Nu aan het lezen
Seattle: 5 highlights die je niet mag missen
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Seattle: 5 highlights die je niet mag missen

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt naar welke stad hij of zij in Amerika graag wil bezoeken dan staat New York altijd op nummer 1. Verder spreken steden als Miami, Los Angeles en San Francisco tot de verbeelding. Vrijwel nooit noemt men Seattle. En dat is jammer. Seattle in het noordwesten van Amerika in de staat Washington heeft veel te bieden. Gastschrijver Marco van den Doel was er in 2010 en beschrijft hieronder 5 highlights die je absoluut niet mag missen.

Seattle: 5 highlights die je niet mag missen

1. Space Needle

Seattle 4Zoals New York City het Empire State Building heeft is het bekendste symbool en pronkstuk van Seattle de Space Needle. De naam doet het object eer aan aangezien het een grote lange naald is met daarboven op een ronde schotel die er uitziet als een ruimteschip. De Space Needle werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962 en op het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de baai waarin Seattle ligt. In de ‘schotel’ bevinden zich verder nog een klein museum over de geschiedenis van de ‘naald’ en er is een restaurant.

2. Pike Place Public Market

Seattle 2Bij een bezoek aan Seattle mag een bezoekje aan Pike Place Public Market niet ontbreken. Dit is een grote overdekte markt met allerlei winkeltjes en stalletjes met van alles en nog wat. Er zijn veel kunstenaars die hun waar hebben uitgestald. Maar het meest bijzonder van de markt is de grote hoeveelheden groente, fruit, vis en vlees dat ligt uitgestald. Alles is elke dag vers en het is er altijd erg druk. Er hangt een gemoedelijke sfeer en alle verschillende geuren van alle verse producten komt je tegemoet. Je kunt er uren ronddwalen.

3. Water Front

De Water Front is ook de moeite waard. Het is eigenlijk de boulevard van Seattle en bestaat uit een grote verzameling van een aantal pieren waar restaurants en winkeltjes en attracties zijn gevestigd. Ook het Seattle Aquarium zit er. Verder zijn er veel winkeltjes met allerlei souvenirs, vooral de indiaanse souvenirs doen het goed, De indianen waren de eerste bewoners van Elliot Bay, de baai waarin Seattle ligt, en de naam van de stad is afgeleid van Seathl, opperhoofd van de stam van de Suquamish- en Duwanish-indianen.

4. Bremerton en Bainbridge Island

Seattle 1Als je de stad even wil ontvluchten, neem dan de veerdienst naar de eilandjes Bainbridge Island en Bremerton. De veerdienst brengt je naar deze kleine eilandjes waar het erg rustig is en waar veel mensen hun vakantie doorbrengen. Elk eiland heeft een grote haven waar veel zeil- en vissersbootjes liggen en de pittoreske huisjes staan in groot contrast met de wolkenkrabbers in het centrum van Seattle. En op de terugweg heb je vanaf de boot een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad.

5. International District

Een wijk van Seattle heet het International District en is de laatste stop van de metro die je vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad brengt. De wijk wordt bewoond door Chinese en andere Aziatische immigranten en er zijn veel Aziatische eettentjes en winkeltjes.

Bonustip: Mount Rainier!

Seattle 3Ver buiten Seattle, maar zeer bekend, ligt Mount Rainier, een berg die vrijwel op elke ansichtkaart op de achtergrond van de skyline opduikt. Mount Rainier ligt ten zuidoosten van Seattle. Mount Rainier is eigenlijk een vulkaan, maar de laatste uitbarsting was in 1894. Rondom de vulkaan is een National Park waar je kunt wandelen en hiken.

Dit zijn de bekendste, mooiste en leukste highlights van Seattle. Wie zijn tijd goed indeelt, kan er veel zien. Alles, behalve Mount Rainier en de eilandjes, zijn op loopafstand. Verder komen Boeing, Amazon en koffieketen Starbucks uit Seattle en is het klimaat er erg prettig. In de zomer kan het er warm zijn, maar de wind vanuit zee zorgt voor verkoeling. Er wonen relatief veel jonge mensen en ze zijn voornamelijk blank. Een bezoek aan Seattle is zeker de moeite waard. En een uitstapje naar Vancouver in Canada is ook nog eens zo gemaakt.


Marco van den DoelMarco van den Doel (1980) uit Utrecht is communicatieadviseur. Hij studeerde aan de University of Tennessee en ontwikkelde een liefde voor Amerika. Marco schrijft daarover op Focus on America. Hij was in Grant Park in Chicago in 2008, toen Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning vierde, en schreef over die verkiezingen een boek. Zijn doel is alle 50 staten aandoen, de teller staat nu op ongeveer de helft. Favoriete steden: Seattle, Boston, Chicago, San Diego en Washington DC. Marco op Twitter: @focusonamerica

Bekijk reacties (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven