Nu aan het lezen
Route 66 in Texas: een fraai stuk Mother Road
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Route 66 in Texas: een fraai stuk Mother Road

Avatar
route 66 in texas

De Route 66 in Texas loopt nagenoeg als een horizontale streep over de landkaart. Wie de Mother Road westwaarts rijdt vanaf Chicago naar Los Angeles, denkt vooraf misschien dat Texas een saai stuk wordt met weinig hoogtepunten. Niets is minder waar! De Lone Star State herbergt diverse bijzondere stops langs Route 66, zowel bekende highlights als onbekende parels. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. 

Route 66 in Texas: een fraai stuk Mother Road

Lange, rechte wegen

route 66 in texas
Eenzaam stuk Route 66 in McLean, Texas.

Een groot stuk van de originele Route 66 in Texas is nog te rijden. Naast of vlakbij de snelweg, de Interstate 40 (I-40) loopt Route 66 in deze staat in het uiterste noorden, de zogenaamde Texas Panhandle. Een rechthoekig stukje op de kaart, grenzend aan Oklahoma en New Mexico. Leuk weetje: in dit gebied groeit de stroomopwekking door windenergie sneller dan in de rest van Amerika. Dat merk je onderweg, want het kan er behoorlijk waaien! Wie de Route 66 in Texas rijdt, heeft waarschijnlijk al een groot deel van de Mother Road erop zitten, maar je kan dit stuk natuurlijk ook meepakken als je een andere roadtrip rijdt of de staat Texas wil doorkruisen.

Tips voor Route 66 in Texas

Onderweg zijn verschillende, erg gave sights te bezoeken. We geven hier onze favorieten, maar er is uiteraard altijd meer. We beginnen in het oosten van Texas en volgen zo de Route 66 westwaarts:

U-Drop Inn Café, Shamrock

Een erg gave stop in het stadje Shamrock. Een historisch punt ook, het café in art deco-stijl bestaat namelijk al sinds 1936. Elvis Presley heeft het ooit bezocht, zo wordt bij binnenkomst enthousiast verteld door de aanwezige personeelsleden. Tegenwoordig is het een café/informatiepunt. Gegarandeerd dat je er bij binnenkomst direct een Texaanse cowboyhoed op krijgt! Het stadje Shamrock was ooit een bruisend punt aan Route 66 in Texas, maar helaas is het nu vooral een voorbeeld van het verval dat je onderweg vaker ziet. Maar ook dat maakt Route 66 bijzonder!

route 66 in texas
Het U-Drop Inn Café in Shamrock, Texas.

Devil’s Rope Museum, McLean

Een museum volledig gewijd aan….prikkeldraad! Het kan echt, dit pittoreske museum in het stadje McLean heeft ongelooflijk veel soorten in de opstelling. Een leuke tussenstop onderweg en voor de drie dollar entree hoef je het niet te laten. Bekijk ook de rest van het stadje even, McLean is hard op weg om een moderne ghosttown te worden! Ooit stonden hier 16 servicestations, maar daarvan is weinig over.

route 66 in texas
Het Devil’s Rope Museum in McLean, Texas.

Bug Ranch, Conway

De Cadillac Ranch (zie hieronder) net voorbij Amarillo is een wereldberoemde stop langs Route 66, maar de Bug Ranch bij Conway, net voor Amarillo, verraste ons nog veel meer! Een vervallen schuur met daarbij diverse Volkswagen Kevers (Bugs) in de grond gestoken, net zoals de Cadillacs bij het bekendere broertje voorbij Amarillo. Je kan de auto’s onder kladderen met een spuitbus als je die bij je hebt. Vooral de onbekendheid van deze stop maakt het leuk om hier even rond te kijken.

route 66 in texas
De Bugs, Volkswagen Kevers.

The Big Texan, Amarillo

Amarillo is de grootste stad langs Route 66 in Texas. De Mother Road loopt hier als een kilometers lange streep doorheen en ergens langs die weg vind je de Big Texan, een beroemd steakrestaurant met hotel waar je enorme lappen vlees naar binnen kan werken. Je moet er van houden, zulke stukken vlees, maar zeker de moeite waard om er te stoppen en op zijn minst even sfeer te proeven.

route 66 in texas
De Big Texan in Amarillo.

Cadillac Ranch, nabij Amarillo

Zoals we al schreven, een wereldberoemde stop aan Route 66 die in alle reisgidsen wel terugkomt. De Cadillacs staan aan de kant van de weg in een weiland, let op dat als je westwaarts rijdt het wel net aan de andere kant van de weg is! Wij hadden de pech dat de nacht voor ons bezoek aan de Cadillac Ranch het enorm geregend had, waardoor het veld volledig ondergelopen was en je alleen zwemmend dichtbij de auto’s kon komen. Toch trotseerden we de blubber en maakten we wat foto’s, maar dichterbij dan dat kwamen we helaas niet.

route 66 in texas
De Cadillacs stonden er tijdens ons bezoek wat verzopen bij.

Midway Point Route 66, Adrian

Nog net in Texas ligt het middelpunt van de Route 66. In Adrian staat een bord aan de Route, tegenover het Midway Point Café. Ook op de weg is duidelijk gemarkeerd dat je hier precies halverwege bent. Een verplicht kodak momentje voor alle Route 66-reizigers, dat is duidelijk!

route 66 in texas
Het bord bij het Midway Point in Adrian.

Glenrio ghosttown

Bij exit 0 aan de grens met de staat New Mexico ligt het spookstadje Glenrio, ooit de laatste stop in Texas aan Route 66 en een bruisend stadje. Daar is niks meer van over, deze ghosttown is echt volledig doods, op het geluid van wat zwerfhonden na. Van het befaamde Texas Longhorn Motel, Café en Service Station, resteren alleen nog een bouwval en wat vervallen borden. Erg gaaf om te bekijken! Na Glenrio rijd je New Mexico in, voor wederom een geweldig stuk Route 66!

route 66 in texas
Glenrio: spookachtig verlaten dorpje.

Meer zien van de Route 66 in Texas? Bekijk onderstaande slideshow met gave foto’s! 

Deze diashow vereist JavaScript.

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven