Nu aan het lezen
Los Angeles Hoogtepunten: onze top 10
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Los Angeles Hoogtepunten: onze top 10

Los Angeles; vaak wordt de stad aan de westkust gebruikt als eerste bestemming om er dan binnen een dag weer te vertrekken. Zonde! De City of Angels heeft genoeg te bieden om je er een week te vermaken, maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. USA365.nl zet tien highlights van Los Angeles voor je op een rij. Maar één ding: wees wel geduldig. LA is één van drukste steden om je te verplaatsen. Files zijn er de hele dag door.

Los Angeles Hoogtepunten: onze top 10

Hollywood Boulevard

De sterren op Hollywood Boulevard - een van de Los Angeles HoogtepuntenEen plek waar je echt geweest moest zijn in Los Angeles. Ja, het is er toeristisch, ja, het is er zeker in het hoogseizoen ontzettend druk, maar Hollywood Boulevard mag je niet missen. Een kilometerslange ode aan vele Hollywood-sterren die op Hollywood Boulevard met een ster zijn vereeuwigd. Wandel naar het Chinese Theater, waar vele Hollywood-films in première zijn gegaan. Grote kans dat je er Spiderman, Batman of Marilyn Monroe treft. Wandel ook de souvenirwinkeltjes binnen, eet een broodje en geef je ogen goed de kost. Let wel: ben je er met de auto, dan valt het niet altijd mee een parkeerplaats te vinden. Slaap je in de buurt, neem dan de metro! Veel goedkoper bovendien!

Hollywood Sign

Hollywood SignMisschien wel hét bekendste symbool van Los Angeles. Er zijn maar weinig mensen die het Hollywood Sign op Mount Lee niet kennen. De bekende letters zijn niet letterlijk te bezoeken, maar op elke tomtom staat het Sign wel onder de ‘interessante punten’ en kun je heel dichtbij komen. De historie van het Hollywood Sign gaat terug tot 14 december 1923. Wij schreven er al eerder over. Het Hollywood Sign is ook te goed te zien vanuit Griffith Park, één van de aanraders tijdens een bezoek aan Los Angeles.

Griffith Park Observatory

Griffith Park ObservatoryEen icoon in de Amerikaanse astronomie. In dit gebouw – staande in het al even zo fraaie Griffith Park – kun je door telescopen kijken. Alleen al de kronkelige weg naar het Griffith Park Observatory is een feest. En parkeren is er – mits je het niet erg vindt een klein stukje te lopen – gewoon gratis. Wandel het gebouw in en ontdek alles over astronomie, maar vergeet vooral niet naar de achterzijde te lopen. Vanaf die plek heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van downtown Los Angeles.

Downtown Los Angeles

Downtown Los AngelesHet zakenhart en financiële centrum van de stad met indrukwekkende wolkenkrabbers. Downtown zou gevaarlijk zijn, maar onveilig voelde ik me er nooit. Het beroemde Staples Center – waar vele sportwedstrijden en andere evenementen plaatsvinden – is onderdeel van Downtown Los Angeles. Film- of serieliefhebbers zullen ook het bekende gerechtsgebouw herkennen dat er staat. Ook het Walt Disney Concert Hall is in downtown te vinden. Wie bijvoorbeeld met de trein vanuit San Diego of Santa Barbara komt, arriveert op Union Station. Vooral het hoofdgebouw is een plaatje. Downtown is de laatste jaren een steeds populairder woonplek, maar voor de gezelligheid in de avonduren zijn plekken als Hollywood, Santa Monica en The Grove betere aanraders.

Santa Monica

Third Street Promenade in Santa MonicaWhen the sun comes up over Santa Monica Boulevard. Wie kent de zin uit het beroemde lied nou niet? Santa Monica is voor de liefhebber de prachtige kustplaats om je vakantie te beginnen of relaxed af te sluiten. Het is wel een populaire plek, dus echte rust zul je er niet vinden. Een bezoek aan de beroemde Santa Monica Pier is een absolute must, er is kilometers aan strand, dat onder andere overloopt in Venice Beach. Wandel gezellig over de Third Street Promenade, met veel winkeltjes en restaurantjes. ’s Avonds is het er gezellig dankzij straatmuzikanten en –artiesten. Parkeren in de garages is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de grote steden in eigen land.

The Grove

The Grove in Los AngelesGelegen in West Hollywood is The Grove een uitstekende plek om te winkelen en eten. Het is een erg gezellige plek waar winkels van vele grote merken zijn gevestigd. De sfeer is er goed, simpelweg omdat The Grove op een fraaie manier is gebouwd. Het is een groot en populair openluchtwinkelcentrum waar het weliswaar druk kan zijn, maar vooral gezellig. Onze favoriet in The Grove is de prachtige Barnes & Noble-vestiging! Bovendien is er in de parkeergarage van The Grove voldoende plaats om te parkeren. Aangrenzend aan The Grove ligt de Farmers Market met allerlei kraampjes en eetgelegenheden.

Rodeo Drive

Rodeo DriveDé winkelstraat van Beverly Hills, een voorstadje van Los Angeles. Alleen voor mensen met een dikke portemonnee, want voor een handtasje leg je zo maar 1200 dollar neer. Voor de winkels staan hoofdzakelijk dure auto’s geparkeerd, want Jan Modaal heeft er niets te zoeken. Laveer eens rustig over Rodeo Drive en verwonder je over zo veel pracht en praal. Aan het einde van Rodeo Drive staat het Beverly Wilshire Hotel, waar de beroemde film Pretty Woman deels is opgenomen. En vanuit Rodeo Drive zit je zo in Beverly Hills waar je je kunt vergapen aan de prachtige huizen.

Universal Studios

Universal StudiosVoor filmliefhebbers is een bezoek aan de Universal Studios een absolute must. Dichtbij Hollywood – het zal niemand verbazen – in de plaats Universal City, kun je gerust een hele dag uittrekken voor dit themapark. Stap in het treintje dat je door het hele park vervoert. Maak mee hoe een aardbeving wordt nagebootst, een overstroming in scene wordt gezet of een vliegtuigcrash tot in detail wordt gereconstrueerd. Ook is het mogelijk diverse filmsets te bezoeken. Tickets zijn niet heel goedkoop en beginnen vanaf tachtig dollar per persoon.

Getty Center

Getty Center in Los AngelesOliemagnaat Jean Paul Getty besloot zijn privécollectie van prachtige kunst te delen met het publiek. In 1997 opende het Getty Center haar deuren in Brentwood, een wijk in het westelijk deel van Los Angeles. Het is een veelbezocht museum dat duidelijk zichtbaar is vanaf de snelweg en ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. Saillant detail: hij ontwierp ook het stadhuis van Den Haag.

Sunset Strip

Sunset StripDat is de naam van een stuk van zo’n anderhalve mijl dat over Sunset Boulevard loopt, dwars door West Hollywood. De Sunset Strip geniet bekendheid vanwege de vele, vaak kleurrijke billboards. Ook het avond- en nachtleven is vaak erg gezellig aan de Sunset Strip waar veel beroemdheden rondhangen. Restaurants zijn er te kust en te keur, net als nachtclubs en boetiekjes. Net geen onderdeel van de Sunset Strip, maar wel een leuke zaak is Book Soup, voor de echte liefhebber althans!


stanStan Bos (1982) bezocht alle 50 staten en herinnert zich zijn kennismaking met Amerika nog goed. “Je bent nog geen 21, dus geen alcohol voor jou, zei de douanier op Newark Airport. Eenmaal tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en na de eerste zenuwachtige dag, dacht ik: dit is mijn land! Amerika is een topland met topmensen! Vanwege de ruimte, afwisseling, natuur, steden en het toeren in de auto.” Stan heeft nog lang geen genoeg van Amerika. “Ik wil nog meer zien van staten waar ik al ben geweest en als correspondent een presidentsverkiezing verslaan.” Zijn drie favoriete staten: Oregon, Utah en Maine (“al is de keuze best lastig”). Favoriete plek: de National Mall in Washington DC. @StanSchrijft

Bekijk reacties (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven