Nu aan het lezen
Motown Movement #5: drukte in Nederland
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Motown Movement #5: drukte in Nederland

motown movement

Zoals je in ons vorige artikel over de Motown Movement las, kwamen de studenten deze winter terug naar Nederland, om in het voorjaar weer naar Detroit te gaan. Nu de winter er bijna op zit, tijd om weer eens bij te praten dus! Wat is er allemaal gebeurd tijdens het verblijf in Nederland en wanneer gaan ze weer richting Detroit? Kan dat nog, nu door het coronavirus..?

De Motown Movement terug in Delft

motown movement
Tomas Meisters

Waar we voor eerdere artikelen altijd afspraken via Skype, konden we dit keer gewoon een kop koffie drinken met de chairman van de huidige lichting studenten van de Motown Movement, Thomas Meisters. Of ja, gewoon..? We spraken af in Rotterdam, net voordat Mark Rutte voor Nederland strengere maatregelen aankondigde wegens het Coronavirus. Toch kon de afspraak gelukkig doorgaan.

Ik vroeg Thomas wat hij en zijn vier medestudenten allemaal gedaan hadden sinds hun tijdelijke terugkeer uit Detroit, in november. “We zitten nu weer op de TU Delft, waar we een eigen ruimte hebben om te kunnen werken en overleggen. Ondanks dat we in de winter niet aan het huis konden werken, hebben we zeker niet stilgezeten, allesbehalve! We zijn druk bezig met het verkrijgen van financiering zodat we het huis bij terugkeer in Detroit kunnen afronden. Er moeten nog wat werkzaamheden door aannemers verzorgd worden en daarna gaan we zelf met de afbouw aan de slag. Dan moet je denken aan het isoleren en plaatsen van voorzetwanden, dat soort klussen”, zo vertelt Thomas.

Crowdfunding en in de media

Het zou dan ook goed kunnen dat je Thomas of een van de andere studenten afgelopen tijd al voorbij zag, of hoorde komen. Op de lokale radio, op social media of in de krant of online: er was de nodige aandacht voor het project. En dat is maar goed ook, want via een crowdfundactie probeert de groep een bedrag binnen te slepen waarmee het project goed kan worden afgerond. Op moment van schrijven is 11% van het streefbedrag binnengesleept, dus alle steun is welkom!

Bezoek de crowdfundpagina van de Motown Movement om zelf ook een bijdrage te leveren aan een duurzamer Detroit

Met het bedrag wil de groep de aannemers betalen die nog klussen moeten uitvoeren. Met dank aan enkele fabrikanten uit de bouw zijn al wat materialen, zoals isolatieplaten, gedoneerd.

Opnieuw naar Detroit

motown movement
De huidige groep studenten

De groep zou eind april eigenlijk weer teruggaan naar Detroit. Of dat ook doorgaat, is momenteel nog de vraag. Het coronavirus gooit veel overhoop en het inreisverbod wat president Trump heeft afgekondigd, helpt ook niet. Toch is Thomas positief dat het project op een goede manier kan worden afgerond. “Het is ons doel om na de terugkeer de bouw af te ronden in deze periode. Dan kan na de zomer het educatieve gedeelte verder worden uitgewerkt. We hebben hiervoor goede contacten met een organisatie uit Detroit die er echt voor de wijkbewoners is en dit ook tot een succesvol community centrum kan brengen. Normaal gesproken zouden we er van eind april tot eind juni zijn. Misschien dat het wat later kan worden, maar we weten zelf ook nog niet hoe het zich zal ontwikkelen. We blijven het uiteraard volgen en ik heb er goede moed op dat we snel daar weer aan de slag kunnen!”

Wanneer de groep weer in Detroit is, lees je uiteraard op deze website weer een volgend artikel over de Motown Movement! Volg het project in de tussentijd op social media of de website voor wekelijkse updates! Wil je het project steunen? Vergeet dan ook zeker de crowdfundactie niet 🙂

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven