Nacht Dag
De Amerika bijlage voor Nederland en Vlaanderen met achtergronden, diepgang en verhalen over de Amerikaanse cultuur, politiek, misdaad, actualiteit & lifestyle.

Het is ‘Woensday’, tijd voor bizar Amerika nieuws

Winterweer in Texas

Het is woensdag, de week is door midden en we hebben opmerkelijke berichten uit Amerika voor je gespot. In deze editie:

  • Covid-19 vaccinatie verkleedfeestje
  • Amerikaanse uitvaartauto mét lichaam gestolen aan de pomp
  • Oeps, een halve vliegtuigmotor van een Boeing 777 in je voortuin
  • Inwoner van Texas krijgt energierekening van $16.000

Amerikaanse vrouwen verkleden zich als oma’s om corona-vaccin te krijgen

Twee vrouwen verkleed als oma's om coronaprik te krijgen

Twee Amerikaanse vrouwen van 44 en 34 jaar oud hebben in Orlando, Florida zich verkleed als twee oma’s van 65+, in een poging om een coronaprik te krijgen. Het tweetal had zich vermomd met pruiken, mutsen en een bril. Het duo stond in de rij voor een tweede Covid-19 prik en viel door de mand toen ze zich moesten legitimeren. Het verkleedfeestje had de eerste keer dus wél gewerkt.

In de VS worden momentel enkel 65 plussers, medewerkers in de zorg en mensen in een zorginstelling gevaccineerd.

Het tweetal is er met een waarschuwing vanaf gekomen en het lokale bestuur heeft toezicht op identificatie verscherpt.

Foto: Orlando Police Department Body Cam

Dude! Where’s my uitvaartauto?

Gestolen uitvaartauto in de Amerikaanse stad St. Louis

Een uitvaartauto van de begrafenisonderneming Harris Funeral Home, werd in de Amerikaanse stad St. Louis gestolen door twee dieven. In de wagen lag nog een kist met het lichaam van een overleden vrouw.

De dieven, een ongeïdentificeerde man en vrouw, wisten de uitvaartauto te stelen, toen de chauffeur bij een tankstation stopte en de sleutels in het contact liet zitten. Toen de chauffeur uit het winkeltje kwam, was de wagen mét de overledene verdwenen.

De gestolen uitvaartauto is inmiddels teruggevonden, inclusief overledene. De twee dieven zijn gearresteerd.

Foto: St. Louis County Police Department

Vliegtuigmotor onderdelen van Boeing 777 storten neer op woonwijk in Denver

Onderdeel van Boeing 777 vliegtuigmotor in de voortuin

In de Amerikaanse stad Denver, in de staat Colorado, vonden bewoners plotseling een groot onderdeel van een Pratt & Whitney vliegtuigmotor in hun tuin. Het onderdeel was afkomstig van een Boeing 777 van de vliegtuigmaatschappij United Airlines.

Andere onderdelen van de rechtermotor van het 26 jaar oude vliegtuig belandden op een sportveld. Het toestel van United Airlines was onderweg naar Honolulu op Hawaii en ondervond, kort na het opstijgen, problemen met de motor.

Er waren 231 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord van vlucht 328. Het toestel is daarna veilig geland op het vliegveld van Denver.

Uit onderzoek van de NTSB (National Transportation Safety Board) blijkt dat de motor metaalmoeheid vertoonde. Alle Boeing 777-200’s worden daardoor momenteel aan de grond gehouden.

Foto: Broomfield Police Department

 

Extreem winterweer in Texas, extreme energiefactuur van $16.000

Winterweer in Texas

In de Amerikaanse staat Texas zijn ze eindelijk wat bekomen van het extreme winterweer. Sinds zondag is het in meerdere plaatsen alweer 20+ graden. Door de ongebruikelijke lage temperaturen kwamen vorige week meer dan 4 miljoen huishoudens zonder energie te zitten en riep President Biden zelfs de noodtoestand uit.

Een aantal inwoners kreeg vanwege het ijskoude winterweer een extreme energierekening in de brievenbus. Rekeningen liepen uiteen van enkele duizenden dollars tot maar liefst een rekening van $16.000 dollar. Dit was enkel voor het verbruik van de afgelopen week.

De extreme tarieven zijn het gevolg van de deregulering van de Amerikaanse energiemaatschappijen en een variabele energieprijs. Door de extreme kou, was deze energieprijs tot recordhoogte gestegen.

De autoriteiten hebben inmiddels de energiebedrijven verboden exorbitante facturen te sturen of mensen af te sluiten van energie.

Scroll naar boven