s. Meestal staan er wel wat mensen te wachten, keurig in een rij. Wil je dat niet, maar gelijk op de foto. Ga er dan schuin voor staan. Net als wij. Ziet er ook prima uit.

8. Pawn Stars

Adres: 713 South Las Vegas Boulevard.

Bekend van de televisie. Wij vonden het leuk om er even te gaan kijken. We waren er vrij vroeg (net na 9 uur) en konden zo parkeren naast de winkel. Het gebouw zelf heeft geen uitstraling, maar de parkeerwachter des te meer. Parkeren is gratis, hij regelt gewoon dat alles goed verloopt. Hij vertelt honderduit over de sterren en laat ons de achterkant van het gebouw zien met een prachtige tekening ala Mount Rushmore. Dat was echt grappig. De winkel binnen, ach ja gewoon leuk om even rond te neuzen.

9. Ricks Restaurations

Adres: 800 W. Mesquite.

Ricks RestaurationsDit ligt vlakbij de Pawn Stars-winkel. Net vijf minuten rijden. We parkeren de auto bij het bedrijf ernaast. Even binnen een gratis parkeerkaart halen en we kunnen op pad. Vanaf de poort worden we al welkom geheten en met een golfkarretje naar de winkel gebracht. De winkel staat vol met gerestaureerde artikelen. Super om te zien. We gaan ook met de gratis tour mee. Deze duurt ongeveer een minuut of twintig. Erg leuk om te zien en er wordt een duidelijke uitleg bij gegeven. Zeker leuk om te doen. Als we weer buiten zijn, bekijken we het terrein nog even en zien we Rick ook nog staan. Heel grappig.

10. Coca Cola Store/M&Ms World

Coca Cola en M&MsAdres: 3750 Las Vegas Blvd (naast MGM).

Gewoon leuk om even te neuzen of je nu wel of niet van Cola of M&Ms houdt. De winkels liggen naast elkaar op de strip. Een vier verdieping tellend gebouw, vol met allerlei soorten merchandise. Wij hadden nog nooit zoveel verschillende kleuren M&Ms gezien. Op de bovenste verdieping kun je allerlei drankjes proberen van Coca Cola. Beide zijn zeker een leuk uitstapje voor kinderen…én volwassenen!

Al deze attracties hebben wij bezocht, maar niet op één dag. We waren een week in Las Vegas. We komen er graag nog eens terug!

Las Vegas - vrijheidsbeeld


Aad en Rosemary in AmerikaAad (1964) werkt in de haven van Rotterdam, Rosemary (1969) als juf in het basisonderwijs. Ze zijn meer dan twintig jaar getrouwd en gingen in 2009 voor het eerst naar Amerika met hun zoon. Ze vinden er vooral de gevarieerde natuur erg aantrekkelijk. Inmiddels zijn ze drie keer in de VS geweest. De favoriete plek van Aad is Yellowstone, hij is sinds 2011 hobbyfotograaf. Rosemary vindt Zabriskie Point in Death Valley de mooiste plek. Ze zijn ook gek van LA en willen daar een huis kopen als ze de loterij winnen. De eerstvolgende Amerika-trip gaat naar de Deep South. “Amerika voelt als thuiskomen.”

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven