Nu aan het lezen
Nieuwe huis Obama: wat een prachtige villa!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Nieuwe huis Obama: wat een prachtige villa!

Gastschrijver

President Barack Obama en zijn vrouw Michelle blijven nadat ze het Witte Huis in 2017 hebben verlaten in Washington DC wonen. Dat is opmerkelijk, aangezien veel presidenten Washington verlaten en zich terugtrekken in de anonimiteit. Nieuwe huis Obama: een kijkje in de prachtige villa!

Nieuwe huis Obama: wat een prachtige villa!

Het oog van de Obama’s is gevallen op een huis in de deftige wijk Kalorama, niet ver van het Witte Huis. De woning aan 2446 Belmont Road NW is in 1928 gebouwd en heeft een oppervlakte van 760 vierkante meter. Het huis heeft negen slaapkamers, acht badkamers en heeft twee garages waar acht tot tien auto’s in kunnen. Er is dus genoeg plaats voor mensen van de Secret Service die de familie blijven beschermen. De vraagprijs van de woning is 5.995,000 dollar, maar de Obama’s gaan het huren voor 22.000 dollar (!) per maand.

Het huis is eigendom van Joe Lockhart en Giovanna Gray. Joe Lockhart was perschef van president Bill Clinton en nu topman binnen de NFL.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sasha en Malia

Obama is de eerste president sinds Woodrow Wilson in 1921 die na zijn presidentschap in de hoofdstad blijft wonen. De reden dat de Obama’s in Washington blijven, is omdat hun jongste dochter, Sasha, haar middelbare school daar kan afmaken. Ze blijven op zijn minst dus nog twee jaar in Washington. De oudste dochter van de Obama’s, Malia, gaat studeren aan Harvard.

Lees hier over de presidentiële musea en onze rapportcijfers!

Obama’s voorganger, George W. Bush, trok zich na zijn presidentschap terug op zijn ranch in Crawford, Texas. Dat had hij gekocht voor 1,3 miljoen dollar en zijn luxe villa in Dallas kostte 2,1 miljoen dollar. President Bill Clinton ging met zijn vrouw in Chappaqua, New York wonen, richtte de Clinton Foundation op en betrad het lezingencircuit. De verwachting is dat Obama dat ook doet. President Lyndon B. Johnson bezat net als George W. Bush een ranch in Texas en ging daar na zijn presidentschap wonen en Ronald Reagan ging terug naar Californië.

nieuwe huis obama


Marco van den DoelMarco van den Doel (1980) uit Utrecht is communicatieadviseur. Hij studeerde aan de University of Tennessee en ontwikkelde een liefde voor Amerika. Marco schrijft daarover op Focus on America. Hij was in Grant Park in Chicago in 2008, toen Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning vierde, en schreef over die verkiezingen een boek. Zijn doel is alle 50 staten aandoen, de teller staat nu op ongeveer de helft. Favoriete steden: Seattle, Boston, Chicago, San Diego en Washington DC. Marco op Twitter: @focusonamerica

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven