Nu aan het lezen
Navigatie in Amerika: de gratis app Navmii GPS USA
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Navigatie in Amerika: de gratis app Navmii GPS USA

We reden door een donker Watertown, een voorstad van Boston, met op mijn schoot een A4’tje, een print van Google Maps. Dat blaadje zou ons terugbrengen naar het hotel in het centrum van Boston. De trip duurde vier keer langer dan nodig en de sfeer in de auto was niet meer zo gezellig als voor zonsondergang. Ik had er genoeg van. Ik wilde navigatie in Amerika. In het hotel zocht ik naar een goede naviagatie-app en sindsdien kan ik niet meer zonder dit hulpmiddel. Als ik in Amerika ben, maak ik gebruik van Navmii GPS USA.

Navigatie in Amerika: de gratis app Navmii GPS USA

Navigatie in AmerikaNatuurlijk is het ook leuk om te rijden met kaarten; de old fashion way. Maar wil je niet meemaken wat ik hierboven beschrijf, dan zorg je er gewoon dat je een goed navigatiesysteem bij de hand hebt. Bij het ophalen van je huurauto kun je die huren; uiteraard ook vooraf te bespreken bij het online reserveren van de wagen. Zo’n systeem is behoorlijk aan de prijs, gemiddeld vijftien dollar per dag, exclusief belastingen. Het kost je dus al gauw een honderd of drie – van dat geld kun je ook in Amerika heerlijk uit eten! Heb je een eigen navigatiesysteem, zoals TomTom, dan kun je overwegen om daar de kaart van Amerika op te zetten. Ik doe het altijd via mijn smartphone; met de app Navmii GPS USA. Met deze app heb je overigens ook de Canadese wegen tot je beschikking. De foto rechts maakte ik tijdens onze rit door Massachusetts, in 2013.

Hoe werkt het?

navigatie amerika massachusetts downloadenNa het downloaden van de gratis app Navmii GPS USA(voorheen Navfree) ben je er nog niet. Je moet één voor één de kaarten downloaden van de staten die je bezoekt. Dat ziet er ongeveer uit zoals op de foto rechts, gemaakt in 2013. Navmii GPS USAslaat de kaarten op je smartphone of tablet op, zodat je tijdens het rijden geen gegevensverbinding nodig hebt en dus geen kosten maakt. Van iedere staat is een kaart. In dat hotel in Boston duurde het een halve avond voor ik de benodigde staten had gedownload – mijn tip is dus om thuis alvast alle kaarten erbij te zoeken, waar je nog in het bezit bent van een snelle wifi.

IMG_3959Goede tip: een auto-oplader, zodat je je telefoon kunt opladen tijdens het rijden! Ze worden ieder jaar goedkoper en zijn vooral fijn bij lange autoritten in Amerika. Zorg er daarnaast voor dat je wegenkaarten hebt, bijvoorbeeld te koop bij de ANWB, zodat je altijd een back-up achter de hand hebt als de telefoon het onverhoopt ineens niet meer doet. Je krijgt ook altijd een kaartje bij het ophalen van de huurauto. Sowieso vind ik het leuk om ze erbij te houden, de ouderwetse kaarten.

navigatie in amerikaOp de kaart hierboven kun je duidelijk zien welke staten ik al gedownload heb voor de aankomende reis! We rijden van Chicago naar Seattle, dus we moeten nog de nodige kaarten downloaden. Gelukkig is dit een klusje van maar enkele minuten; gaat echt heel rap. Als je met je vingers inzoomt op de kaarten die ik al heb, krijg je natuurlijk veel meer wegen te zien. Neem alleen al kaart hiernaast, van het centrum van Seattle. Je ziet: er staat veel informatie op de kaart over verschillende locaties langs de weg, en er is zelfs real-time informatie over wegwerkzaamheden en andere zaken die je tegen kunt komen op reis!

Enkele screenshots van Navmii GPS USA

Onderstaande screenshots maakte ik in 2015, in Utah, California en Nevada. Het beeld rechts is je standaard beeld; met je vingers kun je eenvoudig uitzoomen voor een beter overzicht van je reis van die dag. In het midden naderden we San Francisco, zucht… Links waren we onderweg naar het ziekenhuis van Panguitch, een minder leuke herinnering van deze reis.

IMG_0384 IMG_0592 IMG_1298

En nog drie screenshots. Links waren we in de Mississippi Delta, een prachtige regio. Ik combineer de app altijd met kaarten waarop je nog ouderwets je notities kunt krabbelen. In het midden een druk verkeersknooppunt ten zuiden van Las Vegas. Rechts de weg naar Bryce Canyon, veel reizigers zullen deze route goed kennen.

DSC02311 IMG_0465 IMG_0267

Kortom, ik ben een fan van Navmii GPS USA en het is zeker een app die ik jou kan aanraden!!

Bekijk reacties (9)
 • Ik heb de app net gedownload. Ook die voor Benelux. Omdat ik die kan uitproberen hier heb ik WiFi en mobiele data uitgezet. Maar dan krijg ik dus de melding
  ” kan niet navigeren omdat er geen straat isbin de buurt van de huidige GPS positie’
  Melding krijg ik trouwens ook met WiFi en mobiele data aan…
  Enig idee wat het probleem kan zijn?

  • Poeh, zou het zo niet 1 2 3 kunnen zeggen, heb het probleem zelf nooit gehad. Zelfs in de desert van Arizona heb ik nieuwe bestemmingen ingevoerd en ging de navigatie goed lopen… Eenmaal de kaarten gedownload, zou moeten beteken dat je volledig offline kunt navigeren. Heb zelf geen ervaring met de Benelux-editie overigens. Zou je het vanavond nog een keer willen proberen, op een andere locatie? Ben benieuwd!! 🙂 Perry

   • Hoi Perry,
    Zou t liefst de schuld willen geven aan Pijnacker, daar was ik toen ik m’n reactie verstuurde maar t lag toch aan mij… Moest bij de instellingen van de app t een en ander aanzetten…
    Gaat t eigenlijk ook goed als je van de ene staat naar de ander reist? Je download iedere staat apart maar de app gebruikt ze tegelijk?

  • Haha, fijn dat ie werkt!!
   Ja, als je twee aansluitende staten hebt gedownload, merk je bij het gebruiken van de app niet dat ie overgaat op een andere staat ofzo. Werkt dus perfect! 🙂

 • Gesproken navigatie instructies zijn tegen extra betaling. Net als het verwijderen van advertenties. En voor Vele andere extras.

  Ik zou de TomTom go app willen Aanbevelen. Ook gratis. Maar Dan een goed Hollands product. Werkt perfect en ook per staat kaarten te downloaden

 • Een fantastische app waar je wereldwijd gratis en zonder gebruik van mobiel internet kunt navigeren met gesproken aanwijzingen is de Here app van Nokia.

  Die navigatie app kun je gratis downloaden voor de iPhone op https://itunes.apple.com/nl/app/here-maps-offline-navigation/id955837609?mt=8

  en voor Android via de Play storehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=nl
  Deze app en andere reisapps zullen deze zomer ook weer opgenomen worden in de zomerspecial “Slimmer op reis met iPhone en iPad” van apple.hcc.nl

 • Hi Perry,

  Hoe moet je de Navmij navigatie downloaden voor de Tomtom.
  Of weet iemand anders. Ik wil de kaart van Californie en Nevada downloaden
  Moet het op dezelfe sdcard van de tomtom of een andere.

 • Hi,

  Ik heb de app gedownload en ziet er prima uit. Ik wil deze echter gebruiken om te geocachen en dus zoeken op coördinaten. Ik zie deze mogelijkheid niet. Klopt dit of kijk ik niet goed?

  Ik hoor graag z.s.m.
  Groet Judith

 • Hi Perry,

  Ik heb de app gedownload en ziet er prima uit. Ik wil deze echter gebruiken om te geocachen en dus zoeken op coördinaten. Ik zie deze mogelijkheid niet. Klopt dit of kijk ik niet goed?

  Ik hoor graag z.s.m.
  Groet Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven