Over USA365

All Day USA.

Diepgang, achtergronden en kwaliteit: dat is USA365. Een website van en voor Amerika-liefhebbers, met verhalen over cultuur, geschiedenis, politiek, misdaad, lifestyle en andere zaken die dit land zo fascinerend maken. Duik met ons mee achter de schermen in Amerika. Elke dag, 365 dagen per jaar.

USA365 draait om verhalen. Verhalen over Amerika. Over de cultuur. Over politieke vetes, baanbrekende Amerikanen, onwaarschijnlijke misdaden en geschiedenis die verder gaat dan Wikipedia.

Het team achter USA365

USA365 is een uitgave van NWYRK Media. Wij zijn in 2013 begonnen als niche mediabedrijf met websites, magazines en apps over New York City. Misschien ken je ons wel van de reisgids Hallo! New York :). Vanaf 2021 trekken wij verder Amerika in, met nieuwe magazines en reisgidsen over Amerika in het verschiet.

Gastauteur worden?

Meeschrijven? Scroll naar beneden!! Wij zijn altijd op zoek naar gastschrijvers. Interesse? Mail info@usa365.nl!

De oorspronkelijke oprichters:

Perry Vermeulen
Foto: Met het gezin in Nashville, 2017
Favoriete plek: Mississippi Delta Blues in juke joint of op je porch, biertje in de hand.
Aantal keer in VS/aantal staten: 7/35
Op de bucket list: De paar regio’s zien die ik nog niet gezien heb 🙂
1e herinnering: Mei 2005: de adrenaline bij de eerste schreden over Times Square. Je gaat er vanzelf twee keer zo hard lopen. Al die gebouwen: wat een kick.
Amerika: Omdat het zo veelzijdig is; verrassingen in iedere streek. Het uitgestrekte, de afwisseling tussen enorme vlaktes en wereldsteden, de mensen, de cultuur.
Links Misdaaddossier, DNA-databank, Persoonlijke site.

 

 

mike

Mike Boeschoten 
Foto: Zion National Park, Utah, 2011
Favoriete plek: Reflecting Pool in DC
Aantal keer in VS/aantal staten: 5/30
Op de bucket list: Cannon Beach (Oregon), Key West (Florida), toeren door Wyoming.
1e herinnering: Mei 2008: toen ik in DC het vliegveld verliet, begon net het nummer ‘Sweet Home Alabama’ van Lynyrd Skynyrd.
Amerika: Omdat het voor mij een land van positieve en negatieve extremen is, en daardoor fascinerend. Het uitgestrekte, de lange autoritten, de faciliteiten, diverse natuur en de drive die veel Amerikanen in zich hebben om iets te bereiken.

 

 

kenny

Kenny de Vilder
Foto: San Francisco, Californië, 2013
Favoriete plek: De Tioga Road waarmee je Yosemite NP binnenkomt (vanuit het oosten).
Aantal keer in VS/aantal staten: 5/13
Op de bucketlist: Texas, Boston, Seattle, Oregon, de Deep South en een muziekfestival als Coachella.
1e herinnering: Hartje Manhattan. De metro uit, je komt boven en… een taxi rijdt me bijna van mijn sokken. New York is als jazz; het ademt, beweegt, danst en swingt, maar slaapt nooit.
Amerika: Het fascineert. De prachtige natuur, uitgestrekte wegen, de steden, geschiedenis, de mix van culturen, sport, je raakt er nooit uitgekeken! Route 66 helemaal gereden in 2016, wat een geweldig avontuur!

 

 

Gastschrijvers USA365.nl 

Wij zijn altijd op zoek naar gastschrijvers. En neem dit begrip ruim: ook fotografen en andere gepassioneerde Amerika-liefhebbers krijgen bij ons de ruimte om hun liefde voor de Verenigde Staten te etaleren. Heb jij iets moois meegemaakt? Tips voor anderen? Prachtige foto’s met leuke bijschriften? Laat het ons weten via info@usa365.nl! Hieronder de mensen die je voorgingen. Samen bouwen we aan een mooie community!

Mogelijke onderwerpen om je te inspireren: reizen, sport, cultuur, misdaad, politiek, geschiedenis, natuur en steden. Waar weet jij veel van?

Naar de artikelen van een gastschrijver? Klik op het icoonicoon.

Stan Bos

Stan Bos (1982) bezocht alle 50 staten en herinnert zich zijn kennismaking met Amerika nog goed. "Je bent nog geen 21, dus geen alcohol voor jou, zei de douanier op Newark Airport. Eenmaal tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en na de 1e zenuwachtige dag, dacht ik: dit is mijn land! Amerika is een topland met topmensen! Vanwege de ruimte, afwisseling, natuur, steden en het toeren in de auto." Stan heeft nog lang geen genoeg van Amerika. "Ik wil nog meer zien van staten waar ik al ben geweest en als correspondent een presidentsverkiezing verslaan". Zijn drie favoriete staten: Oregon, Utah en Maine ("al is de keuze best lastig"). Favoriete plek: de National Mall in Washington DC.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Linda Van der Veer

Linda van der Veer (1980) is freelance-adviseur in de groen,- grond,- en infrasector. Ze houdt enorm van reizen en Amerika en Canada zijn haar favoriete bestemmingen. Al twaalf keer maakte ze de oversteek naar het continent. Haar missie is om alle staten een keer te bezoeken; de teller staat nu op 26. Yellowstone, het wilde westen van Wyoming, de graanvelden in South Dakota en San Francisco zijn haar 'absolute toppers'.

Haar artikelenTwitter
Marcel Wagenaar

Marcel Wagenaar (1964) is fotograaf en fotoredacteur bij het AD, en eigenaar van marcelwagenaar.nl en 360Rotterdam.nl. Hij is werkzaam in de fotografie sinds 1986. Samen met zijn vrouw Heleen gaat hij ieder jaar naar de Verenigde Staten. Zijn foto’s deelt hij graag met een zo groot mogelijk pubiek, via USA365.nl.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Dennis Dekker

Dennis Dekker (1974) uit Epe is tekstschrijver en fotograaf. Hij was altijd al gefascineerd door Amerika, maar sinds een geweldige studiereis naar New York in 1997 is de liefde voor het land pas écht aangewakkerd. Films, boeken en nieuws worden verslonden, al is hij sindsdien slechts één keer terug geweest. Samen met zijn vrouw en kind maakte hij in 2013 een rondreis door de staten Nevada, Arizona, Utah en Californië. Zijn favoriete steden? New York, San Francisco en Oakland. Maar de enorme diversiteit van de Amerikaanse natuur kan hem ook enorm bekoren. Of dat nu de schitterende Antelope Canyon, Zion National Park, Death Valley, Central Park of Yosemite National Park is. Voor USA365.nl bedacht Dennis de rubriek ‘Foto met een verhaal’. Aan de hand van één van zijn foto’s, schrijft hij over zijn ervaringen in de Verenigde Staten.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Els Hekkenberg

Els Hekkenberg (1986) is freelance journalist en communicatiestrateeg. Haar fascinatie in Amerika resulteerde in een masterdiploma Amerikanistiek. Ze mag inmiddels negentien staten van haar lijstje strepen, waarbij naast toeristische hoogtepunten ook vaak wat onbekendere oorden aangedaan worden. Maar na een aantal roadtrips door Amerika is het besef wel ingezonken: "You ain't seen nothing yet". En daarom zal er altijd een volgende reis op de planning staan.

Haar artikelenWebsiteTwitter
Marco Van den Doel

Marco van den Doel (1980) uit Utrecht is communicatieadviseur. Hij studeerde aan de University of Tennessee en ontwikkelde een liefde voor Amerika. Marco schrijft daarover op Focus on America. Hij was in Grant Park in Chicago in 2008, toen Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning vierde, en schreef over die verkiezingen een boek. Zijn doel is alle 50 staten aandoen, de teller staat nu op ongeveer de helft. Favoriete steden: Seattle, Boston, Chicago, San Diego en Washington DC.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Gonneke Karel

Gonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Haar artikelenTwitter
Sandra Van der Ende

In mei 2010 zette Sandra van der Ende (1987) voor het eerst voet in Amerika. "Mustang Convertible opgehaald, geen idee van de verkeersregels maar gewoon gaan! Dak open, wind door je haren, zon op je gezicht. Ultiem Florida." Ze houdt vooral van de veelzijdigheid. "De natuur in het zuidwesten, de oneindige wegen waar je niemand tegenkomt en de horizon lijkt te verdwijnen. Helaas is het wel een land met veel vooroordelen." Haar favoriete plek is Racetrack Playa in het bloedhete Death Valley. Op de bucketlist staan Yellowstone vanuit een helikopter, The Deep South en hardlopen door Central Park.

Haar artikelenTwitterWebsite
Michel Streur

Michel Streur (1972) deed een politiek-bestuurlijke HBO-opleiding in Den Haag. Hij schrijft over honkbal voor onder andere De Nederlandse Honkbalsite. Was zelf speler op bescheiden niveau voor een aantal clubs in Den Haag. Bezocht Amerika twee keer. Fan van de New York Yankees, waarvan hij in 2000 een wedstrijd bezocht. Plannen voor een nieuw bezoek sluimeren. En hij wil nog eens een ijshockeywedstrijd bijwonen in de NHL.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Aad en Rosemary Gelens

Aad (1964) werkt in de haven van Rotterdam, Rosemary (1969) als juf in het basisonderwijs. Ze zijn meer dan 20 jaar getrouwd en gingen in 2009 voor het eerst naar Amerika met hun zoon. Ze vinden er vooral de gevarieerde natuur erg aantrekkelijk. Inmiddels zijn ze drie keer in de VS geweest. De favoriete plek van Aad is Yellowstone, hij is sinds 2011 hobbyfotograaf. Rosemary vindt Zabriskie Point in Death Valley de mooiste plek. Ze zijn ook gek van LA en willen daar een huis kopen als ze de loterij winnen. De eerstvolgende Amerika-trip gaat naar de Deep South. "Amerika voelt als thuiskomen."

Hun artikelen
Hennie Snoeren

Hennie Snoeren (1967) is gespecialiseerd verpleegkundige, trainer en coach binnen een ggz-instelling. "Als kind vond ik alles uit Amerika al geweldig, vooral de sprookjessfeer van Disney. Ik ben inmiddels 14 keer in de VS geweest, in alle windstreken. Orlando en de pretparken zijn inmiddels ook mijn specialisme! Misschien niet de mooiste staat, maar wel gegarandeerd fun. Als het even kan staat hier ieder jaar de koffer open met bestemming USA. Meedoen met de massa, of juist plekjes die niet zo bekend zijn, of het avontuur!"

Haar artikelen
Mervin en Ellen Munnecom

Ellen (1984) en Mervin (1982) Munnecom, uit het zuiden van het land, bezochten Amerika voor het eerst tijdens hun huwelijksreis, in 2012. Sindsdien willen ze niks anders meer! In de jaren erna zijn ze nog drie keer die kant opgegaan en voor 2016 staat weer een reis van een maand op de planning waarbij ze met name naar diverse parken zullen gaan (o.a. Zion, Grand Canyon, Grand Teton, Yellowstone). Favoriete plekken: San Francisco, New York, Washington DC en verschillende parken. Maar er zijn nog zoveel geweldig mooie plekken... die lijst wordt alleen maar aangevuld!

Hun artikelenLinkedIn
Wendy De Bert

Wendy de Bert (1982) is freelancer online marketing & communicatie. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in de geschiedenis van de 19e en de 20e eeuw. Ze is eigenaar van de webshops HuupHuup.nl (film- en televisiemerchandise) en Fluzzy.nl (bijzondere knuffels). Daarnaast mede-oprichter & redacteur van PopcornCulture.nl. Wendy maakte al 7 roadtrips door Amerika en bezocht daarbij 30 staten; ooit wil ze ze allemaal gezien hebben. Ze is dol op fotograferen en Starbucks en is zelfbenoemd Disney-historicus.

Haar artikelenTwitterPinterest
Kenny Louwen

Kenny Louwen (1977) is van huis uit historisch-taalkundige en werkt momenteel als vertaler Engels en Duits en ondertitelaar. Zijn verhouding met Amerika was liefde op het eerste gezicht, toen hij in 2006 de mogelijkheid kreeg om via een relatie gratis met KLM de oversteek te maken naar San Francisco. Sindsdien is hij helemaal verkocht en verknocht en hij bezocht inmiddels elf staten. Hij vindt alles bijna even mooi, maar Chicago en de natuur van Arizona en Utah spreken hem het meest aan.

Zijn artikelenTwitterLinkedIn
Tiel Van den Heuvel

Tiel van den Heuvel (1986) is een freelance sportjournalist voor USA Sports Magazine, Gridiron.nl en sinds kort voor zijn eigen website: PickSix.nl. Had als enorme fan de entree van een journalist tijdens verschillende grote sportevenementen en schrijft daar af en toe over voor USA365.nl.

Zijn artikelenTwitter
Huddie Lee Stokes

Huddie Lee Stokes (1973) heeft een vader die uit Amerika komt. Hij bezocht het land zes keer. Wat hij de mooiste plekken vindt? New York, Las Vegas, de Grand Canyon en Washington DC; al wil hij de komende jaren nog veel meer van het land ontdekken. Is gek van honkbal en basketbal en van Amerikaanse blues, rock en hiphop. Heeft als barbecue-expert zijn eigen bedrijf met Stokes BBQ. Deed ooit mee aan de Worldfood Championships in Las Vegas.

Zijn artikelenTwitterWebsite
Reinder Jansma

Reinder Jansma (1990) komt uit het Friese Stiens. Zijn passie voor Amerika komt door de mooie natuur en de ontzettend leuke mensen die je er onderweg ontmoet. Ook het image en het patriottisme vindt hij mooi om te zien. De mooiste locaties in Amerika: Bryce Canyon, Highway 1 en Monument Valley. Als het op steden aankomt, is hij een groot fan van Los Angeles. In totaal is hij nu drie keer in Amerika geweest, mei 2016 wordt de vierde keer. Een absoluut hoogtepunt: het uitzicht by night over Los Angeles, vanaf Griffith Observatory.

Zijn artikelenTwitter
Justin Van der Mee

Justin van der Mee (1992) werkt als machinist bij de NS. Amerika is voor hem vooral een land van uitersten. "Miljoenensteden zoals New York City, San Francisco, Washington DC, Los Angeles tot de schitterende natuurparken zoals Bryce Canyon, de Rocky Mountains en Yosemite. De bizarre regels en gewoonten (denk aan wapenbezit), maar ook de onbegrensde mogelijkheden." New York is zijn grote liefde: hij is er al meer dan tien keer geweest. "Het is bijna niet te omschrijven wat ik van New York vind en waarom ik er zo graag kom." Ook Las Vegas behoort tot zijn favoriete bestemmingen, als wat hij omschrijft als 'een wereld op zichzelf'. Als honkballiefhebber bezocht hij reeds vele clubs en wil hij nog een keer in één reis alle dertig ploegen bezoeken. Verder prijken Memphis en Nashville torenhoog op zijn lijstje met absolute must-sees.

Zijn artikelenTwitterLinkedIn
Alex McCracken

Alex McCracken (1993) is een Amerikaanse acteur die woont en werkt in Portland, Oregon. Hij werd geboren in Japan, omdat zijn ouders in Azië voor een groot Amerikaans bedrijf werkten. Ook woonde hij tijdens zijn eerste jaren nog even in Taiwan. Eind jaren '90 keerde Alex terug naar de VS, naar Ohio. Daar bracht hij de rest van zijn kinderjaren door. 'Ohio is een mooie plek, maar niet de meest opwindende. Dus toen ik de kans kreeg om in Oregon te gaan studeren, greep ik die.' Alex, die een graad in politieke wetenschappen heeft, geniet van zijn huidige leefomgeving. 'Na Alaska en Hawaii denk ik dat Oregon zeker de mooiste staat van het land is. It's a wonderful place to be an artist today.'

Zijn artikelenFacebookInstagram
Marjolein Linstra

Marjolein Linstra (1987), werkend in de sportwereld, afgestudeerd als filmwetenschapper, heeft een voorliefde voor Amerika. Op dit moment is ze drie keer in de VS geweest, twee keer in New York en een roadtrip in het westen van de VS. Marjolein: ‘Heerlijk om eens de kerstsfeer te proeven in een land waar alles kan. Een land met zowel prachtige steden als natuur, waar de verschillen op één dag zo groot kunnen zijn.’

Haar artikelenwebsite
Lieke Muller

Dat Lieke Muller (1985) van cultuur en reizen houdt, staat als een paal boven water. Logisch dus dat een divers land zoals de Verenigde Staten één van haar favoriete vakantieplekken is. Op de bucketlist staat onder meer nog een trip van kust tot kust, en een bezoek aan de Rocky Mountains. In het dagelijks leven is Lieke werkzaam als marketingconsultant voor verschillende opdrachtgevers. Voor USA365.nl belicht zij ontwikkelingen op dit gebied in Amerika. Lieke is actief op Twitter en LinkedIn.

Haar artikelenTwitter
Harmke Hulsman

Harmke Hulsman (1979), woonachtig in het Noord-Limburgse Velden, werkt als online adviseur bij een adviesbureau voor overheden. Ze is gefascineerd door de geschiedenis en politiek van de VS. In 2011 maakte ze een roadtrip langs de oostkust. ‘We begonnen in New York City (wow!) en eindigden in Orlando. Geweldig om zelf op de plekken te lopen die je van tv kent en op de historische plekken waar ik over gelezen heb! Een weekje zon in Orlando in de winter staat ook hoog op mijn favorietenlijstje.’

Haar artikelenLinkedInTwitter
Lianne Schilderink

Lianne Schilderink (1987) is freelance redacteur en emigreerde in april 2016 met haar man naar Amerika. In Boston beleven zij hun American Dream. Ze is gefascineerd door de Amerikaanse cultuur en schrijft daar graag over. Voordat Lianne emigreerde, bezocht ze al Nashville en maakte ze het bekende rondje aan de Westkust. Lianne hoopt nog veel mooie reizen te maken. “Van mooie rotspartijen in Arizona tot The Big Apple, en van de Niagara Falls tot stille wateren in Maine. Ik kijk enorm uit naar de vakanties in eigen land!" Hoog op haar lijstje van nieuwe bestemmingen staan New York, Chicago, Florida, Niagara Falls en Arizona.

Haar artikelenWebsiteInstagram
Marcel Van der Looij

Marcel van der Looij (1961) is werkzaam bij de Nationale Politie. In het verleden is hij zes keer, zowel zakelijk als privé, in Amerika geweest. Zakelijk vindt hij Amerika een interessant land om te zien hoe ze daar met bepaalde problematieken en technieken omgaan. Privé vindt hij vooral de magische stad New York zeer aantrekkelijk. Hoewel vaak gezegd wordt dat Amerikanen oppervlakkig zijn, ervaart hij ze als open, gastvrij en gezellig. De zuidelijke staten zoals Texas staan nog op zijn lijstje. Naast zijn werk is hij (sport) fotograaf en fotografeert hij onder meer voor het AD. Zijn favoriete sporten zijn rugby en hockey.

Zijn artikelenWebsiteLinkedIn
Peter Stam

Peter Stam (1980) uit Groningen werkt als in- en verkoper van boeken en is verknocht aan de Verenigde Staten. Hij studeerde American Studies en reisde al meerdere keren door Amerika. De stad Savannah in de staat Georgia is in het bijzonder een locatie die hem goed bevallen is. Op zijn website www.87books.com schrijft Peter over literatuur, Amerika, het boekenvak en andere zaken.

Zijn artikelenWebsiteTwitter
Thom Schelstraete

Thom Schelstraete (1992) heeft na drie lange periodes in de VS maar één doel voor ogen: Amerika-correspondent worden. Op zijn 17e verbleef hij een maand bij een gastgezin in het zuiden van Louisiana waar hij zijn ervaringen met schietgrage maar vooral erg gastvrije Zuiderlingen in een boekje beschreef. De droom van een baan als correspondent was geboren. In 2015 studeerde Thom een semester aan de San Jose State University in Californië en liep hij later dat jaar stage bij RTL Nieuws New York. Na de, vooral vanwege het politiek circus, enerverende stage hoopt Thom binnen een paar jaar als freelancer zich in de VS te vestigen.

Zijn artikelen
Bert Noorbeek

Bert Noorbeek (1954) uit Alphen aan den Rijn ging in 1995 voor het eerst op vakantie naar Amerika. In 2019 gaat hij met zijn vrouw Trudie voor de 15e keer genieten van een rondreis per camper. 'We genieten  van de ruimte, natuur en vriendelijkheid van de Amerikanen. We overnachten het liefst in State Parks. Minder luxe, maar vaak veel meer in de natuur.' Inmiddels heeft Bert, liefhebber van countrymuziek, meer dan 35 staten bezocht en gaat hij dit jaar voor het eerst naar Denver en de Rocky Mountains. Hij is inmiddels gepensioneerd  IT-professional en houdt zich bezig met het begeleiden van werkzoekenden en als fotograaf en tekstschrijver. Die laatste zaken komen goed van pas bij zijn bijdrages voor USA365.nl!

Zijn artikelenFacebookWebsite
Lisa Huis in 't Veld

Lisa Huis in 't Veld werkt voor Tioga Tours, dé reisspecialist in Amerika- en Canadareizen. Ze raakte enkele jaren geleden verknocht aan de schitterende natuur en bezoekt Amerika sindsdien elk jaar een paar weken. De reisadviseurs van Tioga Tours zijn gek op Amerika en Canada en bezoeken beide landen regelmatig. Ze helpen je persoonlijk en uit eigen ervaring met het samenstellen van jouw droomreis.

Haar artikelenWebsite
Yvonne Vredendaal-Tillemans

Yvonne Vredendaal Bos (1972) is zzp'er, reist graag en vaak en dan het liefst naar Amerika. Toen zij 15 jaar was, won haar vader een reis naar Amerika en is de liefde voor het land geboren. Met haar familie maakte zij de jaren daarna rondreizen waarbij zij zorgde voor de voorbereiding, route en verslaglegging. Inmiddels gaat zij ook samen met haar man en 3 dochters naar dit geweldige land en staat de teller op 15 reizen en 26 bezochte staten. De bucket list is nog lang, met Alaska bovenaan. Yvonne droomt altijd over de volgende reis en heeft maanden voorpret en jaren napret. Met haar bijdragen aan USA365 hoopt zij enkele bijzondere ervaringen te delen.

Haar artikelen
Willem van den Brink

Willem van den Brink (1963) gaat al sinds 1988 naar Amerika en woont samen met Mirjam in Apeldoorn. Al vanaf zijn 16e is hij gek van Amerikaanse auto's en las toen al Hotrod Magazine. Na 1988 is hij bijna jaarlijks naar Amerika op vakantie geweest. Hij bezocht autosport, motorsportevenementen en diverse automusea en -meetings. Willem is gek van Route 66, de oude motels, benzinepompen en diners. Hij vindt het heerlijk om samen met Mirjam on the road te zijn. Op zijn wenslijst staan nog veel plekken om te bezoeken of terug te zien. Ook staan de Indy 500 en voor de 2e keer de Sema-show op de lijst. In het dagelijks leven is Willem docent autospuiten en schadeherstel. Willem en Mirjam zijn de trotse eigenaren van een Buick Skylark uit 1965.

Zijn artikelen
Maarten Katsman

Maarten Katsman (1984) is redacteur en historicus. Tijdens de studie geschiedenis raakte hij verknocht aan Amerika, wat uiteindelijk resulteerde in een master American Studies. Men beweert wel dat de VS geen geschiedenis heeft door zijn nog jonge leeftijd, maar zoals met alles doen de Amerikanen alles groter en sneller: van onbeduidend los verband van staatjes tot supermogendheid in krap 200 jaar, dat doen weinig andere landen de VS na. Hoogtepunt van verschillende Amerikabezoeken was een roadtrip van New York tot Key West, via de Appalachians en Great Smoky Mountains, en langs de kustlijn weer noordwaarts naar Washington, D.C. Op zo’n tocht komen alle clichés en contrasten van de VS voorbij die het land zo fascinerend maken. Op de wensenlijst staan de westkust en de leegte van ‘fly over country’ bovenaan.

Zijn artikelen
Mieke Bleeker

Mieke (1975) werkt als personal assistant bij een muziekorganisatie in Amsterdam. Haar interesse voor de Verenigde Staten begon met een paragraaf in een lesboek over de Kennedy’s en Martin Luther King. Haar fascinatie voor Amerika, met name voor de geschiedenis en politiek, breidde zich vandaar steeds verder uit. Sinds 2012 bezoekt ze de States ieder jaar, waarbij belangrijke historische plekken het voornaamste reisdoel zijn. Washington D.C. is een favoriet en ondertussen bezocht ze twaalf staten. Het meest bijzondere was het bijwonen van de vijftigste herdenkingsdag van de moord op president John F. Kennedy in Dallas in 2013.

Haar artikelen
Silvie Bonne

Silvie Bonne (1977) is een Belgische fotografe die sinds de zomer van 2017 met haar man en tienerzoon in New York City woont en werkt. Ze woonden een tijdje in the middle of the rumble; ‘Hells Kitchen’ in Manhattan. Moomenteel hebben ze hun stek gevonden in Long Island City waar ze elke dag opnieuw betoverd worden door de schitterende New York City skyline. Silvie schreef het boek ‘NYC Guide for Instagrammers’, een gids met 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere ‘Instagrammable’ spots in NYC. Daarnaast kan je bij Silvie terecht voor een ‘NYC Photo Shoot Walk’, een fotoreportage tijdens een wandeling in een fotogenieke buurt, incl. tips over waar je zelf dat net iets andere beeld kan maken.
Je kan ‘Silvie’s avonturen in The Big City’ volgen via Instagram, Facebook of haar Blog en vanaf nu ook op USA365.nl.

Haar artikelenHaar FacebookHaar website
Bekijk reacties (3)
  • Wat een fantastische site is dit! Heerlijk genieten van alle reisverhalen en tips. Zelf ga ik dit jaar voor de 5e keer naar de USA en eindelijk naar de staat bovenaan mijn lijst: Colorado! Dit wordt mijn 25e staat, reden voor een Amerikaans feestje dus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.