Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Amerikaanse sitcom ‘Frasier’ terug op de buis

Kelsey Grammer in de hoofdrol als Frasier Lane in de Amerikaanse sitcom Frasier

De populaire Amerikaanse jaren 90 sitcom ‘Frasier’ keert na 17 jaar weer terug op de buis bij het nieuwe streamingplatform ‘Paramount+’. Kelsey Grammer zal weer te zien zijn in de hoofdrol als radio psychiater ‘Frasier Lane’ in de Amerikaanse stad Seattle.

De spin-off sitcom van de eveneens populaire serie ‘Cheers’, was maar liefst 11 jaar lang op de Amerikaanse televisie te zien.

Onder de creatieve leiding van Kelsey Grammer wordt de revival-sitcom nieuw leven ingeblazen, het is nog onbekend of co-acteurs David Hyde Pierce, in de rol van broer Niles en Jane Leeves, als Daphne, in de serie terugkeren. De tv-papa van Frasier, John Mahoney, stierf in 2018.

Moose, de Jack Russel uit Frasier, op de cover van Entertainment Weekly
Moose, de Jack Russel uit Frasier, op de cover van Entertainment Weekly

Eddie de hond

De Jack Russell ‘Eddie Crane’, geboren als ‘Moose’, was in de jaren 90 één van de meest bekende tv-honden aller tijden. Helaas is ook deze beroemde Jack Russel er niet meer bij, Moose overleed in 2006 op 16-jarige leeftijd.

Het is nog onbekend wanneer de reboot van Frasier te zien zal zijn op Paramount+. Het nieuwe streamingkanaal wordt in het najaar van 2021 ook internationaal uitgerold.

Scroll naar boven