Nu aan het lezen
Populaire staten volgens Amerikanen zelf
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Populaire staten volgens Amerikanen zelf

Waar gingen de Amerikanen in 2014 het liefste naartoe in eigen land? Welke staten waren populair en welke helemaal niet? HotelsCombined.com, een zoekmachine voor goede hoteldeals, deed onderzoek en publiceerde cijfers op basis van de hoeveelheid boekingen per staat. Wil jij weten wie er bovenaan staat? Scroll snel verder!

Welke staten waren populair bij de Amerikanen in 2014?

Hieronder de ranglijst, met Californië als winnaar, in een verder vrij logische top vijf met Florida, Nevada, Texas en New York. In de middenmoot staan Illinois (Chicago), Massachusetts (Boston) en Louisiana (New Orleans) toch wat laag gezien de prachtige steden in die staten. In de gevarenzone zien we Rhode Island, Nebraska en Vermont. En waar helemaal niemand naartoe wil – hoe mooi John Denver er ook over zong – is West Virginia.

Een kaartje met de tien meest en minst bezochte staten volgens het onderzoek.

Weinig verrassend: de toeristische kustgebieden scoren veel beter dan de centraal gelegen staten.

3

Wie waren er het meeste op reis?

Op deze afbeelding is te zien welke inwoners het meeste geïnteresseerd waren in binnenlandse reizen. Gebaseerd op het aantal hotelboekingen per persoon. Washington D.C. staat bovenaan, gevolgd door Hawaii, Arizona, Nevada en Wyoming op plek vijf. In Maine en Oklahoma lijken ze toch wat last te hebben van heimwee.

2

Hier een overzicht op kaart van de tien staten die het meeste en minste ‘reisgek’ waren afgelopen jaar. Vooral de Amerikanen uit het westen lijken het qua paspoortstempels ruim te winnen van hun landgenoten. Al komt de winnaar dan wel weer van de oostkust. Het noordoosten scoort laag, maar dat kun je ook zo uitleggen: daar zijn de staten zo mooi dat niemand behoefte heeft om de koffers te pakken.

Welke staten populair bij Amerikanen in 2014?

 

Waar willen de inwoners van welke staat het liefste naartoe?

4

 

Meer lezen over de staten van Amerika op USA365.nl?

[button link=” https://usa365.nl/reizen-naar-de-vs/snel-door-de-staten/”] Snel de highlights van alle staten zien? Klik dan hier![/button] [button link=”https://usa365.nl/locaties/”] Onze artikelen per locatie bekijken op kaart[/button]
Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven