Nu aan het lezen
Niagara Falls: tien attracties rondom de watervallen
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Niagara Falls: tien attracties rondom de watervallen

niagara falls

Niagara Falls, gelegen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant is totaal anders dan het uitzicht vanaf de Canadese kant. Onze gastschrijver Gonneke Karel is hier een aantal keren geweest en heeft zelf een voorkeur voor de Canadese zijde, omdat je daar een beter uitzicht hebt op de watervallen. Misschien dus de grens over en een nachtje aan Canadese zijde slapen? Er is in ieder geval genoeg te doen. Gonneke geeft haar top tien van bezienswaardigheden.

10 – Niagara Falls State Park

Aan de Amerikaanse zijde kun je naar het eiland waarop Niagara Falls State Park ligt, ook wel Goat Island genoemd. Een mooie plek voor een eerste blik op de watervallen. Sowieso is het altijd leuk de Amerikaanse State Parks te bezoeken!

niagara falls
Niagara Falls ‘s nachts

9 – Cave of the Winds

Aan dezelfde zijde, maar op het vaste land, kun je naar Cave of the Winds. Via het ontdekkingscentrum kom je bij het Hurricane Deck. Dit platform ligt aan de voet van de Bridal Veils Falls.

8 – Journey Behind the Falls

Wil je nog dichterbij komen? Doe dan deze tocht. Je gaat naar de plek waar de machtige Horseshoe Falls zich in de diepte storten. Via een doorkijkvenster heb je uitzicht op de achterkant van het watergordijn. Ook hier is een platform. Je vindt deze attractie aan de Canadese kant. Let op, het kan glad zijn hier, dus doe schoenen met grip aan.

7 – Observation Tower

Wil je niet naar de Canadese zijde dan heeft deze toren een platform dat uitsteekt. Hierdoor sta je boven de rivier en heb je evengoed een mooi uitzicht.

niagara falls
Uitzicht uit de Observation Tower

6 – Skylon Tower

niagara falls
Skylon Tower

Een nog mooier uitzicht van bovenaf? De Skylon Tower aan Canadese zijde is hiervoor de beste plek. Je kijkt er over de watervallen en het Niagara Falls centrum. Vanaf hier kon je ook altijd goed het scheepswrak zien liggen, maar dit is een aantal maanden terug ineens losgekomen na jaren daar te hebben gelegen.

5 – Niagara Falls downtown

Even genoeg nat gespetterd? Dan zijn Old Falls Street aan USA-zijde en Niagara Falls downtown aan Canadese zijde een bezoek waard. Niagara Falls centrum is wel leuker als je meer reuring zoekt. Je vindt er onder andere een reuzenrad, het museum up-side-down-house, een kartbaan waar je kunt Mario Karten, vele restaurants en winkels.

4 – Floral Clock

Pak de auto en reis langs de Niagara Parkway richting het plaatsje Niagara-on-the-Lake. Je komt dan bij een enorme toeristenwinkel met informatiezuilen, een restaurant en gigantische souvenirwinkel. Vervolg je weg en je komt bij de Floral Clock ten noorden van de botanische tuinen.

3 – White Water Walk

Je kunt natuurlijk doorrijden naar Niagara-on-the-Lake, een pittoresk dorpje. Maar er is niet zo heel veel te doen. Op de terugweg kun je beter tijd maken voor een wandeling. Het pad, White Water Walk, direct aan de Niagara River is zeker de moeite waard.

2 – Niagara Whirlpool

Je kunt er ook naar de overkant met een kabelbaantje, de Niagara Whirlpool. Aan de overkant van de rivier ligt een wandelpark waar je onder andere een klimpark hebt en een groot centrum met interactieve spellen.

1 – Maid of the Mist

niagara falls
Maid of the Mist

Als laatste tip natuurlijk de boottoer “Maid of the Mist”. Je vaart langs de watervallen. In de avond zijn er ook tochten. Erg leuk, want de watervallen worden dan verlicht in allerlei kleuren. Ga je in de herfst? Dan zijn er in de weekenden ook vuurwerkshows waarvoor de boot speciaal blijft liggen, zodat je het spektakel goed kunt bekijken. Doe wel een poncho of regenjas aan want je wordt behoorlijk nat. De tocht is trouwens te doen vanaf Amerikaanse en Canadese zijde. Aan Canadese zijde boek je alleen niet bij Maid of the Mist, maar Hornblower.

Extra – Zipline

Wanneer je terug bent in Niagara Falls en nog geen genoeg hebt van al dat water, en je bent in voor een adrenalineshot, dan is de Zipline langs de watervallen wel wat.

Foto’s!!!

Check in de slideshow hieronder gave foto’s van de Niagara Falls en de omgeving:


archesGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven