Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Man woont drie maanden op vliegveld in Chicago

Internationale Luchthaven O'Hare in Chicago

Een 36-jarige man leefde drie maanden onopgemerkt op de internationale luchthaven O’Hare in de Amerikaanse stad Chicago.

De man werd afgelopen zaterdag gearresteerd nadat hij, naar eigen zeggen, vanwege de corona pandemie niet naar huis durfde te gaan. De man verbleef van 19 oktober tot 16 januari in het beveiligde deel van Terminal 2. 

Per toeval ontdekt

Drie maanden lang leefde de man op het vliegveld dankzij eten dat aan hem werd gegeven door reizigers. Hij besloot te blijven in de terminal, na een binnenlandse vlucht van Los Angeles naar Chicago. De man werd per toeval ontdekt door twee personeelsleden van United Airlines, die hem om identificatie vroegen. Daarop toonde hij een personeelsbadge die in oktober als vermist gerapporteerd was. 

Rechtbank

De 36-jarige man is direct na arrestatie in Terminal 2 van Chicago O’Hare voor de rechter verschenen. Hij werd veroordeeld voor het ongeoorloofd betreden van verboden gebieden op de luchthaven met een borgsom van $1000. De man heeft geen strafblad of crimineel verleden en moet op 27 januari voor een tweede zitting voor de rechter verschijnen.

De film ‘The Terminal’ met Tom Hanks

Als je denkt, “ik ken dit verhaal ergens van…”, dan kan dat kloppen. Het lijkt een beetje op de film ‘The Terminal’ met Tom Hanks en Catherina Zeta-Jones. In deze film verblijft Viktor, gespeeld door Tom Hanks, in JFK Airport in New York nadat zijn land ‘Krakohzia’ niet langer erkend wordt door de Verenigde Staten. Deze film was overigens geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Mehran Karimi Nasserie, die maar liefst 18 jaar in Terminal 1 van Parijs-Charles de Gaulle woonde. 

Scroll naar boven