Nu aan het lezen
Surfen in Amerika: tien geweldige surfspots!
Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Surfen in Amerika: tien geweldige surfspots!

Wie aan surfen in Amerika denkt, zal al snel aan Hawaï denken. Terecht natuurlijk, want je kunt er geweldige golven treffen en de eilandengroep is in veel films of series als ultieme surfspot belicht. Maar er zijn meer gave surfspots in Amerika! Wij noemen er tien, in willekeurige volgorde, met natuurlijk prachtige foto’s! 

Surfen in Amerika: tien geweldige surfspots!

California dreamin‘ of Hawaï-five-O?! Waar moet je heen als je wilt surfen in Amerika? Surfers weten dat lang niet elk strand met grote golven of veel wind geschikt is. Toch kan het natuurlijk niet anders dan dat Amerika genoeg fantastische surfspots heeft. Een langgerekte Atlantische kustlijn, hetzelfde geldt voor de Grote Oceaan. En dan is er nog de eilandengroep Hawaï. Het kledingmerk O’Neill, een surfmerk bij uitstek wat de wetsuit uitgevonden heeft, is eveneens Amerikaans. Goed, genoeg geschreven, iedereen wil natuurlijk weten waar je heen moet om wat lekkere golven te pakken:

#1 – San Clemente, Californië

Staat bekend om zijn prima golven het hele jaar door. Heerlijke watertemperatuur in de zomer. Stadjes als Huntington Beach en Laguna Beach, waar je ook prima kan surfen, zijn vlakbij. De grote steden San Diego en Los Angeles ook, dus als je gaat surfen in Amerika is dit wel een verdraaid goede aanrader!

surfen in Amerika
San Clemente

#2 – Montauk, New York

Ook wel Montauk Point genoemd, dit voormalige vissersdorpje vind je op het oostpunt van Long Island. Vandaar ook de bijnaam: The End. Een heerlijke locatie, 120 mijl van New York. Als je het surfen beu bent (wat wij ons niet kunnen voorstellen) of gewoon uitgeput bent, kan je er ook prima vissen of genieten van de prachtige kustlijn. Surfen in Amerika toevoegen aan je stedentrip New York? Waarom ook niet!

surfen in amerika
Montauk, New York. Foto: James Katsipis.

#3 – Cocoa Beach, Florida

De geboorte- en woonplaats van Kelly Slater, één van de allerbeste surfers ooit. Dan zal er natuurlijk wel een lekker golfje te pakken zijn in Cocoa Beach! Onze gastschrijfster Sandra van der Ende, die ook wel van een goede golf houdt, ging er in 2015 surfen en schreef erover op haar website. Een klein beetje jaloers waren we toen wel…

surfen in amerika
De wereldberoemde Ron Jon surfshop in Cocoa Beach, Florida

#4 – Ocean City, New Jersey

Misschien wel de bekendste surfspot aan de Amerikaanse oostkust. Niet per se geroemd om zijn enorme golven, maar wel als surfspot waar altijd gesurft kan worden. Surfen in Amerika wordt voor de ervaren surfer natuurlijk extra leuk als de omstandigheden wat extremer worden, zoals in 2009 toen een orkaan naderde. Voor deze surfers reden om de golven van Ocean City, New Jersey eens te trotseren:

#5 – Malibu, Californië

Hollywoodsterren kom je er ongetwijfeld ook tegen, maar Malibu blijft ook een geweldige surfspot! Het stadje op een uurtje van Los Angeles is al jaren een geliefde plek om de golven te bedwingen. Pak je board en ga indruk maken op sterren als Paris Hilton, Jennifer Aniston of Angelina Jolie, die in Malibu wonen of er regelmatig te vinden zijn!

surfen in amerika
Golven en de pier van Malibu, Californie. Foto: Bryce Lowe-White.

#6 – Maalaea Bay, Maui, Hawaï

Natuurlijk mag Hawaï hier niet ontbreken, zoveel lekkere surfspots als deze eilandengroep heeft! Je zou er makkelijk een aparte top tien van kunnen maken. We noemen hier Maalaea Bay op Maui, waarvan wordt beweerd dat het de snelste te bedwingen golf ter wereld heeft (de Freight trains)! Surfen in Amerika een droom? Dan moet je Hawaï natuurlijk zeker eens bezocht hebben!

surfen in amerika
Een surfer voor de kust van Maalaea Bay, Hawaii

#7 – Ruggles, Rhode Island

Berucht om zijn grote golven! Deze kuststrook van de stad Newport is voor liefhebbers van het grote werk. Zeker rond het orkaanseizoen willen hier nog wel eens legendarische golven ontstaan. Liefhebbers gaan dan ook rond die tijd, al heeft Newport meer te bieden, zoals beroemde jazz- en folkfestivals.

surfen in Amerika
Ruggles, Rhode Island. Foto: Luke Simpson, ESPN.

#8 – Santa Cruz, Californië

Bekend als Surf City en tevens locatie van het (surf)kledingmerk O’Neill. Dit Amerikaanse merk werd in San Francisco opgericht, maar de eigenaren verhuisden het hoofdkantoor later naar Santa Cruz. Surfers van alle niveau’s kunnen hier hun skills testen of verbeteren, wat Santa Cruz tot een zeer populaire surfspot maakt.

surfen in Amerika
Santa Cruz, Californië. Foto: Erin Hogue.

#9 – South Padre Island, Texas

Surfen in Texas??!! Jazeker, ook dat kan! South Padre Island is de beste locatie om te surfen in Texas. Niet direct een geweldige locatie en zeker in de zomer zijn de golven er matig (wordt gezegd). Maar we weten allemaal dat de Golf van Mexico ook nog wel eens een briesje kan voortbrengen en zeg nou zelf, alleen die locatie al maakt dat je er een bezoekje wil brengen:

surfen in Amerika
South Padre Island, Texas.

#10 – Yakutat, Alaska

Ook deze locatie had je niet verwacht! Toch kan je surfen in Alaska en dan is dit wel the place to be. Yakutat is voor de echte avonturiers, want het kleine dorpje is alleen per boot of vliegtuig te bereiken. Het water is er erg koud, dus zonder dik wetsuit wil je hier echt niet surfen! Een voordeel: heel druk zal het er niet zijn. Dus wil je rustig surfen in Amerika en kun je tegen wat kou, dan moet je hier zijn!

surfen in amerika
Strand van Yakutat, Alaska met ijskoud uitzicht.. Foto: Robert Johnson.

Jouw favoriete surfspot?!

Toegegeven, we hadden een top honderd kunnen maken met surfspots! Surfen in Amerika kan alleen al in Californië of Hawaï op erg veel geweldige locaties. Nu zijn we zelf (nog) niet geweldig op een surfboard, dus misschien ken jij nog veel betere of unieke surfspots en wil je die delen onder dit bericht of op onze Facebookpagina?

Bekijk reacties (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll naar boven