Nu aan het lezen
Roaming America: fotoboek over 59 National Parks in VS
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Roaming America: fotoboek over 59 National Parks in VS

Zoek je nog inspiratie om één of meerdere National Parks in de VS te bezoeken? Het onlangs verschenen fotoboek Roaming America van uitgeverij Lannoo is dan vast wat voor jou. Hierin staan schitterende foto’s van alle 59 nationale parken in Amerika, voorzien van tips en beknopte achtergrondinformatie. Wat ons betreft een heerlijk én handig naslagwerk dat nooit verveelt!

Roaming America: fotoboek over 59 National Parks in VS

Om jaloers op te worden

Roaming America: fotoboek over 59 National Parks in VSDe Australische reisfotografen Renee & Matthew Hahnel, die sinds 2015 in Amerika wonen, maakten in 2017 een roadtrip van zeven maanden langs de 59 National Parks in de VS. In opdracht van een bedrijf, een oude opdrachtgever van het stel, dat de National Parks Foundation wilde promoten. Ze legden in hun Volkswagen Westfalia Vanagon-busje uit 1988 ruim 40.000 kilometer af, doorkruisten 39 staten, bezochten twee overzeese gebiedsdelen, stapten 26 keer op het vliegtuig en maakten ontelbaar veel wandelingen. Dit fotoboek is daarvan het resultaat. De missie van Renee en Matthew startte in Arizona in de Grand Canyon en eindigde vele avonturen later op American Samoa.

In het 320 pagina’s tellende boek is het één en al genieten geblazen. Van Zion tot Mesa Verde, van Dry Tortugas tot Congaree en van Crater Lake tot Joshua Tree; de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je bijna niet kunt stoppen met bladeren.

Sfeerbeschrijving

De National Parks komen in Roaming America op alfabetische volgorde aan bod. Naast natuurfoto’s vind je twee alinea’s begeleidende tekst: een informatief deel en een stukje sfeerbeschrijving van de fotografen zelf, gevolgd door wat (foto)tips voor als je het gebied zelf bezoekt. Bijvoorbeeld waar je het beste kunt overnachten en welke spullen je het beste kunt meenemen.

“Om vijf uur ‘s ochtends stappen we uit de camper en beginnen we aan de korte wandeling naar Mesa Arch. De nachtelijke hemel is bezaaid met sterren, en de frisse lentelucht voelt koud aan onze handen als we het pad volgen met onze hoofdlampen. Eenmaal bij de Arch aangekomen, wachten we geduldig tot de zon opgaat. We zien de sterren langzaam verbleken, en aan de horizon begint iets te gloeien. Er zijn nog zo’n twintig mensen die met ons de zonsopgang aanschouwen, maar de relatieve drukte doet niets af aan wat we die ochtend zien. De zon verlicht de onderkant van Mesa Arch, waardoor die gloeit alsof hij in brand staat. Iedereen valt stil. Vol bewondering aanschouwen we dit wonder.” – Canyonlands National Park

Roaming America van Uitgeverij Lannoo is in het Engels en Nederlands verkrijgbaar voor 31,99 euro (hardcover), onder meer bij bol.com. ISBN: 9789401459839.

Voorproefje

Benieuwd wat je zoal kunt verwachten qua foto’s in Roaming America? Bekijk hieronder de diashow!

 

 

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven