Nu aan het lezen
Philadelphia: tien tips voor je bezoek aan Philly
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Philadelphia: tien tips voor je bezoek aan Philly

Gastschrijver
philadelphia

Philadelphia wordt ook wel liefkozend Philly genoemd. Onze gastschrijver Gonneke Karel bezocht meerdere keren deze stad in de staat Pennsylvania en maakte daarvan haar top 10 met bezienswaardigheden. Een fraai lijstje voor als jij ook deze stad bezoekt! 

10. Reading Terminal Market

De oudste Farmersmarkt van Amerika, opgericht in 1892. Je vindt er allerlei lokale producten. Het is ook de plek van de “beste sandwich van Amerika”, deze haal je bij DiNic. Extra leuk: In Philadelphia betaal je voor de eerste levensbehoeften als eten, drinken en kleding geen belasting (tax). Toch lekker voor je portemonnee.

Philadelphia

9. Betsy Ross house

Wil je zien wie de eerste vlag van de United States maakte en hoe? Dan is een bezoek aan het huis van Betsy Ross zeker leuk. Je bent er wel snel uitgekeken omdat het vrij klein is, maar het hoort natuurlijk bij de geschiedenis van het land en van Philadelphia.

philadelphia

8. Society Hill

Een wijk met 18e en 19e-eeuwse architectuur. De wijk is vernoemd naar de Free Society of Traders, die hun hoofdkantoor in de wijk hadden. Leuk ook hier is een wandeling langs de rivier.

Philadelphia

7. Logan Square

Dit is één van de vijf “vierkanten” parken die onderdeel uitmaakten van het oude stadsontwerp van William Penn. Op dit plein staat de Swann Memorial Fountain, wat een romantisch tintje geeft aan het plein.

Tip van de redactie: Veel tijd in Philadelphia? Een trip naar Gettysburg is dan wellicht een optie!

6. City Hall

Het hoogste gemetselde bouwwerk ter wereld is het stadhuis van Philly, 167 meter hoog. Je kunt ook naar binnen. Bovenop het gebouw staat een standbeeld van William Penn, de stichter van de stad en de naar hem vernoemde staat Pennsylvania. Neem ook een kijkje op het uitzichtplatform op zo’n 150 meter hoogte.

philadelphia
City Hall in de verte

5. Philly Cheesesteak

Al jaren lang vindt er een strijd plaats tussen Pat’s King of Steaks en Geno’s Steaks. Deze twee zaken zitten tegenover elkaar. Er staan lange wachtrijen, maar het is toch wel erg leuk om bij allebei een broodje te halen en te testen welke jij lekkerder vindt. Een Philly Cheesesteak moet je natuurlijk geprobeerd hebben in Philadelphia!

4. Eastern State Penitentiary

Ooit een zwaar bewaakte gevangenis met een iconische gevel die op een kasteel lijkt. Nu is dit gevangeniscomplex niet meer in gebruik en zwaar vervallen. In 1829 was dit de grootste gevangenis in zijn soort die model stond voor vele andere gevangenissen. Bankrover Willie Sutton en maffiabaas Al Capone zijn twee van de bekendste gevangenen. Tot 1971 is het gebouw in gebruik geweest. De Eastern State Penitentiary is nu een historische site en museum. Je maakt er prachtige foto’s van de spooky gangen en cellen. Aanrader!

Bekijk hier ons verslag van het bezoek aan Eastern State Penitentiary met gave foto’s!

philadelphia
Cellenblok in de Eastern State Penitentiary

3. Independence National Historical Park

Een prachtig opgezet en goed onderhouden park waar je gratis de Independence Hall en de Liberty Bell kunt bekijken. In de Hall werd de Independenceverklaring getekend op 4 juli 1776 waardoor de USA onafhankelijk werd van Engeland en nog steeds wordt elk jaar the 4th of July hier groots gevierd in de stad. Een week lang wordt er van alles georganiseerd. Check deze website voor meer info.

philadelphia
Liberty Hall

Philadelphia

2. Rocky Balboa

Uiteraard is een bezoek aan de Statue of Rocky Balboa, naar de films van Rocky, een must-do. Dit standbeeld staat naast de trappen van het Philadelphia Museum of Art die hij beklom in de film. Maar wat ons betreft: leuker nog zijn de trappen van de echte Rocky, Chuck Wepner, in het Bayonne’s Hudson County Park. Minder toeristisch en ten minste van de echte Rocky.

Philadelphia
De Rocky stairs voor het museum

1. Elfreth’s Alley

Een heerlijk klein straatje, nog intact zoals Philadelphia ooit is gebouwd. Het hele jaar is dit straatje een bezoek waard, maar eind november als de kerstversiering hangt, krijg je nog meer het gevoel alsof je in een verhaal van Charles Dickens bent beland.

philadelphia


philadelphiaGonneke Karel (1980) reist veel en graag en houdt vooral van Amerika. Minstens één keer per jaar wordt de koffer van zolder gehaald voor The States. Hierbij neemt ze altijd haar man Emiel mee, maar geregeld sluiten ook familie of vrienden aan. The ultimate goal: alle staten zien en bekijken wat toeristen normaal niet zien. Uitdagingen opzoeken, minder bekende of juist gekke of hele bijzondere plekken met de trein, camper, watervliegtuig, boot of op de motor. Niets is te gek! Over deze plekken schrijft ze hier op USA365.nl.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven