Nu aan het lezen
Million Dollar Listing New York: Real Estate Porn
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Million Dollar Listing New York: Real Estate Porn

Voor ik deze blog begin moet ik iets bekennen. Ik ben verslaafd. Erger nog: ik ben verslaafd aan een reality-tv-show. Nee, het zijn niet de Kardashians, zó erg is het nou ook weer niet met me gesteld. De show heet Million Dollar Listing New York en gaat over de absurd luxe (pent)houses van de Big Apple. 

Million Dollar Listing New York: Real Estate Porn

432 Park Avenue - Dining Room
De eetkamer in het appartement op 432 Park Avenue.

Normaal kijk ik eigenlijk bijna nooit tv (behalve RTL Z draait vooral Netflix op de beeldbuis), maar nu ben ik dus verslaafd aan een tvshow. Dit is zo’n show waarbij je eventjes heerlijk kunt wegdromen. Ongeveer tien keer per aflevering denk je; als ik zó veel geld had, dan zou ik…” En dan snap je wel waar die  verslaving vandaan komt.

Voor wie het nog niet kent: de show heet Million Dollar Listing New York en het enige dat niet helemaal klopt is dat het eigenlijk Multi-Million Dollar Listing New York zou moeten heten. De makelaars zijn de smakelijke Zweedse verschijning Fredrik Eklund, de suave Puerto-Ricaanse Luis D Ortiz en de all American Ryan Serhant. Genoeg diversiteit voor gestagede fitties, maar in werkelijkheid gaat het programma natuurlijk om iets heel anders: een kijkje nemen in de absurd luxe (pent)houses van de Big Apple.

Check ook dit artikel van ons over de duurste hotels van Amerika en New York!

#RealEstatePorn

Als je niet in de American Dream gelooft, dan ga je dat vanzelf wel doen bij het zien van de paleisjes in deze show. En for the record: New York City staat hier dus vol mee. Klein detail: het gros van de appartementen wordt gekocht door rijke Russen en Chinezen en andere niet-Amerikanen. Ik blijf dromen dat een Nederlander (te weten: ikzelf) ook zo’n leuk woninkje kan betrekken, ooit. Het is dus eigenlijk maar de vraag hoe Amerikaans die American Dream is, maar ach…het legt de Manhattanse makelaardijen bepaald geen windeieren.

Maar goed, wat is er nou zo leuk en verslavend aan Million Dollar Listing New York?
Tja… Soms zegt een foto meer dan duizend woorden.
In dit geval maken een paar foto’s je sprakeloos. 🙂

Fredrik Eklund’s Instagram

https://www.instagram.com/fredrikeklundny

That feeling when you sell 20% of the units at 1 Seaport in less than a week. 60 stories of glass with the sickest views, like ever.

Een foto die is geplaatst door Fredrik Eklund (@fredrikeklundny) op

Luis Ortiz’s Instagram

https://www.instagram.com/luisdortiz/

Penthouse in the sky. Imagine waking up every morning with this view from the 78th floor! 146 West 57th Street – $14,995,000.

Een foto die is geplaatst door Luis D. Ortiz (@luisdortiz) op

Ryan Serhant’s Instagram

https://www.instagram.com/ryanserhant

OBSESSED with our new loft listing in NoHo coming soon 😎 Look at those incredible barrel vaulted ceilings!!! @serhant_team

Een foto die is geplaatst door Ryan Serhant (@ryanserhant) op

Voor elk budget wat wils

Een verdieping voor 6-7 miljoen meer of minder hier, een appartement van vijf verdiepingen voor 15+ miljoen daar, de woningen zijn helemaal over de top. En de bedragen die daarbij horen ook. Zo staat er nu een penthouse te koop voor 250 miljoen dollar. Dat is dus een. Kwart. Mil-jard. Dollar. Voor een woning. Maar dan heb je wel de vier bovenste verdiepingen, in totaal 7000 vierkante meter van een gebouw aan Central Park.

Leuk feitje: het leuke penthouse bij de buren op 432 Park Avenue stond anderhalf jaar geleden te koop voor 95 miljoen, maar is uiteindelijk twee maanden geleden verkocht voor ‘slechts’ 32,5 miljoen. Koopje!

New contract at 432 Park! I’m so happy for my buyer: $32,500,000! #recordyear

Een foto die is geplaatst door Fredrik Eklund (@fredrikeklundny) op

Vallen deze prijzige paleisjes nog steeds buiten je budget? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een stekkie huren, vanaf 2000 dollar heb je een stekkie in East Harlem, en voor 2500 dollar per maand kun je in Midtown West wonen. Ach ja, New York, New York. If you can make it there, you can make it anywhere!

Million Dollar Listing New York wordt iedere werkdag om 09:00 uur uitgezonden (met een herhaling om 16:00 uur dezelfde dag en om 08:00 uur de volgende ochtend) op de Nederlandse Fox TV.


Lieke MullerDat Lieke Muller (1985) van reizen houdt, staat als een paal boven water. Logisch dus dat een divers land zoals de Verenigde Staten één van haar favoriete vakantieplekken is. Op de bucketlist staat onder andere nog een trip van kust tot kust, en een bezoek aan de Rocky Mountains. In het dagelijks leven runt Lieke online marketingbureau Liber Media, waarmee zij zich richt op sociale media en online adverteren. Voor USA365.nl zal zij ontwikkelingen op dit gebied in Amerika belichten. Lieke is actief op Twitter, LinkedIn en Pinterest.

Bekijk reacties (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven