Nu aan het lezen
Petrified Forest National Park: fotoreportage
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Petrified Forest National Park: fotoreportage

petrified forest

Het Petrified Forest National Park in Arizona is waarschijnlijk niet het eerste Amerikaanse National park waar je aan denkt. Toch is dit ietwat onbekende en uitgestrekte park zeer de moeite waard om te bezoeken! Wie Route 66 rijdt, komt er nagenoeg vanzelf langs en ook als je een andere roadtrip door Amerika maakt, is het een aanrader. Laat je inspireren door onze fotoreportage! Petrified Forest: voor liefhebbers van ruige natuur, blauwe luchten en een mysterieus autowrak.

Petrified Forest National Park: fotoreportage 

Desolaat National Park in Arizona

petrified forest
De ingang van Petrified Forest.

In het westen van Amerika zijn tal van fraaie National Parks te bewonderen. Wie kent er de Grand Canyon, het Joshua Tree National Park of Yosemite National Park niet?! Het Petrified Forest National Park zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen. Dit park in Arizona heeft dan ook geen bijzondere canyons of bomen als belangrijkste trekpleister. Uitgestrekte vlaktes, kale heuvels en slechts weinig begroeiing kom je hier tegen. Het heeft iets weg van Death Valley, al is het er (gelukkig) niet zo extreem heet. Bomen waren er duizenden of zelfs miljoenen jaren geleden wel degelijk, getuige het vele versteende hout in dit park. Onder invloed van de elementen zijn de bomen van destijds omgevallen en uiteindelijk omgevormd tot versteend hout. Het is dit ‘petrified’ hout dat je overal in dit park tegenkomt. Grote boomstammen die werkelijk zo hard als steen zijn: je ziet het niet elke dag!

Petrified Forest is met de auto uitstekend te bezoeken. Het park kun je gewoon met je eigen (huur)auto doorkruisen. Er ligt voor 45 kilometer aan prima geasfalteerde wegen op je te wachten, zonder hele gekke hoogteverschillen. Natuurlijk kun je her en der stoppen om foto’s te maken, bij de grotere wandelpaden of uitkijkpunten zijn ook genoeg parkeerplaatsen. Er zijn verschillende wandelingen in het park te maken. Ook met de fiets mag je het park in, zolang je op de verharde wegen blijft. Het park heeft een kampeerplaats, dus zelfs overnachten is mogelijk! Kijk op de officiële website van het park voor actuele reisinfo, details en weersomstandigheden.

[tekst gaat verder onder de foto]
petrified forest
Hoezo desolate wegen?! In Petrified Forest zie je soms echt niemand, zover je kijkt!

National Park aan Route 66

Wat doet een oud autowrak midden in Petrified Forest? Het National Park lag vroeger letterlijk aan de oude Route 66. Wie de reis van Chicago naar Los Angeles maakte, kwam vroeger letterlijk door dit park heen! Pas vanaf 1962 is het gebied van 88.500 hectare een National Park. Enkele oude telefoonpalen en stukjes weg herinneren nog aan de ‘Mother Road’ in het park. Belangrijkste en opvallendste ‘souvenir’ van Route 66 is echter het opvallende autowrak. Je kent het misschien van foto’s van reizigers, want het is een geliefde fotostop in Petrified Forest.

[tekst gaat verder onder de foto]
petrified forest
Autowrak in Petrified Forest National Park.

Weinig herinnert verder nog in het park aan Route 66, maar je kan je voorstellen dat de omstandigheden hier vroeger lastig waren. In hun oude, krakkemikkige Ford moesten reizigers door dit uitgestrekte landschap reizen, waar je soms letterlijk niets en niemand ziet of tegenkomt. Dat is nu al een avontuur in je lekkere huurauto op prima wegen, pakweg 60 jaar geleden was het dat nog veel meer! De Painted Desert, het landschap zoals de omgeving van dit park ook wel genoemd wordt, staat dan ook op vele oude ansichtkaarten van Route 66. Wanneer je zoals wij, na het park bezocht te hebben, doorrijdt in westelijke richting naar Holbrook, Arizona, kijk je dan ook terug op een zeer geslaagde trip naar een prachtig park. Alsof je zelf net in de fifties hebt gereden, op weg naar de westkust!

Fotoreportage Petrified Forest

Is dat park dan echt zo mooi? Bekijk de foto’s in onderstaande slideshow en oordeel zelf!

Bekijk reacties (2)
  • Petrified Forest en met name Painted Dessert hebben een overgetelijke indruk achtergelaten na ons bezoek in 2001. Dit gebied is een bezek meer dan de moeite waard.
    Jammer dat in de slideshow geen foto’s van de prachtige gekleurde hellingen van de Painted dessert staan. Het is dat ik ze niet bij de hand heb, anders zou ik er een paar uploaden.

    Mirjam

    • Hi Mirjam,

      Dat is ook mooi inderdaad, ik vond zelf juist die ruige natuur wel weer tof, dus vandaar voornamelijk foto’s daarvan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven