Nu aan het lezen
Online in Amerika – straks overal gratis wifi!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Online in Amerika – straks overal gratis wifi!

Avatar

Vier keer ben ik in Amerika geweest en de wijze waarop ik snel wat informatie opzocht, het nieuws tot me nam of het thuisfront iets van me liet horen, is in die korte tijd flink veranderd. En gisteren las ik dat we in de nabije toekomst nog een stapje verder gaan! Hieronder van 2005 naar 2015: zo zag online gaan in Amerika er de afgelopen tien jaar uit. En wat brengt de nabije toekomst?

Online in Amerika

Het internetcafé

Easy Internet Cafe2005, New York City. Iedere ochtend even beginnen in het internetcafe op 42nd Street, één blok verwijderd van mijn hotel. Wat mails naar vrienden en familie, om me een half uur later te voegen tussen de duizenden toeristen en locals. Een dollar per kwartier, met een grote beker koffie erbij. Voor mij geen leuker moment om de dag te beginnen! En dan natuurlijk meteen even het nieuws op die manier tot mij krijgen; dat ging in die tijd alleen maar op die manier. Zie mijn foto rechts: in het pand met de oranje gevelreclame ontdekte ik dat AZ en PSV niet tot de finale waren gekomen in respectievelijk de UEFA Cup en de Champions League 🙂

Een pc in de lobby

hotel-lobby-computer2009, reis langs de Mississippi. Met mijn Nokia kon ik thuis weliswaar de nodige handelingen verrichten op het internet, maar vanwege de kosten liet ik dat natuurlijk achterwege in het buitenland. Ik kan me niet herinneren dat we in 2009 al wifi hadden tijdens deze reis. Maar het internetcafé? Dat stadium was toch echt wel passé. Ieder hotel had in de lobby een pc, de een wat beter dan de ander, en overal was er gratis beschikking over internet. Ook vanuit hier dus weer de mails en het nieuws; nieuw was de sociale media. Even op Facebook en Hyves laten weten hoe geweldig het was in het land van de blues, jazz en rock-‘n-roll!

Waar is wifi? Bij McDonalds!

wifi mcdonaldsIn 2013 en 2015 maakte ik reizen in respectievelijk de Oost- en Westkust, en nu natuurlijk met een iPhone in mijn broekzak. Vanwege de hoge kosten was ik zeker niet van plan mijn 3g/4g te gebruiken; gelukkig hebben tegenwoordig erg veel plekken gratis wifi. Sowieso bijna alle hotels, maar ook restaurants en andere locaties waar je als toerist komt. Iedereen heeft zijn favoriete plek; wij waren wanneer de nood hoog was altijd blij met een McDonalds. Onze ervaring: altijd een goede verbinding, powered by AT&T. En gelukkig vind je altijd binnen vijf minuten een grote gele M in de buurt 🙂

Waar is wifi? Vanaf dit najaar overal!!

free-wifi-googleEn dit is dan de volgende stap. Op 23 juni was het volgende in het nieuws: Google startup Sidewalk Labs gaat New York gratis wifi aanbieden. En er zijn nu al plannen om dit uit te breiden naar meer grote steden. Geweldig! Vanaf dit najaar moeten er tienduizend hotspots in New York komen. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk geplaatst gaan worden in reclamezuilen die ook een touchscreen krijgen om informatie op te zoeken. Ook worden telefooncellen, bushokjes en fietsenrekken gebruikt om wifi-hotspots te plaatsen. Handig: je kunt op deze plekken meteen je telefoon opladen.

En daarna?

Op steeds meer plekken kom je dit bord tegen. En dat is een fijn, want een bar met alleen maar mensen die op schermpjes kijken, is geen gezellige bar. Toch?

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven