Nu aan het lezen
Pasen in Amerika: 10 tips!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Pasen in Amerika: 10 tips!

Ben jij met Pasen in Amerika en weet je niet wat je moet gaan doen? Onze gastschrijfster Gonneke Karel geeft je tien tips voor deze Egg-citing dagen! 

Pasen in Amerika: 10 tips!

10. Dineer op Amish Acres – Indiana

De Amish zorgen elk jaar voor een traditioneel paasdiner op Eerste Paasdag in de hoofdboerderij. Kinderen verven die middag eieren en die bij het diner worden uitgedeeld. Een buffet staat klaar met traditionele gerechten van de Amish, zoals een gebakken ham, zoete aardappels, brood met apple butter en hot cross buns.

Pasen in Amerika: 10 tips!

9. Kerkdiensten

Op veel plekken in de USA worden speciale paaskerkdiensten gehouden bij zonsopkomst op Eerste Paasdag. Er komen verschillende geloven bij elkaar en alle aanwezigen zingen daar hun liedjes. Bijzonder om mee te maken, ook als je niet gelooft.

8. Eieren zoeken

Op Eerste Paasdag zoekt iedereen in het land naar paaseieren. Thuis, maar ook op boerderijen of campings. Vaak gratis voor overnachters. Je hebt zelfs Glow in de Dark-eieren zoeken. Traditie is dat degene die de meeste eieren vindt een prijs wint.

7. Custom Easter Parade – New York City

Geen parade met ballonnen of muziek. Dit is een traditie die teruggaat tot het midden van de jaren 1800. De rijken kochten nieuwe dure kleding en na de kerkdiensten liepen zij 5th Avenue af om hun kleding te showen. Inmiddels doet iedereen mee en lopen er mensen in de gekste outfits rond.

6. Geocaching – Tampa Florida

De Pirate-watertaxi organiseert een geocaching op Eerste Paasdag. Zoek de tien geo’s, dan natuurlijk eieren, door de stad. En één uit het gezelschap is het gouden ei. Plaats je foto met je gevonden ei op hun Facebook-pagina. De leukste foto en snelste vinder krijgen een cadeautje.

5. Easter party

Er zijn genoeg cafés en barren die paasfeesten houden en niet alleen in de avond. Bands die optreden, drankjes, de paashaas die rondloopt en veel gezelligheid onder het mom van: er is altijd een reden voor een drankje, toch?

4. Theatershow

The Passion, Peter Rabbit of Humpty Dumpty; allen traditionele verhalen met Pasen. Ze zijn er op Broadway, maar ook in kleine theaters of parken zijn goede voorstellingen te vinden. Even googlen.

3. Zoek de paashaas – Atlanta

Een soort van vossenjacht, maar dan nu een jacht op de paashaas in Downtown Atlanta. Als je hem vindt, dan moet je hem knuffelen en een foto maken. Als tegenprestatie krijg je wat snoep. Simpel, maar grappig en je ziet gelijk de stad.

2. The Bunny Train – San Diego

Met een oude stoomtrein maak je vanuit het Pacific Southwest Railway Museum een tocht door San Diego. Onderweg komt de paashaas aan boord om wat lekkers uit te delen. In het museum zelf zijn er paasspelletjes te doen.

1. Egg Rolling Race – Washington DC

Al zo’n 200 jaar wordt er op Tweede Paasdag op het grasveld van het Witte Huis in Washington DC een eierrolspel georganiseerd door de First Lady. Het is de enige dag van het jaar waarop toeristen op het gazon bij het Witte Huis mogen komen. Maar let op: volwassenen mogen alleen onder begeleiding van kinderen onder de twaalf jaar, dus scoor er Ă©Ă©n en je mag meedoen!

USA365.nl vertelde in maart 2016 over de paastraditie bij het Witte Huis op Radio 5. Beluister het fragment!


motorroutesGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens Ă©Ă©n keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

 

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven